L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 27 d’octubre del 2012

El Tribunal Superior de Justícia admet un recurs de Compromís contra l'ordre de transport escolar


Alumnes del col·legi LLuís de Santangel (El Saler) a peu per falta de transport
 El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha admès a tràmit el recurs Contenciós-administratiu interposat per Compromís contra la resolució de la Conselleria d'Educació que modifica els criteris del servei de transport escolar per al curs 2012-2013.

Compromís va denunciar el canvi de criteris de la Conselleria d'Educació en concedir el transport escolar gratuït només als estudiants que es troben a una distància de la seua casa al col·legi “en línia recta de 3 quilòmetres, obliga als alumnes a creuar carreteres, barrancs i camins intransitables.

La modificació ha deixat a milers d'estudiants de les províncies de València i Alacant, les més afectades per la quantitat d'urbanitzacions i pedanies que tenen. Com a exemple, es pot veure alumnes caminant sobre les Salines de Torrevella, deixant autobusos buits a Nàquera, xiquets creuant vies del tren o carreteres secundàries a Montserrat o la Pobla de Vallbona. 

Segons ha explicat la diputada Mònica Oltra “aquest nou criteri és una discriminació molt gran perquè pot haver-hi nuclis poblacionals que estiguen a poc més de 3 quilòmetres del centre escolar en línia recta i per açò no tinguen dret al transport escolar però en la realitat orogràfica i de vies d'accés estiguen a molts més quilòmetres”.

Compromís ha impugnat aquesta resolució per entendre que és clarament discriminatòria, obstaculitza el dret a l'educació i a més és discrecional en establir que el Consell podrà fer excepcions a aquesta normativa de manera arbitrària. A més, la Constitució Espanyola en l'article 27.6 estableix que les administracions han de proporcionar el servei públic educatiu als alumnes i remoure els obstacles de qualsevol naturalesa que impedisquen o dificulten l'exercici del dret a l'educació.
-