L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 11 de setembre del 2012

La bona gestió del govern de Tavernes permet estalviar 55.000 euros (el 38%) en les despeses generals de les festes.





Tavernes gastarà 90.000 euros front als 145.000 de l’any passat, gràcies a la bona gestió del govern. I diguem “bona gestió” a consciència perquè pensem que l’abaixada de despesa no es nota en el nombre i en la qualitat dels actes festius. Amb un cost de 90.000 euros front als 145.000 euros que van costar les festes del 2011, programades i contractades per l’anterior govern.

Però és que damunt hi ha un detall important: els actes enguany paguen el 21% d’IVA (gràcies PP!) i l’any passat era el 8 %. Una pujada de colp de 13 punts gràcies a les mesures recaptadores del govern de l’Estat del PP, a pesar de que no anaven a pujar impostos. I ja vorem que fan al final amb les falles i si abaixen l’IVA a les festes tradicionals valencianes, com els demana el món faller!!

En resum, un  38 % d’estalvi respecte a l’any passat, que seria molt major si no existira eixe augment de l’IVA del 8% al actual 21%. De tota manera, un bon estalvi per als temps que corren.

Les festes han començat a canviar. Sí, sabem el que ens diem. No hem de permetre que l’arbre  (els actes) ens tape la visió global del bosc (l’esperit global de la programació).  En una primera vista pot semblar tot igual, però hi ha canvis substancials.

Un primer contenta la immensa majoria de veïns que demanaven es fera compatible la celebració de la setmana de festes i el treball. Per això els actes oficials s’han concentrat els caps de setmana i s’ha afavorit declarant Festa Local, el divendres del Ball de Disfresses.


Un altre canvi i molt important al nostre entendre és que enguany els actes no dissipen ni separen a la gent, sinó que són aglutinadors de tots i totes. El govern ha evitat programar activitats diverses en la mateixa hora que se celebra alguna de les grans celebracions multitudinàries. Així, la nit de les paelles tota la festa girarà al voltant de Els Sequers i la Plaça Major i rodalies serà el lloc de reunió de joves i majors per a gaudir del Ball de Disfresses.

A més, es pretén valencianitzar les festes i que la nostra cultura tinga presència efectiva amb actes com l'Homenatge a Estellés o el teatre tinga presència amb l’actuació de l’artista local Josep Enric Grau.

Enguany s’ha començat a fer camí. Canviar un model de moltes dècades no és cosa d’un any, sinó de treball continuïtat, de “fer camí caminant”. Com deia l’alcalde Jordi Joan en una recent entrevista al Levante-EMV les festes tenen “un model que s'ajusta més a les peticions de diversos sectors de la població que reclamaven una reducció de jornades”.

També indicava que  “conjuguen tradició i innovació. Al voltant d'uns actes que no es poden moure, com són la Baixada i la Pujada del Crist, hem aglutinat els actes en dos caps de setmana. No volem dissipar, sino reunir a totes les edats al voltant d'una activitat”.


 I sobre els bous considerava que “no es dona suport a un acte en concret. Simplement és traure al carrer els actes, fer les festes per a tots els ciutadans i on tots siguem partíceps. La causa del gran èxit, la bona organització i l'exquisit tracte als animals el 2011, ens veiem obligats a repetir esta experiència i recuperar una tradició de Tavernes, que ja tenia feia anys”. En concret, aclarim nosaltres, des de principis del segle XX, fa més de100 anys.
-

17 comentaris:

tomascaldo ha dit...

Que modo más bonito para excusar el quitar actos. Para el año que viene ya sabemos la fórmula para ahorrar 90.000 euros.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gracies pel "piropo" del "modo bonito". Ací és que quan diguem les coses les diguem ben dites, sense faltar a ningú i sobre tot, amb la informació i veritat per davant i a la mà.

Respectem la teua opinió, que ni compartim nosaltres ni és la realitat. I només has de vore els actes del programa de festes.

L'Ajuntament no celebra actes oficials dilluns, dimarts i dimecres i per tant els tres actes de la nit d'eixe dia no es contemplen en la programació.
Però si es contemplen com a substitució, altres actes que s'han inclós en els caps de setmana.

Així el dia 15, per la nit a partir de les 12 hi ha una sessió de jazz (Plaça Teodor LLorente) i una actuació de Cultura Urbana i una revetlla de l'Orquestra Bruja al passeig. El dia 22 hi ha una funció de teatre a la Plaça Major.
O siga se'n lleven tres i se'n posen tres altres dies.

Si contes actes oficials de l'any passat, de fa dos anys, tres... i els d'enguany, inclús enguany hi ha més actes oficials en la programació.

Ara, enguany amb una avantatge: no es contracten i es gasten els diners amb artistes i cantants vinguts a menys, com era el cas del que oferia el PP abans. Parlem d'Arevalo, Lilian de Celis, Betin Osborne i tants altres.

Anònim ha dit...

