L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 30 de setembre del 2012

La jornada de portes obertes a la Cova de Bolomor assoleix un gran èxit de participació



 
El primer grup que pujava a la cova
La pujada per la nova senda
 Un èxit total ha estat la visita programada per l’equip de científics de Bolomor en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament i organitzada pel Centre Excursionista de Tavernes.

Més de 200 persones han visitat el dissabte el jaciment a pesar que les pluges del divendres podien aparéixer en qualsevol moment. L’eixida es feia des de la plaça del Camp d’Esports i en tot el viatge, a més de l’organització del CETV, cal esmentar el treball fet per les regidories d’Esports, la Policia Local i Protecció Civil.

Arribem a la Cova

Arribem a la Cova


Els visitants atenen les explicacions
Els tres equips de visitants que han visitat el jaciment han rebut les corresponents explicacions dels arqueòlegs, qualificant majorment l’experiència com enriquidora i molt il·lustrativa.

Aquestes visites han servit també per inaugurar oficialment el nou sender rehabilitat i preparat aquest passat estiu per la regidoria de Medi Ambient i que ha de facilitar en gran manera les visites dels interessats dins de la posada en valor i divulgació que té en projecte l’Ajuntament.
Regidors del govern en la visita
La regidora responsable Vanessa Martí, que ha visitat la cova amb el primer grup que ha pujat així com els regidors Víctor Borrás i Pilar Altur, ha posat de relleu la participació dels vallers, malgrat l’amenaça de l’oratge, i ja anuncia la previsió d’un nou dia de visites per aquest octubre, en dia i hora que oportunament s’especificarà. 
-

-

16 comentaris:

pilar ha dit...

Hola
Si feu altra visita per favor anuncieu.la.
No ens haviem enterat...i ens havera agradat anar.
Gràcies.

Un que va anar ha dit...

Com digueu que pujava el primer grup a la cova, si vam anar tots en un grup?
No es van fer 3 grups com estava previst, vam acudir poc més de 100 persones de les 300 esperades, potser per l'oratge. Però res de més de 200 com digueu, després ens queixem dels balls de xifres a les manifestacions, ara també feu vosaltres igual?
Tampoc estava organitzat pel centre excursioniste, entravem al pavelló, t'apuntaves i anaves a la cova. Alguns del centre estavem, però anàvem a títol particular.
Per cert, no hi havia ningú de la Cotorra, documenteu-se abans de publicar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Discrepem. Com que el temps no estava per a jocs, el Centre Excursionista va pensar fer dos grups en compte dels tres inicials. Un va eixir a les 9 i un segon grup, més menut, va eixir sobre les 10'15.
Això sense comptar la gent que va anar pel seu compte, o no vas vore els cotxes aparcats al Cami Ombria?
I disculpa, pero el Centre Excursionista estava en el tema, dis-li col·laboració o organització dels grups.
I res: mira les fotos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per cert:
A banda de que pots parlar amb Vicent Felis, si eres com dius un membre del CETV, tot el que ací hem dit, era el que deia la nota oficial de l'Ajuntament: "El Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna collaborarà activament en el desenvolupament de la jornada". I que pots llegir completa a:

http://tavernes.es/val/noticies/100-noticies-ajuntament/914-este-dissabte-jornada-de-portes-obertes-per-a-visitar-la-cova-del-bolomor


Per tant igual ni hi anares ni eres del CETV. I digues el que vulgues: hi havia gent de La Cotorra.

Un que els va acompanyar ha dit...

Afirme que hi havien dos grups, el primer hi havien un centenar de persones i el segon unes trenta. A més de gent que hi anava per el seu compte amb cotxes o hi arribava mes tard.

Anònim ha dit...

on s'anuncien activitats tan interessants com aquesta?

El que va anar ha dit...

Ja tornem amb els retalls?

I al que els va acompanyar per a qué el publiqueu, per dir si hi havien 1 grup, 2 o 10?

al meu poble 100+30=130, no més de 200 persones, sr. administrador de la Cotorra, que contem com a les manifestacions, segons com li interesa a cadascú!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Li prometem que anem a aprendre a sumar.

