L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 de juny del 2012

L’Ajuntament modifica el contracte amb FCC i fa una crida a la ciutadania per a mantindre neta la ciutat. Nosaltres simplement recordem allò que el poble més net no és aquell que més diners es gasta netejant sinó aquells que els veïns no embruten.



 
L’Ajuntament de Tavernes estalviarà 226.000 en el contracte de neteja de la ciutat. La mesura s’ha pres dins de les obligacions adquirides en el “Pla d’Ajust” que impliquen l’ajust de les despeses a tots els capítols del pressupost per tal de poder cumplir el pla de sanejament de la Hisenda Municipal i optimitzar també al màxim els recursos.

En aquest context de contenció de la despesa, l’Ajuntament ha aprovat una reducció en el contracte de concessió del servei de recollida de residus urbans i neteja viària que el consistori manté amb l’UTE formada per FCC Medio Ambiente SA i GIRSA. Aquest conveni es va formalitzar inicialment l’1 de gener de 2003 i fins ara ha tingut dos modificacions, una en 2004 i l’altra en 2006, a la qual s’uneix aquesta a la baixa. La reducció negociada amb l’empresa suposarà un estalvi per a les arques municipals de 226.424 euros, amb la qual cosa el cost anual de la neteja viària per a l’Ajuntament queda en un total de 1.308.154 euros.

L’alcalde, Jordi Joan, ha explicat que “s’ha hagut de fer una reducció contractual per necessitats del pressupost” i, a més, ha fet una crida a tota la ciutadania “per a mantenir entre tots una ciutat neta. S’ha de ser conscient que la imatge de Tavernes depén de tots nosaltres”.
La regidora d’Obres Públiques i Contractació, Llum Sansaloni, ha assenyalat que “s’ha fet una planificació nova del servei de neteja diària, de manera que eixa reducció tinga la menor incidència possible sobre el treball diari. Amb la col·laboració de tots podrem aconseguir una ciutat més neta i saludable”.

I és que la dita ho deixa clar: “No és més net qui més neteja, sinó aquell que no embruta”. D’ací la importancia de prendre consciència que accions que semblen mínimes, com per exemple llançar papers, xiclets o puntes de cigarreta al carrer, o escampar les propagandes per la via pública, estalviarien molts diners a l’Ajuntament si no les fem, i cal recordar que els diners, al cap i a la fi, els paguen entre tots amb els impostos i la taxa.
-

10 comentaris:

Engineer ha dit...

Es un contracte a la baixa del 15%, em pareix adequat per als temps que corren, a la majoria de asociacions esportives se li va llevar un 20%, o a les nomines dels regidors un 20%. Havera estat millor fer un 20% amb el retall a FCC, ara tambè es veritat que esta empresa acomiadara al 15% dels agranaors, treballadors del poble, aixi que be esta una soluciò, on hi ha estalvi, pero sense ser un retall radical

Robinjut ha dit...

No em sembla bé l'agravi comparatiu entre contractes. Es torna a beneficiar les grans empreses i forasteres i no les xicotetes i locals. A FCC si li baixen el contracte, però també les condicions sols li disminueixen la quantitat del contracte, treballaran menys dies o menys treballadors i guanyaràn el mateix marge a proporció. Res a vore amb el socorrisme o l'escola d'estiu on han baixat molt el preu i han pretés el mateix servei i condicions per a les empreses. En un cas (el del socorrisme) la Creu Roja que era la entitat local, ha desistit (supose que pel preu, si altres anys podia fer-ho). A mí tant em dona que els contractats siguen locals o no, com les empreses. Hi ha lliure mercat, però després que no ens venguen TOTS els polítics que primer, per a treballar a l'Ajuntament, primer els del poble.
D'altra banda em sembla perfecte la preocupació per no embrutar, més que per netejar. Solucions com en el trànsit o les obres és començar a aplicar sancions, ja que la llei ho tindrà comtemplat, i si no, afegir una ordenança local. No cal esperar a posar multes de 3000€ com la de la mossegada del gos del Clot, ni multar a la 1ª. Es pot primer advertir, anotant el nom de l'infractor.