Les festes continuen durant el mateix de sempre,hi ha qui ja les a començat,els que llogen les cotxeres,ja estan guanyant pasta en negre i donant pel sac als veins ahir primer dia i fins les 2h del matí, a vore com continua açò,perque no hi ha un control desde l´ajuntament?,encara no estem en festes i ja tenim que aguantar açò totes les nits?açò es de tindre molt poca vergonya tan pel que alquila i per part del govern de consentiro.

La Cotorra de la Vall ha dit...

L'ajuntament no té res a a vore amb els contractes entres privats de lloguer d'un baix, una cosa o el que siga.

Pensem que davant eixos temes de diners, i si creues que es fa un frau a Hisenda, és el Ministeri d'Hisenda qui ha de vore amb el tema, si es que algú ho denuncia.

Totalment d'acord en que les activitats que es duguen a cap no siguen molestes per al veïnat, i si es com dius i a eixes hores, telefonada i denuncia a la Policia Local. Pensem que eixe és el camí.

Anònim ha dit...

En els cartells que he vist de la festa del Vergeret apareix l'escut de l'Ajuntament pero no estàn en el llibre de festes.

Anònim ha dit...

Cregueu q el model de festes canvia per fer festa local el divendres? O be per fer el ball de disfresses a la plaça?

Tots els anys el mateix, i per mi q continue a mi si que. M' agraden.

Q voleu q facen a festes?

Heu estalviat diners perque no hi ha un duro i jo aixo ho agraisc, si l ajuntament tingura diners havereu gastat mes diners o no?

Com sempre els actes mes esperats i multitudinari seran : puja i baixa, xarangues , verbena dissabte, 24 hores, paelles, banda musica , disfresse i carrers engalanats altra verbena en dissabte, nit de rock, festa jove ( si es fa) i nit del foc: mane pp, psoe bloc o el partit animalista

Passeu bones festes

La Cotorra de la Vall ha dit...


Ja vam dir que era un acte que alguns pubs proposaren fa poc. Si l'organització privada es va animar a última hora i el LLibre ja estava en imprenta és normal que no apareguen.
Pensem que és la causa.

Anònim ha dit...

Voldria fer un suggeriment: les disfresses per als xiquets podrien fer-se l'any vinent el primer diumenge ja que està massa carregat el divendres de les disfresses: a l'endemà de les paelles i el mateix dia que ix molta gent jove amb xiquets xicotets. Són dos nits on la gent ix massivament i per la vesprada omplir tant...

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, hi ha que separar disfreses de majors i de menuts i fer el castell a les 12 o la 1 i despres tots als bous, a la plaça, a l'orxateria o a dormir peró crec que les 2:30 es masa tard per al castell.

tomascaldo ha dit...

Creo que os habeis confundido, no estoy esperando que vuelvan las fiestas peperas, esas las encontraba igual de malas con más presupuesto. Me refería más a que no hes necesario embellecer que no hay dinero, se admite y ya está que todos estamos igual y si 15 millones de pesetas son más útiles para otra cosa pues a ello que ya no somos niños a los que hay que explicar que el dinero se necesita para otras cosas más necesarias.

tomascaldo ha dit...

Por otro lado no soy de los de ir a ver viejas figuras, pero hay un amplio sector vallero que sí les gusta y parece que los menosprecieis. Pensad qye la gente mayor es la que menos abandona el pueblo en fiestas. Bueno, eso era cuando los bancos peperos tenían dinero para todos ahora aconsejan no salir que hay mosquitos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No es menysprea ningú ni el seu treball. Potser no ens hem expressat bé, però la realitat és que tota la "qualitat" de les festes abans es feia girar al voltant d'eixa figura, com tu dius, que només agradava a un sector valler, no a tota la gran majoria.

Anònim ha dit...

A mi no em desagrà la idea de fer el Castell a eixa hora, pense que al ser dissabte la gent podrà anar al bar a sopar i fer-ho tranquilament. I de segur i de manera extraordinària, encara podràn aguantar els nanos. Entenc que contentar a tot el mon és complicat, pero pense que si s'estan canviant les festes, ja hi havía massa de Rosita Amores, Arevalos i companyía...

Anònim ha dit...

Jo pense quasi igual. Les verbenes de falles comencen més allà de les 12, quasi a la una i ningú no es queixa perquè l'endemà es festa. Aci com bé dius l'endemà és diumenge i jo propose fer-lo a la 1'30. No es una hora tampoc fora de les que solem usar a Tavernes i a eixes hores en falles hi ha centenars de xiquets als carrers. Perque no ara que a setembre fa mes bon temps?

Anònim ha dit...

Per que no tiren el Castell a 12 i que despres tots als bous.
Si tiren el castell a les 2:30 i els bous no han acabat tindrem que triar entre bous o castell.
Propose que a les 12 castell i despres tots als bous i no pedre cap acte de les festes.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Mot bona inciativa lo del Divendres festa, doncs així serà la forma de que els comerciants locals també puguen gaudir de la festa .

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

I si tiren el castell a les 12 i vols anar o vore la porcessò, entre sopar i castell : Almenys jo i estic segur que una gran majoría, preferisc a les 2,30 .