L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 21 de juny del 2012

Practiquem la resta: 14 – 1 = 13




Durant catorze anys les casetes de l’ONCE li han pagat al PP per ocupació de la via pública. Com tothom sap, el PP ha governat Tavernes 16 anys, dels quals 14 els ha cobrat a les casetes de l’ONCE la corresponent taxa d’ocupació de vía pública. I és cosa molt normal, quan aquesta organització no té cap bonificació estatal ni autonòmica i per tant, tampoc municipal.

I perquè contem açò? Doncs és el coneixement previ abans de dir que enguany el govern municipal ha recuperat el cobrament de la taxa i percebrà sobre els 2.100 euros per les tres casetes existents a Tavernes. I això ho fa després que els darrers dos anys el PP no els cobrarà res per una resolució de l’alcaldia, una decisió que va tindre en contra dos informes, el de la Intervenció i el de Tresoreria.

Doncs bé, després d’haver cobrat durant 14 anys a l’ONCE, el PP ha criticat la decisió del govern municipal dient que és una fundació sense ànim de lucre i acusant a l’alcalde, Sr. Jordi Joan, de tindre “ànsies de recaptació”. Això sí, dels seus 14 anys no diuen res ni tampoc en base a quines  “ànsies”  permeteren que, de manera no massa ortodoxa si ens atenem als informes en contra, no pagaren eixa taxa els darrers dos anys com si la pagaren els demés afectats.

L’ONCE genera uns beneficis que graven a l’Estat com qualsevol altra entitat i suposem que tots els seus treballador estaran sotmesos al pagament d’impostos (de la renda, p.e.) com la resta d’espanyolets. A més, i ja ho hem dit: no hi ha cap bonificació autonòmica ni estatal ni municipal que la beneficie.

I nosaltres preguntem: es prou que l’exalcalde, Sr. Vidal, decidirà que no pagaren, per no pagar? Això era legal? Va tindre la deferència l’exalcalde Sr.Vidal d’informar al plenari o demanar el seu vistiplau? En base a quins criteris va decidir l’exalcalde Sr.Vidal que les casetes de l’ONCE no pagaren ocupació de via pública? La decisió, totalment “rara”, que va prendre fa uns anys l’exalcalde Sr. Vidal, ¿té alguna obligació de continuar-la l’alcalde, Sr. Jordi Joan?  

En resum: el govern actual, el de l’alcalde Sr. Jordi Joan, encara té 13 anys de marge per arribar al mateix cap que el PP en el cobrament de taxes a les casetes. Però, pensem que millor fóra que s’aplicassen allò de “que fàcil es vore la palleta en l’ull dels demés, però no vore la biga que tenim en el nostre ull”.

-

4 comentaris:

Estruch ha dit...

Si el IBI el pagaren els venedors, estaría d'acord en que no pagaren, però com paga el ens, que pague doncs s'ha converiti en un ens de guanyar diners per damunt de tot, i eu dic per experiència propia : A un familair meu li hacostat , amb tots el informes oficials a favor per desgracia, quasi un any el entrar en ella : Sería perquè no anava a vendre i per el tant no anava a produír ? Nose , no se...

Anònim ha dit...

Perque els polítics sempre van comparant-se amb els d'abans o els de després. No sabeu que no ens importa el que feien sino el que es farà.
No es cregau tan importants, sols volem bones gestions, no si uns sou més guapos e inteligents que els demés.
A les properes eleccions el tripartit hauria de ser:
Gival-Carme Canet-Karina, el Gicaka.

Enrique Estruch ha dit...

No se si el comentari els fas de cahondeo o no : Si es que sí, riute, que el que riu lúltim riu millor, i si no, el dic que per mi i els meus no eu descarte, eu signaría ja : son dos de les regidors que com tots sabeu, més estime pel seu treball , dos que poc a poc peró sense parar, van fent, baix má i sense llums ni fotos, però fent i de bó i bé dia a dia ...

Temps al temps, per elles queda.

Anònim ha dit...

Aterriza, amigo Estruch.
Los comentarios que hay en la casa, y no de los políticos por cierto, no van en ese sentido. No es oro todo lo que reluce.