L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 12 de juny del 2012

TEMA DEL DIA: el portaveu i sindic del PP en les Corts Valencias possible imputat en el frau a les ajudes de Cooperació




La jutge que instrueix la causa pel presumpte frau a les ajudes a la Cooperació considera que es podria "imputar fets de naturalesa delictiva en la persona de Rafael Blasco", portaveu del PP en les Corts Valencianes. Per aquest motiu, ha demanat a la Fiscalia que es pronuncie sobre la procedència o no d'elevar la causa a la Sala penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). També ha sol·licitat a les Corts Valencianes que li confirmen si Rafael Blasco té certificat d’aforat com a  diputat.

L'anomenat “cas Oswald” ha destapat una trama de desviament dels fons de cooperació del govern valencià durant els anys en els quals Rafael Blasco era conseller de Solidaritat, de 2008 a 2011. Segons consta en el sumari, la trama va captar prop de 6 milions d'euros destinats a ajudes al Tercer Món. Subvencions concedides pel Govern valencià per proveir i tractar aigua per a consum humà i produir aliments a Nicaragua, per exemple, van acabar destinant-se, presumptament, a la compra de béns immobles a la ciutat de València. El sumari evidencia l'estreta relació que mantenia l'avui portaveu del PP en les Corts amb el seu empresari de referència i, segons la jutge, “cervell” de la trama, Augusto César.

La diputada de Compromís Mireia Mollà va denunciar al fiscal que la conselleria de Blasco també havia afavorit a la “Fundació Entre Pobles”, ara Hemisferi, i els diners que va rebre aquesta entitat es va desviar, segons la denúncia, a empreses que va crear la pròpia fundació.
Entre els projectes estava la construcció d'un hospital a Haití, desolat després del terratremol del 2010. El Consell havia d'aportar 4 milions d'euros i ajudicà a Hemisferi pel seu assessorament 177.000 euros que sortien de les aportacions solidàries dels valencians. L'hospital mai es va construir.

El passat 23 de febrer, la Policia, per ordre de la Fiscalia Anticorrupció, va registrar la seu de la direcció general de Cooperació a València i va detenir, entre uns altres, al director general d'Integració i Cooperació de la Generalitat Valenciana, Josep María Felip.

Compromís demana el cesse de Blasco

La diputada de Compromís en les Corts Valencianes, Mireia Mollà, ha reclamat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que cesse "immediatament" al portaveu del grup parlamentari popular, Rafael Blasco.

Mollà ha demanat la destitució de Blasco després que la titular del jutjat d'Instrucció número 21 de València, que investiga presumptes subvencions irregulars a ONG per part de l'extinta Conselleria de Solidaritat i Ciutadania, haja vist indicis per imputar a l’extitular d'aquest departament i actual síndic-portaveu del PP en les Corts.

"La providència de la jutgessa que investiga el cas de corrupció en la cooperació valenciana  assenyala que veu indicis de delicte en l'actuació de Rafael Blasco i és una imputació pràcticament consumada, que només està a l'espera del tràmit judicial corresponent per tractar-se d'un aforat", ha assenyalat Mollà.

-