L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 27 de setembre del 2012

AIXÍ ENS VEUEN FORA: Reuters posa a València com a exemple "de tot el mal que passa a Espanya".



 
Muntatge estatua homenatge Fabra, Aeroport Castelló
L'agència internacional de notícies Reuters ha distribuït aquest dimarts un reportatge televisiu en el qual es descriu a València com “el símbol de tot el dolent d'Espanya”.

La notícia, que ha sigut distribuïda a televisions de tot el món, ofereix la següent descripció: “Una gegantesca però quasi buida Ciutat de les Arts i les Ciències, un aeroport pel qual encara no ha passat cap passatger, un estadi a mitjà construir: tres projectes en els quals València va invertir milions d'euros i s'han convertit en el símbol dels excessos que han portat a Espanya a la vora del col·lapse financer”.

En el reportatge són entrevistats diverses personalitats valencianes, i Reuters assenyala que les seues peticions per a entrevistar a portaveus del PP i de l'aeroport de Castelló van ser rebutjades.

L'agència fa un repàs a l'última dècada en la qual, conta com  “surfeando sobre el boom immobiliari”, la Comunitat Valenciana es va llançar a gastar desenes de milers de milions d'euros en la Copa de l'Amèrica, el Premi de Fórmula 1, els estudis de cinema (“a l'estil d'Hollywood”) de la Ciutat de la Llum, i la Ciutat de les Arts i les Ciències. El reportatge recorda que aquesta última ha costat més de tres vegades la inversió prevista.

Reuters destaca l'enfonsament de les entitats financeres locals i el fet d'haver estat la primera autonomia a demanar el rescat al Govern central per 3.500 milions d'euros. I dedica un ampli apartat als casos de corrupció. Des de les sospites al voltant de l'aeroport de Castelló, passant pel “pelotazo” que la xarxa Gürtel va aconseguir suposadament amb la visita del Papa, el saqueig d’Emarsa, la depuradora de Pinedo, i la trama de cooperació, on està implicat l'encara portaveu popular en les Corts valencianes Rafael Blasco: “Recentment nombrosos alts càrrecs van ser arrestats per haver-hi suposadament desviat diners destinats a hospitals en països pobres”, conclou el reportatge.

I el govern valencià del PP sense assabentar-se! Només cal vore discursos i manifestacions després del Debat de Política General de fa uns dies! 

- Segons "El País". Foto "A. Sánchez-El Pais".
-  

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Algú ha vist el reportatge televisiu? Pot facilitar-ne el link?

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Sempre els primers ... per la cua .