L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 29 d’octubre del 2012

Avui dilluns hem tingut un gran terretrèmol polític al País Valencià i ha quedat clar el que l’oposició ja no dissimula a dir: “Fabra no pinta fava”.



El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha dit sentir-se "agraviat" després que el grup del PP en el Congrés haja rebutjat les esmenes dels populars valencians als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) 2013.
El president ha indicat que entén la situació del Govern per les dificultats econòmiques i, com no, ha tirat la culpa al PSOE, oblidant que des del 1995, ja 17 anys, governen el Pais Valencià amb majoria absoluta.
Fabra ha reconegut que els pressupostos de Rajoy del 2013 "no milloren la situació" de la nostra autonomia i ha anunciat que el Consell "seguirà treballant amb els diferents ministeris per a anar resolent al llarg de l'any aqueixes manques que creiem que tenen els pressupostos". Fabra ha reconegut que després que s'hagen rebutjat les esmenes no ha parlat amb Rajoy.


El secretari general del PSOE valencià, Ximo Puig, ha manifestat que el rebuig en el Congrés de les esmenes del PP valencià demostra la "absoluta incapacitat" del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la seua "nul·la influència" en el PP i el Govern de Mariano Rajoy.
Puig ha lamentat que els dirigents del PP "fins i tot s'han atrevit a llevar més inversions d'un pressupost ja ridícul. El PP de Fabra ens ha arruïnat i el de Rajoy està intentant deixar caure a la Comunitat d'una manera definitiva".
Davant aquesta situació, ha anunciat que el PSOE valencià es dirigirà a tots els diputats i senadors del PP perquè recolzen les esmenes socialistes que cerquen "millorar les inversions per a la Comunitat" i ha dit que en el seu moment, els socialistes valencians "recolzarem" les esmenes del PPCV, "ara els demanem que facen els mateix si volen defensar els interessos de la Comunitat".


El portaveu de Compromís, Enric Morera, considera que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, "continua sense donar respostes creïbles i veraces al greu atac que el Govern de Rajoy i el PP han fet als interessos valencians al no acceptar les esmenes del PPCV als pressupostos generals de 2013".
Per al síndic de Compromís, "el més greu és que, cada vegada que Fabra intenta justificar-se, demostra més encara que no pinta res en el seu partit. Compromís defensarà unes enmiedas molt més reivindicatives i necessàries que les que no li deixen presentar ni defensar a Fabra".
Respecte al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), Morera ha assenyalat que "el govern de Fabra segueix sense assabentar-se de res. És molt lamentable que el Consell continue parlant de negociacions per a millorar la dotació del FLA i pagar el deute dels bancs i no són capaços de demanar-los paciència als bancs i prioritzar el rescat de les persones, que és el que fa falta ara”.
Morera ha recordat que Fabra demostra no tenir bona memoria perquè "el deute descomunal valencià és l'herència de Zaplana, Olives i Camps que li van precedir en el càrrec des de fa 17 anys” i ha assenyalat que aqueix deute és culpa de l'herència de l'"enxufisme", del balafiament de diners públics i d'aquells que han saquejat o han permès el saqueig de les arques públiques.

Ignacio Blanco de EUPV considera que el cap del Consell, Alberto Fabra, ha sigut "ningunejat, xuleado i desautoritzat" Rajoy en relació amb els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2013 i ha indicat que "si de debò Fabra tinguera coherència, plantearia en les Corts una proposta de reprovació i ordenaria als diputats valencians que voten en contra dels Pressupostos del PP en el Congrés". I avisa que si el president no fa açò, "és que no té ja credibilitat i, simplement, plora per a quedar bé quan el que hauria de fer és dimitir”.
El diputat de EUPV ha titllat de "ridícules" les paraules de Fabra on afirma sentir-se "agraviat" perquè Rajoy no accepta les esmenes del PP perquè “el greuge no és per a ell, sinó per a tots els valencians i valencianes, amb una inversió en els Pressupostos molt per a baix de la mitjana de l'Estat".

El president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, considera "una mala notícia per a la Comunitat" que el PP haja rebutjat les esmenes presentades pels populars valencians i ha exigit tots junts, administració i agents socials, "una millor valoració de la Comunitat Valenciana pel que fa al pes nacional".
 Navarro ha brindat al Consell "tot el suport" de la patronal provincial en la seua "lluita per aconseguir que la Comunitat Valenciana no es veja pitjor valorada i pitjor condicionada en altres aspectes com altres comunitats autònomes".
-