L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 4 d’octubre del 2012

El PP rectifica i el consell de RTVV serà plural



El PP ha rectificat i ha decidit avui recolzar els quatre candidats al consell d'administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) proposats per l'oposició. Rosa Vidal, proposada pel PP,  ha sigut triada com a directora general en el ple de les Corts amb els vots a favor d’eixe partit donat que l’oposició ha votat en blanc.

La votació s'ha realitzat en dues urnes, una per a l'elecció de la directora general i una altra per als consellers. Compromís solament ha votat en l'urna per a directora general per considerar l'elecció avui dels consellers "fraudulenta" perquè segons la coalició la Llei de RTVV parla de la votació d'un òrgan complet i no d'una part del mateix.

La junta de portaveus parlamentaris havia anunciat fa una setmana que la llista estava consensuada però ahir dimecres el PP no va recolzar als consellers proposats per l'oposició. Després de la votació, el portaveu del PP ha dit que "nosaltres vam dir que no vetaríem a ningú i no hem vetat a ningú", i ha dit que "uns altres no han sigut capaços d'estar a l'altura de les circumstàncies" i afirmava que "el PSOE ha trencat l'acord al no votar a la directora general". Cal recordar que el càrrec de director general no havia estat consensuat i d’ací el vot en blanc e l’oposició.

Preguntat pel canvi de vot del PP, Maluenda ha negat eixe canvi de vot i i ha dit que ahir dimecres va ser marcar "un full de ruta" per a "evidenciar que qui incompleix els pactes és el grup socialista".

El portaveu del PSOE, Antonio Torres, ha criticat la "situació de desgovern i de caos que regna en el Consell" i ha destacat: "no són capaços ni de complir les seues paraula ni els pactes que tenen amb l'oposició". "El PP va trencar el pacte de manera unilateral el dimarts a la nit i no ha tornat a dir ni una paraula".

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha titllat de "confús" el ple i creu que "el PP té interès a ocultar tots els casos de corrupció i decisions judicials que li afecten directament". Considera que l'elecció és "fraudulenta, perquè no s'ha votat a una candidatura conjunta com diu la llei" i per açò, presentarà un recurs de reposició a la forma de la votació.

La portaveu de EUPV, Marga Sanz, ha acusat al grup popular d'haver fet "el ridícul més espantós". "El PP ha demostrat que ni té un sentit democràtic de respecte a la institució, ni als acords institucional" i que és un partit "en el qual ningú sap qui mana i qui té el timó. És incapaç de donar una eixida política a qualsevol problema que es puga presentar".

Aclariment: Algú pot pensar que ens importa als de Tavernes els lios de RTVV. Nosaltres pensem que molt, i més quan és un mitjà públic que paguem nosaltres amb els nostres impostos - encara que alguns l'usen i l'abusen al seu favor partidiste- i que hauria de ser una eina per a normalització, potenciació i dignificació de la nostra llengua.