L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 25 de setembre del 2012

Compromís impugna davant el TSJ la resolució sobre transport escolar per ser discriminatòria i obstaculitzar el dret a l’educació




Compromís ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) un recurs contencions administratiu contra la resolució de la Conselleria d’Educació sobre el servei de transport escolar per al curs 2012-2013. 

L’acció judicial ve motivada “pel canvi de la resolució en els 3 km de distància del centre, que ha passat de mesurar-se segons les carreteres a una distància de 3 km en línia recta, com si els xiquets pogueren volar”. No cal ni dir que pot haver nuclis a 3 km en línea recta i no tinguen dret quan en la realitat orogràfica i de vies d’accés estiguen a 10 km.

Compromís entén que la va en contra la Constitució que a l’article 27.6, estableix que les administracions han de proporcionar servei públic educatiu i també han d’eliminar els obstacles de qualsevol naturalesa que impedisquen o dificulten el dret a l’educació.

La premsa s’ha fet ressó que xiquets que viuen a més de 3 km i no disposen d’un mitjà de transport privat no estan anant a escola, com si estiguérem  en l’edat mitjana i no en el Segle XXI.

Compromís ha acusat al Consell “de fer excepcions a la normativa de manera arbitrària, i les excepcions van més en funció del sentit del vot dels nuclis poblacionals que no de la distància que al final han de recórrer els alumnes per arribar a l’escola”.
-