L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 28 de juliol del 2012

El BLOC reivindica l'autonomia municipal i la potenciació del paper dels ajuntaments front les retallades i atacs de la política antimunicipal de Rajoy i del PP



Retrat de família dels participants
 Uns 60 càrrecs públics del BLOC, entre els quals cal citar alcaldes, diputats, regidors i regidores, s'han reunit avui a la platja de Tavernes en una jornada de treball on s’han debatut qüestions relacionades amb el VI Congrés Nacional de la formació valencianista però, sobre tot, s’ha efectuat una aferrissada defensa del paper dels ajuntaments i del municipalisme.

El treball efectuat pels càrrecs públics del Bloc serà plasmat en la que ha estat batejada com a “Declaració de Tavernes” un document que marca les bases de l’acció política per fer front a les retallades i a les accions del govern de Rajoy, impulsar de lleis que només pretenen acabar amb l'autonomia dels governs municipals, rebaixar regidors i de rebot fomentar el bipartidisme més descarat, perquè la disminució de regidors en els ajuntaments implicarà, sobre tot en els municipis més menuts de 5.000 habitants la desaparició dels partits minoritaris.

L'alcalde de Tavernes es dirigeix als presents.
L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en la seua al·locució als reunits remarcava el paper de la trobada com a una eina que tenia com a objectiu “ fer municipalisme, reivindicar el paper dels ajuntaments i donar a conéixer als ciutadàns que és la primera administració que atén al ciutadà quan hi ha algún problema. Els nostres veïns no coneixen conselleries ni diputacions, coneixen els regidors i l’ajuntament i són a ells a qui demanen ajuda i solucions quant les necessiten”.

Jordi Joan recordava com en els darrers anys els Ajuntaments han  anat assumint competències que no són pròpis dins d’eixe esperit de proximitat amb els veïns i veïnes i “a més a més, sense un finançanent addicional. Però ho hem fet per atendre i servir als veïns i veïnes que ens demanen ajuda a diari".

Diputats valencians en la sessió de treball
Un dels pilars fonamentals de la “Declaració de Tavernes”, avançava l’alcalde valler, serà l'acció política contra les reformes de Rajoy "que pretén llevar competències als ajuntaments, amb la reforma de la Llei de Bases de Règim Local, però en realitat és un atemptat a l'autonomia dels ajuntament en eliminar  els criteris de proximitat i subsidiarietat que consagra la Constitució i la Carta Europea Local”.

L’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis, que és president de l'Associació de Regidors i Regidores Nacionalistes del País Valencià, considerava que els ajuntaments “no tenen la culpa del deute i no són el problema. El veritable problema són el senat o les diputacions, que no serveixen per a res. El PP vol fer un atemptat a la democràcia, vol que no puguem atendre als nostres veïns en temes socials i des el BLOC no anem a permetre aquest atemptat a la democràcia i a les polítiques socials dels ajuntaments".

En aquest context, es va comentar com els ajuntaments no són cap problema en época de crisi ni tenen endeutament excessiu, recordant que està sobre el 3’4% del PIB mentre el mateix govern supera el 50% o les autonomies el 36%.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes i secretari general del BLOC, Enric Morera, feia en la seua intervenció una lectura positiva del municipalisme i més en concret el valorava com a molt positiu el desenvolupat en els pobles i ciutats on governen els valencianistes. Morera indicava que  “els ajuntaments on nosaltres governem van bé i això és perquè el rigor i la transparència són pilars bàsics de govern i també som exemple de bons governs perquè creem riquesa i ocupació. Són les receptes del PP i PSOE les que ens han portat al desastre i a la ruïna. Però el problema principal és que Rajoy aplica retallades en democràcia, en benestar, en assistència social i, això no cal ni dir que el Bloc no ho va a permetre i nosaltres treballarem per les persones i pel seu benestar, com ja ho estem fent en els municipis del País Valencià on governem ".

Morera ha reivindicat i exigit que les retallades les faça el PP “a la molta administració inútil que suporta l'Estat. No hem d’oblidar que el 80% del deute públic és de l'Estat i de la gran quantitat d'agències estatals que no valen per a res, que no serveixen al ciutadà  i que cal eliminar, entre les quals cal citar l’Estat, un niu d’interessos creat i endollisme. Aquesta és la nostra Declaració de Tavernes: la nostra voluntat d’eixir de la crisi amb rigor, amb treball, amb transparència i des del valencianisme progressista i compromés amb el país i les seues persones”.

El dinar de cloenda
La trobada de Tavernes ha reunit 20 alcaldes nacionalistes, més de 30 regidors i regidores i també els diputats en les Corts Valencianes, Enric Morera, Fran Ferri, Josep Maria Pañella, el diputat provincial per València, Emili Altur i el diputat al Congrés de Diputats, Joan Baldoví.