Anònim ha dit...

Has oblidat un detall que ho canvia tot:
el conveni amb FCC està vigent i ja fa molts anys que està signat i qui el modifica és l'Ajuntament. Si l'Ajuntament el retalla pense que l'empresa està en el seu dret a modificar algunes de les condicions en que el prestava.

En l'altre cas no són ni pareguts els fets i circumstàncies: són convenis nous que ara oferta l'Ajuntament amb unes condicions i que les empreses poden o no acudir a donar les seues ofertes. Ningú no les obliga a les empreses. Si els interessa, endavant sinó fora. I l'ajuntament ja modificara les condicions si vol que slgú s'ho quede. Tu ho dius: llei de l'oferta i la demanda.

Però com sempre busques tres peus al gat ¿o n'eren cinc? si amb això pots deixar en mal lloc el govern actual.
També ens hagueres pogut explicar com arriba l'ajuntament a vore's obligat a retallar el conveni amb FCC, o a retallar altres convenis. O tens prohibits parlar i explicar alguna cosa d'abans? I tot el que vivim i passem ací, al poble, com el que es viu i passa a l'Estat -retalls i rescat- ja saps de que es conseqüència.

La meua iaia deia "te conosco bacalao, aunque vengas disfrasao".

Robinjut ha dit...

Bò, anònim 19:34, pues com tú dius, s'aplicarà l'oferta i la demanda, i com en molts contractes passe com el socorrisme, la única solució serà la d'eixe cas, prorrogar contractes (i no s'estalviarà cap €). L'altra possibilitat serà que qui es presenten als contractes siguen empreses que oferiran serveis u obres de qualitat ínfima (per dir-ho fí), perque ningú treballa debades i abans els contractes (amb un 30% més de preu) dic jo que estarien ajustats a les necessitats, els preus els marquen les administracions. El que vullc dir és que les retallades es voran als serveis i obres, i els ciutadans damunt pagarem igual o més impostos i taxes, per pagar el passat malbaratament de viure per damunt de les possibilitats (dels polítics, clar).
Tú mateix em dones la raó quan dius que si cap empresa voldrà quedar-se un contracte, l'Ajuntament el modificarà fins que s'ho quede algú. I si és així en qué avançarem? en res.
Bonica jugada si el proper any tornen a eixir els mateixos preus en socorrisme o escola estiu. No crec que cap empresa seria es presente. Molta Llum per a no aclarir res.
Després d'açò no crec que digues que busque nosequants peus de gats, més bé qüestione els cervells dels gestors, i si ho faig és des de l'òptica de tindre un govern "d'esquerres?", així que ja pots deixar el discurs de "la culpa el d'abans", perque ja ens cansa. Per a guanyar les eleccions estava molt bé, però ara el responsable ÚNIC de la gestió municipal és el tripartit, i ja sabiem amb el que s'entrava. Per supost que sabem qui foren els culpables, els polítics. I com que els que gestionen ara també són els polítics, i la gent ja estem cansada de sigles, doneu-se vent que Manolo ja té més cua al seu despatx que al de Jordi, algo vol dir això!
I només us queden 3 anys per a manar, com diu Enrique Gival 3,2,1...

Anònim ha dit...

Tens raó Robinjut, aquests del tripartit no en fan una a dretes. Millor per a tu ¿no? ho tindràs clar les pròximes eleccions i no et calfaràs massa el cap a l'hora de repetir el vot.

I ara seria be que ens explicares que fa tota eixa gent en eixa cua? Van a demanar-li a Manolo el treball que els va prometre en eleccions? Pensa que són tots de la mateixa zona del poble.

I al pas que va la cosa, si no es talla, en uns mesos el puenting serà un esport prou conegut a Tavernes. Ara el puenting és un esport perillós i pot acabar malament. Almenys per a qui el facilita.

Robinjut ha dit...

