L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 20 d’agost del 2012

INFORME: El govern d’Espanya del PP menysprea els valencians. Rajoy anuncia que descarta modificar el sistema de finançament autonòmic, encara que sap que és totalment injust amb els valencians



El govern d’Espanya del PP ha descartat estudiar una reforma del sistema de finançament autonòmic abans del 2015. El posicionament del govern del PP de Rajoy és totalment decebedor pels interessos valencians i  ha obligat a un posicionament dels distints partits amb representació en les Corts Valencianes, més encara quan temps enrere van aprovar una resolució que eixigia al govern de Madrid un tracte més just.

El portaveu del Consell Valencia, José Ciscar, del PP, ha dit que es mantindrà “ferm” però ho farà des de la solidaritat. És a dir “quietos parados” que som solidaris i en poques paraules ens han dit que no van a fer res, que no van a reclamar res i no van a alçar la veu davant de Rajoy. Prompte han oblidat les crítiques i les demandes que li feien a Zapatero reclamant més diners i acusant-lo de discriminar a la Comunitat Valenciana. 

Clar està que Zapatero no és Rajoy ni del mateix partit, però els interessos valencians eren i són els mateixos governant Zapatero que Rajoy, i el dèficit de finançament de l’Estat amb els valencians el mateix: segons Compromís des del 2001 el País Valen cià de deixat d’ingressar 10.000 milions d’euros gràcies a un sistema de repartiment entre les comunitats que ens massacra – econòmicament- als valencians. La bo del cas és que ho denuncia Compromís, però ni el PP ni el PSOE neguen eixe deute, però fins ara no han mogut fitxa per a una solució. 

L’altre partit d’estricta obediència de Madrid, el PSOE , després d’anys de callar i atorgar perquè governaven els seus, el secretari  general del PSOE valencià, Joaquin Puig,  ara diu que eixa decisió va en contra dels interessos valencians. 

Senyor Puig, per favor, el model de finançament autonòmic - que per cert va aprovar el PP i el PSOE conjuntament- ja fa molts anys que va en contra dels interessos valencians, des del moment que es va aprovar. Simplement, repetim, aquests últims 8 anys governaven els seus a Madrid i, per a vosté, millor no moure’s que igual no eixia en la foto i li volava el ser diputat i demés. 

Des del PSOE ara ens diuen que portaran al Congrés una iniciativa en defensa d’un finançament més justa i així es vora qui defensa més que ningú la Comunitat Valenciana.  O siga, fum i més fum, perquè eixa iniciativa no l’aprova ni Déu davant la majoria absoluta del PP. 

Eixa proposta hagués estat més interessant de presentar-la fa uns anys, amb un PSOE sense majoria absoluta en el Congrés. Aleshores hauríem vist  quin seria el vot dels diputats valencians quan el partit els diguera: Atención, firmes! (en castellà clar). Segur i ben segur que el seu vot seria el mateix de fa uns anys, aprovar un sistema que perjudica els valencians.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha fet una crida a totes les forces del parlament valencià perquè facen un front comú i exigesquen un finançament autonòmic just, tal com ha recordat es va aprovar en les Corts.

Morera exigeix al president de la Generalitat, Alberto Fabra, a que es posicione clarament “i que trie si prefereix fer cas a les ordres de Rajoy, com està fent fins ara, o si pensa defensar els interessos del poble valencià”. El parlamentari de Compromía ha dit que si el País Valencià tinguera un model de finançament just “no caldria fer les autèntiques barbaritats de retallades que s’estan fent”.

Compromís ha apel·lat a complir el principi constitucional d’igualtat i ha afirmat que “si el govern de Madrid ens haguera tractat igual que a Cantàbria o la Rioja, per posar-ne alguns exemples, des de l'any 2002 les arques valencianes haurien ingressat 10.000 milions d'euros, que ara no tenim i ens trobem que el Consell necessita 3.500 milions per a finalitzar l'any 2012, dels quals 2.800 són per a fer front al deute, el que demostra la lamentable l'herència rebuda de Camps i del PP”.

Per la seua banda,  Esquerra Unida (EU) a través d’Ignacio Blanco, assegura que el PP "condemna" els valencians a un subdesenvolupament pressupostari i finançament per capità inferior a la mitjana espanyola.

EU demana al Consell Valencia una explicació de que ha fet i no ha fet  per complir la resolució de les Corts que  demanava canvis en el sistema de finançament.  Blanco recorda que el PP una vegada més s’omplia la boca reclamant-li a Zapatero però ara s’ha quedat mut.

O siga al final, com sempre. Estem a l’estiu, no hi ha noticies, ara durant uns dies el tema omplirà alguns fulls dels diaris i després, com sempre, els dos grans pactaran això i allò com si fora un intercanvi de cromos de xiquets  - tu em dones el cromo de Casillas jo el done el de Messi... tu em consensues això i jo et consensue l’altre-  i a vore si així es perpetuen anys i anys.
-