Al meu poble i al del costat també eh? 100 + 30 = 130.

Però....

1r = 100+30= 130
2n = uns 25 cotxes ( o en van ser al final 30?) a una mitjana de 3= 75
3r = X persones incontrolades que anaren a peu i pel seu compte(La cosa s'acabava passades la 1 de migdia)

Total: 130 + 75 + x = 205+ X

Posa-li a X el valor que vulgues.



La Cotorra de la Vall ha dit...

A més de La Cotorra es va dir als diaris comarcals i també en els webs:

Quaderns de reflexions (no hem pogut obtindre l'enllaç)

http://www.laveu.es/actualitat/cultura/3475-este-dissabte-jornada-de-portes-obertes-per-a-visitar-la-cova-del-bolomor.html

http://tavernes.es/val/noticies/100-noticies-ajuntament/914-este-dissabte-jornada-de-portes-obertes-per-a-visitar-la-cova-del-bolomor

Robinjut ha dit...

Sembla que tots teniu raó, però perdeu el temps en bafanades.
Ah, i s'haveu deixat per contar als polítics que van entrar uns dies abans(no van convidar als del PP?).
Fora broma, dir-te Cotorra que entres massa al drap en qüestions estèrils, per a no donar mai la raó i no entrar als temes importants: que passa entre la Mancomunitat i el nostre Ajuntament. Perque sembla que hi han malentesos si Jordi encapçala les dos institucions? Donem la raó als que diuen per a qué serveix la Manco?
No queda molt bé el sr. Jordi amb la polèmica dels 600 € i que ara semble que no pinta res allí.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No passa res i tu ho saps. Ni malentesos ni cosa semblant. Una simple coincidencia al programar els tecnics de la Mancomunitat una excursio a la cova amb la subvencio que tenen de Joventut. I que eixe dia siga despres el mateix que els arqueolegs li diuen a l'Ajuntament de Tavernes que sera el dia de portes obertes que ells tenen compromesos fer amb Tavernes. Perque son ells qui fan la jornada i diuen quan, segons la seua programacio.
I per a que dues entitats organitzant la mateixa activitat? Millor Tavernes i que la Mancomunitat en puga fer una altra. O siga que millor.

I quan això dels 600 euros, qui treballa... be ja ho saps, ara igual tu treballes de franc. L'anterior president - ¿del teu partit el PP? qui pregunta no ofen - en cobrava 1.800 al mes.

I quant a donar la raó... la donem quan així és, pero mai quan no es té.

Anònim ha dit...

Una gran iniciativa del govern local que, per primera vegada, organitza visites a les excavacions del Bolomor.
Estic al·lucinant al llegir les crítiques.
Criticar per criticar per a fer grunyir a la Cotorra

Anònim ha dit...

Hola Cotorra. He llegit tot sobre si 100, 200 i 1000 visitants i hui he llegit en el diari Levante la informació que ell dóna i una de dos, o s'ha copiat de vosaltres la noticia, cosa que no crec, o tot el que heu dit és veritat. I jo m'incline més perquè la vostra informació siga veritat.
Com diu l'anonim que esta dalt, criticar per criticar perque eixos que han criticat no diuen en cap moment que està molt bé que es facen coses com estes ni res per l'estil.

Anònim ha dit...

No vull posar més llenya al foc, ni criticar o justificar ningú. Sols explique el que he vist i m'ha passat:

1. sí vaig vore més de 200 persones

2. sí vaig vore 2 grups

3. sí vaig vore que col·laborava / organitzava el CETV

4. sí vaig vore que acabava passades les 13h.

5. sí he discrepat en algun comentari, titular o informació donada per la Cotorra i com tenia raó ho han rectificat i s'han disculpat.

I una última cosa que no entés mai: perquè la gent parla de la Manco en un article del Bolomor, o de la piscina en un article de festes, de peres en un article de taronges o de prunes en uno de pomes?

No ho he entés mai. ¿Algú m'ho pot explicar?

Rosa.

Vicent Felis CETV ha dit...

