L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 19 d’octubre del 2012

Bambalina Titelles representa “Carmen” avui divendres a la Casa de la Cultura




La Regidoria de Cultura de Tavernes presenta una de les apostes escèniques més interessants de Bambalina Titelles en el seu repertori actual i que connecta amb el teatre més visual de la companyia. Avui divendres, 19 d’octubre, la Casa de la Cultura acollirà, a les 22 hores, la representació de Bambalina Titelles, obra que revisa uns dels mites universals més coneguts, Carmen, una història creada pel francés Mérimée al segle XIX i que Bizet va immortalitzar en la seua òpera connecta amb el teatre més visual de la companyia.

Les referències a l’òpera de Bizet són sempre musicals. Part de l’espai sonor és música en directe: àries de l’opera, guitarra, acordió...la música gravada aporta a l’espectacle un aire més flamenc. Bambalina Teatre experimenta amb un no-idioma, amb un metallenguatge de comprensió general al marge dels idiomes, amb onomatopeies, mímica, gest, mirada, etc.

La interacció dels manipuladors amb els titelles va que prenguen vida en les seues mans, i la música en directe, ens proposa una visió actual i innovadora d’aquest clàssic, on els tòpics van aflorant amb una nota irònica, fins i tot còmica.

Bambalina apareix en escena l’any 1981, amb el teatre de titelles. Ha rebut nombrosos premis i el reconeixement d’institucions com la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Cultura. Els convenis d’exhibició firmats amb l’Institut Cervantes i l’AECID, els ha dut a fer gires pel Canadà, Mèxic, Estats Units, Amèrica central, Amèrica del sud, Àfrica i l’est asiàtic. Títols emblemàtics del seu repertori literari i musical són Pinotxo, El Quixot, Ulisses, Cyrano de Bergerac, Alícia, El retaule de Maese Pedro, Història del soldat, Hola, Cenerentola! i Carmen. També ha desenrotllat una línia de creació més personal amb propostes com El jardí de les delícies, Pasionaria, La sonrisa de Federico García Lorca, El cel dins una estança, Kraft, La dona irreal o Cosmos.
-

1 comentari:

un amant del teatre ha dit...

Excel·lent representació de teatre amb titelles, música i cant. Hem gaudit de bona veritat. Enhorabona als actors de Bambalina Titelles, als tènics de cultura i a l'Ajuntament. I una llàstima que la gent del poble no tinga més interés per assistir als esdeveniments culturals que, com aquest, tenen tanta categoria i qualitat.