L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 12 de juliol del 2012

Morera: “La reducció del 30% dels regidors suposa la mort de la pluralitat política”



Compromís, a través del seu portaveu,  Enric Morera, ha mostrat el rebuig de la seua formació a les retallades econòmiques, socials i també democràtiques anunciades pel President del Govern Central, Mariano Rajoy.

Compromís afirma que les mesures atempten directament contra els més dèbils, carregant les retallades sobre els aturats, els empleats públics i l’economia familiar però també són un atemptat contra la nostra democràcia ja que contemplen una reestructuració de l’Administració local que suposa la reducció d’un 30% del nombre de regidors per trams de població i el reforçament de les Diputacions.

Morera ha denunciat que “la reducció dels regidors que planteja el govern del PP no és una mesura d’estalvi econòmic sinó totalment ideològica, amb la clara finalitat de blindar el bipartidisme polític. Mantenint l’actual llei electoral, esta disminució d’edils suposarà la mort de la pluralitat política amb la reducció i en molts casos desaparició de les formacions minoritàries en els consistoris”.

Compromís està a favor d’una simplificació i modernització de l’administració pública que, entre altres mesures d’estalvi, contemple la reducció de càrrecs públics, però esta mesura ha de vindre acompanyada de l’eliminació de la Llei d’Hont de la nostra normativa electoral i l’adopció d’una manera més proporcional d’adjudicació de representants, el desbloqueig de les llistes i la supressió de les barreres electorals.

Per a Morera “fixar la retribució dels alcaldes i edils en funció de la grandària de la localitat és una mesura que va en la direcció correcta però es queda en molt poc si al mateix temps en compte d’eliminar la diputacions provincials el govern del PP les manté i reforça”.  Compromís aposta per formes d’administració local mancomunada més àgils i properes als ciutadans i no per entitats obsoletes com les diputacions.
-

1 comentari:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Es lo que els interesa als grans partits, a menys concejals més difícil per als partits xicotets obtindre representació : Si en Tavernes en vers de 17 regidors sols em tinguerem 11 , per exemple, a EU li havera segut més difícl obtindre el seu representant amb tota seguretat, i a les formacions independents, més si cap .

Perquè no s'elimina el senat i les diputacions,i així de segur que estalviarem i de debó ?

A no, ahí es on aparquen als polítics acabats, disputen les seues guerres internes (exemple, Rus front a Fabra) o paguen els favors .