Primer que res dir que sóc Vicent Felis, i que quan vaig llegir la notícia en la Cotorra només hi havia un comentari, ahir se'm va ocórrer veure una altra vegada la notícia i vaig veure que havien 14 comentaris, un d'ells, el de l'anònim del dia 30.09.2012, a què voldria aclarir-li algunes coses.
Vull donar les gràcies a la Cotorra, per voler aclarir amb este anònim allò que va ocorrer en la visita a la cova del Bolomor, però com a president del Centre Excursionista, el faré personalment.
Jo no se si l'anònim del 30.09.2012, és membre del CETV, i si ho és no s'assabenta de res, ja que en la web del Centre estava la programació de la visita a la Cova del Bolomor, a mes a mes de la publicitat que es va donar per part de l'Ajuntament.
El que subscriu va estar diversos dies organitzant l'excursió amb els regidors d'Esports i Medi Ambient de l'Ajuntament, així com amb els responsables del Camp Municipal d'Esports, per a fer les llistes dels visitants.
Que el divendres a la vesprada, s'havien inscrit en el Poliesportiu, 156 persones, a més d'una llista on es van inscriure els socis del CETV, amb mes de 40 persones. Que a causa dels factors climatològics que es van desenvolupar la vesprada-nit del divendres, ningú predeia que l’esmentada activitat anava a dur-se a terme.
Que el dissabte quan va eixir el primer grup, es van quedar tres membres del CETV junt amb un membre de Protecció Civil per a acompanyar als que es personaren més tard.
Que una vegada en els voltants de la cova, l'equip d'arqueòlegs, ens van indicar que només podien pujar 50 persones. Per això jo si puc afirmar quasi amb seguretat que van visitar la cova al voltant de 200 persones, perquè jo era el que estava deixant passar a la gent i anava comptant-los. En el primer grup van passar al voltant de 60 persones, quedant en el camí unes 40 persones.
Posteriorment mentres el primer grup estava en la cova, les altres 40 van pujar fins a l'entrada de la mateixa. Estant en eixe lloc arribà el segon grup que per a la nostra sorpresa era molt nombrós, on anaven al voltant d'unes 60 persones. Però a més a més anava arribant gent que no s'havia inscrit i que s'unia amb els que estaven esperant.
Quan van autoritzar l'entrada d'un segon grup, perquè estiguera igualat amb el tercer grup, van deixar entrar al voltant de 65 persones. Llavors van començar a eixir els del primer grup que van ser acompanyats per membres del CETV de tornada a la població, excepte els que se'n van anar pel seu compte.
Per a l'entrada del tercer grup, vaig poder comptar més de 80 persones esperant, i que després de consultar-ho amb un dels arqueòlegs, van decidir a causa de l'hora que era, deixar entrar en eixe torn a tots els que quedaven.
En eixe torn vaig entrar jo, i he de dir que era massa nombrós en comparació amb els altres dos, i que es va fer difícil localitzar un lloc per a poder escoltar als arqueòlegs.
Que a les 13'30 hores estàvem en la cova, i que arribarem a la població sobre les 14'15 hores. Com pot dir l'anònim que el CETV no va organitzar l'esdeveniment? Personalment, vaig estar a les 08'30 en el Poliesportivo per a organitzar la marxa fins a la cova amb altres 8 membres del CETV, Policia Local i Protecció Civil
Per a més aclariment, l'anònim del 30.09.2012 va pujar per una senda que ara es veu molt neta, fa uns mesos esta senda no existia, i el que subscriu va estar durant dies buscant un lloc per on poder fer-la, anant com els porcs senglars per davall de l'enorme quantitat de matolls i esbarzers que havien.
El normal seria haver fet “a palabras necias oidos sordos”, però vull aclarir que tant el marcatge de la senda, com el suport organitzant l'excursió el Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, ho ha realitzat de manera ALTRUISTA, per la qual cosa no es pot consentir que hàgem d'aguantar el que diga el senyor anònim.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que el president del CETV es refereix al segon anònim, el del 01/10/2012, i que ha pres com a data la que hi ha dalt del comentari, que seria de l'anterior.