Per als anònims sabuts:
No he dit que el govern actual no fan una a dretes (encara que és clar que estan molt verds), i les conseqüències de la gestió municipal no és millor ni pitjor per a mí, sino bona o roin per al poble. I el poble som tots. Molts ja estem cansats que els polítics i les seues corts estigueu sols pendents de les properes eleccions. El poble pla no utilitzem eixa jerga de bons i roins.
Però si vols parlar de triar, encara que falten tres anys, sols dir-te que de seguir les coses així com ara, no repetiré el vot. Trau tú les conclussions que vullgues.
De zones del poble no entenc massa, però si la gent humil van a demanar tots al PP serà perque l'esquerra al poble els va fallar. Abans eren tots comunistes i ara la majoria de dretes? Tu ho creus? Es van ajuntar alguna vegada al poble totes les esquerres?
Ara que ho hem aconseguit no podeu tornar a fallar al poble i el problema és que a pesar de que el discurs i les formes són diametralment opostes a les desfetes del PP, el fons és massa semblant al de sempre. Açò, unit a la inexperiència en molts casos, fa que la majoria dubte per a la propera vegada. I que conste que no faig campanya a favor ni en contra de ningú, això és com ho tradueixen els que tenen interesos polítics.
Lo del puenting no sé si vé per l'atur i la crisi o va d'altra cosa, en plà partidista, però no em preocupa massa ni la crisi ni els partits. Tots dos reflotaran quan impere la lògica i la honestedat en la població, en general.
De totes maneres el problema de sempre al poble no és qui ha manat sino com ha manat, perque ja han passat de tots els colors.
Açí caldria un Anguita local (ha eixit la noticia de que estant jubilat, s'ha prestat per a liderar un projecte cívic o polític contra el poder corrupte), encara que, per llàstima no crec que a Tavernes este siga el paper d'Enrique Estruch (es que no en quden molts més per a triar!!)

Carpanta ha dit...

Primer, tu també eres un anonim, i molt sabut perquè en tens per a tots. I damunt prou prepotent.
Que et poses Robinjut, Robin de les Bosques o la Mona Xita, no lleva perquè sigues un anònim.

No sé si eres un gran demagog, ens prens el pèl o eres un falsari de cuidao.
A mi em xoca sempre que faces el mateix esquema: T'amagues darrere de conceptes generals com el poble, les esquerres, les dretes, els polítics, el be del poble, millorar el pobe, no fallar al poble. Mai no concretes en conceptes particulars, amb la qual cosa no deixes als demes massa opcions per a debatre. I ja ho veus: poques contestacions tens a eixos raonaments retòrics, plens de silogismes de premises generals per a deduir sempre una cosa general del tipus: tots son iguals, tots els polítics actuen igual.
I damunt ja et protegeixes i sense ningu demanar-t’ho ( justificatio non petita..... ) ens vens amb romanços del tipus: jo no faig campanya. I tant com en fas. Mira a qui estas fent el caldo gros i a qui li estas rient o justificant els fets.
I dins d’eixe raonament general, que habitualment dona poca corda al debat, el practiques fins al limitum: mai no has dit, no has basat cap raonament teu en cap cas concret. I damunt, sempre acabes igual: criticant al govern. Ja veus ha passat un any i per a tu no han fet res bé. Igual igual conclusio que el PP.
Jo estic convençut: Intentes despistar al lector amb un llenguatge que vol ser progre, amb autoqualificacions de progressisme, però realment l’objectiu es posar dubtes, exaltar les ombres del govern amb l’unic objectiu del guany del PP.
Llevat la carasseta.

Robinjut ha dit...

