L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 27 de setembre del 2012

La majoria absoluta del PP tomba la proposició de Compromís per establir mecanismes per evitar el balafiament massiu d'aliments en bon estat i per distribuir-los entre la gent necessitada


La bona predisposició l'havia anunciat el ministre Cañete en una interpel·lació prèvia de Compromís en el Congrés: La voluntat del PP es queda només en paraules perquè els fets ho desmenteixen.

Joan Baldoví porta una iniciativa urgent per la situació tan dura que patim i de la qual els informes de Càritas i la realitat del dia a dia en donen fe. A pesar d'això, el PP s'ha quedat a soles rebutjant la proposició de Compromís.

La iniciativa demanava una normativa amb mesures coercitives sobre el tractament de residus alimentaris  a més de definir la tipologia de 'desaprofitament d'aliments' i establir una definició de residus d'aliments per a biocombustibles o bioresidus, banda dels residus alimentaris ordinaris, que s'empren per a fins energètiques.

La iniciativa de Compromís demanava al Govern que tinguera en compte també que el desaprofitament d'aliments té causes diverses, com l'excés de producció, mal condicionament del producte i dolenta gestió d'existències o estratègies comercials inadequades.

La normativa havia d'incloure la creació d'un fòrum permanent on se cerquen mesures innovadores per a prevenir el desaprofitament d'aliments i conte amb empreses agroalimentàries, administracions públiques o ONG.

També plantejava que l'etiquetatge comptara amb doble data, una de límit per a la venda i una altra de límit per al consum, i les vendes amb descompte d'aliments pròxims a la data de caducitat o danyats.

El PP no ho ha fet possible.


-