En acabar les intervencions dels ponents s’ha obert un torn obert de paraula on hi ha hagut una ampla participació. En acabar les sessions de treballs, els participant i els militants de la Valldigna han participat en un dinar de germanor que ha reunit més de cent persones.
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola a tots! Ha estat un dinar fantàstic i baratet...però només ha faltat que el sr. Manolo ens pagara el dinar amb la targeta de la Diputació per a que fora perfecte. Salut!!!!

Anònim ha dit...

Estan guapisims,per a enmarcar.la foto esta per a ixir en el llibre de fetes,creia que no podia vore mes coses en esta vida pero el refran eu diu nunca te acostaras sin saver una cosa mas.felicitats pareix la pelicula alivava y los 40 restantes o el joc quien es quien

Bonic ha dit...

Cree el ladron que todos son de su condicion. El sector social de la extrema dreta de Tavernes difon que nosaltres no hem pagat de la nostra buxaca el dinar. Doncs , només dir-los que els que estavem allí som els que denunciem des de molt de temps la corrupció, i diguem que si volen suprimir despeses no les busquen per ací que no hi ha res, que supremeixquen les diputacions per tres raons, els diputats no son elegits pel poble, el president no esta per presidir si no per dur el seu partit a Valencia, i per últim tirariem a tots els enxufats a la Dipu que cada vegada en son més. Vinga comencem per on toca i deixeu-vos de monsergues, menys senat, invent de Fraga, menys diputacions, i delegats del govern a les provncies, menys diputacions i menys delegats de la gENERALITAT a les provinices. Quan més incults, més ens vol la dreta. Que no hem pagat el dinar? Transparencia, que encara no sabem que ens ha costat la Formula 1, ni que ens costarà per no fer-la l'any que ve. Que no hem pagat el dinar? Mentiders !!!!
No tots ni totes som iguals.

Anònim ha dit...

Piensa el ladrón que todos son de su condición. Para llegar al nivel de los que mangaban (uf, perdón), mandaban antes, estos tiemen que correr bastante.

Anònim ha dit...

No es el pagament del dinar,es el gasto que ha produit en policies,en llevar aparcaments a la gent que viu a ls platja aixina moltes coses mes.
Y crec que aixo es propaganda electoral cubrint part del gasto el poble y al primer anonin te algo de rao.

Anònim ha dit...

Caldra recordar que a la reunió hi havia un diputat nacional, tres diputats de les Corts Valencianes i un diputat provincial.
I eixes mesures que comentes era precisament prevenció per motius de seguretat envers aquestes persones. Això es obligació i missió de les forces de seguretat i com no de l'Ajuntament.
I no vingueren ni en xofer ni en cotxe oficial, cosa que si han fet altres, Fabra per exemple, i no fa molt en el Raconet.
Només hi havia tres llocs d'aparcament reservats. Si tres places són llevar aparcaments en la platja... mare meua!
De tota manera, això no és ni menys ni més que passa quan venen diputats del PP i PSOE.
¿Perquè no preguntes que passava a la mateixa hora d'eixe divendres en el monestir de Simat, amb càrrercs dels PP? Perquè no preguntes que va fer la Policia Local el dia que Fabra va vindre al raconet? Perquè no preguntes que fa i ha fet la policia local sempre que ha vingut un carre del PP o del partit que siga?

Perquè parles per parlar amb total desconeixement del què parles i de les missions que té assignades la PL? O creus que anaven per gust o per fer un favor al Bloc?

Anònim ha dit...

Gasto en policía por el acto: cero céntimos. Gaso en grúa retirando vehículos: cero céntimos. En las proximidades, a cien metros, espacio libre para estacionar. Bufff, sí que es gasto sí. En actos anteriores del Gobierno ppril: gasto de grúa quitando coches, cinco escoltas y dos patrullas de policía local. Sí señor, es el mismo talante en unos que en otros, está más que claro.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Com administració més propera al ciudatà, i en conseqüència la que coneix més de primera mà els problemes d'estos, deuen de ser els ajuntaments i no les diputacions, institució arcaica i que sols servix per a col.locar a politics fracasats o premiar a amiguets, els que deuen de asumir el máxim de competéncies .

Anònim ha dit...

Enrique, això ho dius per algún Manolo, perdó polític en especial, jejeje... Mira que tens mals pensaments.

Estruch ha dit...

Doncs no, Manolo conta amb el meu apreci personal i precísament deu de ser un dels que sí valen per al càrrec que li han otorgat, pensava en un muntó de ex-dirigents d'Unió Valenciana, un grup de traïdors ben pagats pel PP amb càrrecs , entre altres, en la "Dipu" .

A més, eu dic també en general, perquè crec que es un ens que sobra existint les mancomunitats, més proximes al ciudatà, que es el que interesa : A Benifairó i Simat va un dia a la setmana un funcionari d'este ens per el tema de cobraments i cadastre, faena que es podría fer perfèctament des de el nostre ajuntament, o no ?