L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 20 de setembre del 2012

FESTES 2012 - DIJOUS 20: El dia gran de les paelles



 


 Aquesta nit és la nit de les paelles. Una de les nits grans de les Festes Majors del poble i que, segons les previsions, pot reunir en “Els Sequers” més de 6.000 vallers, una xifra que estaria en consonància amb els vora 600 tiquets que s’han repartit.

Aquest matí la brigada municipal s’afanyava en tindre-ho tot a punt. I és que preparar lloc, taules i cadires per a vora 6.000 persones no és qüestió d’hores, i a més cal afegir la llenya per a cuinar les paelles, preparar els punts de presa d’aigua, marcar els llocs, posar terra perquè el foc no faça malbé el paviment, tancar els carrers, organitzar la circulació de vehicles. Una tasca feixuga i que, tornem a repetir, no és qüestió d’unes hores: Són 600 paelles, 600 taules, 6000 cadires, 600 llocs per a cuinar paelles en el carrer, a l’aire lliure.


Per això, i ho diguem ben fort, un 10 a l’organització i previsió de l’Ajuntament començant a fer tot eixe treball poc a poc, des de fa dies, amb la portada de llenya, a poc a poc, perquè calen moltes tones de llenya per a 600 paelles, calen molts viatges i això no es pot fer en un dia, el dijous, perquè a més avui dijous cal repassar i repassar que tots els  preparatius que hem esmentat estiguen a punt.

Estem en festes i la brigada ha d’acudir a altres llocs, la policia local ha d’acudir a altres llocs i no es pot deixar tot a la improvisació i el fer avui dijous,  pel matí. Per això avui a les 10 del matí estava tot ja enllestit, s’estaven marcant els llocs, s’estaven repassant les aixetes d’aigua... en definitiva tot a punt per a una de les nits més multitudinàries de les Festes del Poble. Com hem dit, un 10 a la preparació anticipada, a la previsió de problemes i a la faena ben feta. I un 10 a tot el personal de l'Ajuntament que ho ha fet possible.
-