L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 10 d’octubre del 2012

Actes del 9 d'octubre




La commemoració del 9 d’octubre s’iniciava ahir a Tavernes amb l’acte institucional convocat a les 10’30 del matí al Saló de Plenaris de l’Ajuntament que va comptar amb la presència del consistori local, i diverses personalitats convidades: els exalcaldes de la ciutat, encara que només hi acudia Josep Escrihuela; alcalde de Benifairó, Agustí Pascual, fills predilectes, representants de les associacions i entitats locals, cossos de seguretat i veïns.

Els portaveus dels diferents partits amb presència en el consistori prengueren la paraula per explicar la seua visió i posicionament front a la Diada dels valencians i valencianes. Els discursos dels portaveus, amb molts passatges de marcat caràcter institucional i de tòpics degut a la data, no obviaven les referències a la història passada i al naixement de l’antic regne, amb bones intencions sobre el nostre país i els desitjos d’anar a més en el futur com a poble, això sí cadascun dels portaveus ho adobava i explicava segons la ideologia del partit i, fins i tot algun, com a partit sucursal de Madrid, feia un “tancar l’ullet” a la concepció que tenen de l’Estat. La “bitxa” planejava en la sala però no ningú li feu el mínim esment.

Més reivindicatives i posant el dit en la ferida ( o millor dit: ¿posar la mà en les grans ferides?) que actualment tenim els valencians, com a treballadors i com a Poble,  eren les denuncies de la regidora Karina Vercher i de l’alcalde, Jordi Joan, que no defugia la trista i greu realitat del País Valencià i feia un “repàs” – en el sentit de queixa, denuncia i reivindicació- de la situació actual amb referències explicites a Tavernes i la seua gent.

Parlava, entre altres coses, l’alcalde sobre la reflexió que ens cal aquests dies sobre què hem sigut, què som i què volem ser i per tant reivindicava una cultura pròpia, una llengua pròpia, unes tradicions pròpies i una manera de ser. I ací no oblidava demanar un finançament equilibrat entre les balances fiscals de l’Estat i les comunitats autònomes, que recordava se’ns ha negat sempre pels governs del PSOE i del PP, perjudicant al poble valencià. 


Jordi Joan exigia acabar la marginació en els pressupostos generals de l’Estat en matèria d’inversions per uns governs i pels altres i recordava que rebrem un 35 % menys en inversions i que la inversió per capita a Espanya serà de 236 € però que els valencians només un poc més de la meitat, 128€, i com això fa que continuem pagant “peatge” i obres com la canalització del riu Vaca no apareixen en els pressupostos o infraestructures vitals per al poble valencià com el Corredor Mediterrani es quedaven enrere.

I demanava regeneració democràtica recordant com a les nostres corts hi ha 10 diputats imputats per suborn, tràfic d’influències i malversació de fons públics i que l’obligació dels polítics és la defensa dels interessos comuns i públics.

Jordi Joan afirmava que vivim no en una crisi sinó en una estafa que no permet la dació en pagament de la vivenda, que augmenta la ràtio, redueix les beques i el transport escolar, puja les taxes universitàries i vol que els xiquets dinen de tupper al menjador escolar. Una estafa deia que imposa el copagament sanitari i farmacèutic, tanca hospitals però que permet obres i esdeveniments faraònics que no han servit per a res.

I acabava, després de citar a Fuster i al nostre paisà Francesc Giner Pereperez, desitjant que aquest 9 d’octubre ens done  un horitzó de vida digna, amb una política per a rescatar persones, per a reivindicar els drets socials i laborals, l’estat del benestar, les comarques i les mancomunitats en compte de diputacions i el senat, que abandone l’especulació a favor de l’economia verda, sostenible i del bé comú. I de manera explicita, un Estatut com cal, que no vaja sempre a l’ombra dels demés com fins ara ha passat. 

Podeu llegir el discurs sencer en l’enllaç



Acabat l’acte institucional, tots els presents es combregaren a la Plaça Major on el grup de Balls Populars feia una dansada al llarg de l’esplanada.


Mentre això s’esdevenia, els xiquets i xiquetes gaudien d’allò més en els diversos espectacles i entreteniments que l’Ajuntament havia preparat en el Passeig del País Valencià.



Els actes del “9 d’octubre” acabavem amb un concert extraordinari de la nostra Banda Simfònica, per commemorar la diada, en l’Auditori de la societat musical. 


-

1 comentari:

Filòsof ha dit...

Amb orgull de ser de Tavernes i haver sentit un discurs al seu alcalde a la sla de plens com el del dia 9 d'Octubre. Contra la corrupció i els pressupostos que ens deixen per darrere de totes les comunitats. Indignat per que no entern en els pressupostos el nou llit del Vaca, i content amb la Referència tant digna, que es mereix un homenatge per la seua trajectòria, el senyor Francesc Giner Perezperez. Llegiu-lo, sense desperdici als llibres de festa des del 1959. Enhorabona i que siga tot per a bé, senyor alcalde.