Al de la carasseta:
O no m'has llegit massa o eres prou cínic, o massa sectari, jo crec que tot junt. Per primera, no critique ningú que escriga com anònim, i els adjectius que afegisc crec són adequats a la meua contestació. Açí l'opció d'anonimat és una norma que no he posat jo, si voleu jugar amb cartes cap amunt, ho fem tots, la Cotorra el primer, però crec que es quedaria Enrique Estruch tot sol.
Lo de que no concrete casos particulars ho diràs tú, bé a l'inrevés he parlat de regidors, alcaldes, oposició, i justament ha estat l'administrador d'açí qui ha vetat comentaris per massa crítics i concrets amb persones d'un color (no han usat la mateixa norma amb altres colors).
Curiosament passa el mateix amb l'altre blog, o siga, funcioneu tots molt semblant.
No em crec tan prepotent ni important per a clavar-me en els interesos dels polítics, mai he recolçat directament cap campanya política. Per a la gent que està en política, no tolera discrepàncies i una crítica és fer campanya per a l'oposició. Mentre no entengau que es pot fer crítica de gestió política a vàrios bandos o idees, malauradament no canviarà la política com està hui entesa.
Intente estar informat, de molts bandos, ideologies i àmbits, després expose intentant fer-ho lògicament i amb respecte, i quan no ho tinc clar, escric preguntant, i si cal, rectifique. Clar que soc incisiu i inconformiste, en política si vas de bò et prenen el pel i et torejen, no aconsegueixes res i això a molts els sembla mal: quan qüestione no veuen sino afirmacions i quan critique amb ànim de canvi o rectificació ho interpreten negativament.
Com que no he dit que el govern no ha fet res bé? Es veu que no em seguiu, com persones de més seny com Jaume Talens o Enrique Estruch, i de segur que molts més.
Mira't per favor el següent, i després tornes a opinar:
La Cotorra, notícia "l'airejador de la Goleta" 2on comentari-llegir.
La Cotorra, notícia "València necessita una cançó" 1er comentari-llegir.
La Cotorra, notícia "El PP es queda sol explicant les retallades" 3er comentari-llegir.
El Ventilador, 3 juny, notícia "Les caravanes de la platja" 3er i 5é comentari, contra la proposta del PP-llegir.
El Ventilador, 1 juny, notícia "L'Ajuntament recolça les falles?" 2on comentari-llegir.
I n'hi han més al Quadern i al Diario, tant a favor d'uns i altres com en contra. I moltes vegades he criticat accions del govern continuistes del PP que m'han semblat mal. Això no va a favor del PP i mai haveu contestat. Tots els polítics donen la culpa als d'abans.Si justament el poble us vam votar per això! Però ja està bé i mans a l'obra, perque els pròxims diran el mateix de vosaltres.
Comparant-me per exemple amb l'administrador d'este blog, soc molt més neutral, com a data, en el tema actual del “cartell en castellà al cementeri” és la 1ª crítica al govern de Jordi en un any de govern i quatre de blog. Quí és sectari i qui neutral?
Pues per dir-ho i opinar sobre el tema, no em van publicar açí.
Ja pots vore que em diferèncie molt del PP, i també per ara de vosaltres, perque com el PP, no admeteu CAP CRÍTICA en tot un any, i moltes vegades haveu tingut que callar o deixar de parlar, o no contestar, o no publicar, i això no és gens demòcrata ni transparent.
Al revés que tú, jo m'informe, llisc moltes fonts i no intente despistar sino aclarir. No sé que us sembla mal si voleu gestionar el millor possible, per a mí la millor crítica és dels amics i familiars, altres que sols ho fan per interés hui et donaran la palmadeta i demà no et coneixeran.
Acabar dien-te que mai he votat dreta, ni ho faré, però tampoc alabaré qui mana a canvi de suposats favors, feina ni diners. Per això puc dir el que dic.
Au, ja m'he llevat la carasseta.
Ara lleveu-se-la tú i uns quants més socis (que no tots amics) teus, i REFLEXIONEU amb el que esteu fent. De segur que no esteu amb la consciència tranquila al 100%.
Jo dorm de categoria.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hi ha ningú que es tire pedres a la seua teulada i nosaltres no ho anem a fer tampoc.

Nasquerem amb un objectiu i el seguirem. Li agrairíem deixara la gent de la Cotorra fora de les seues polèmiques particulars.

Nosaltres mai no hem amagat com pensem i quina línia tenim. I donem la cara tots els dies des de fa quatre anys. Si no està d'acord amb la nostra línia informativa ningú l'obliga a llegir-nos.

Anònim ha dit...

Bravo, Robinjut. Bla, bla, bla, bla però continues igual i sense respondre cap de las coses que et diuen.
I tant com t'has llevat la carasseta. Escrius, escrius, escrius però sense dir res. Tot buit de contingut.