L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 18 de juny del 2012

Estudiants valencians han criticat el projecte de decret que contempla una pujada de taxes universitàries del 33 % per cent en el preu dels crèdits de primera matrícula respecte al curs anterior.


La consellera Català (PP) ha defensat la pujada de taxes
L'augment de taxes es tractarà avui dilluns en el Consell d'Universitats. El document suposa un increment de taxes en els graus que farà que els estudiants facen front al 20% del cost real dels estudis en primera matrícula, del 35% en la segona i d'un 75 i 100% en la tercera i quarta, respectivament. El coordinador de l'assemblea d’estudiants de la Universitat de València, Gabriel Salines, ha advertit que aquesta "brutal" pujada de taxes decidiad pel govern valen cia del PP suposarà "tremendes barreres d'accés a la universitat pública para milers de famílies valencianes".

La consellera d'Educació, Formació i Ocupació, María José Catalá, del PP, ha recordat que la Generalitat sempre ha defensat que aquest increment de taxes "anirà acompanyat d'un augment beques" i que, de fet, un 37% del total dels estudiants podrien ser beneficiaris de beques el pròxim curs. "Ho qualificaria d'èxit i de ser una societat més justa", ha incidit.

El projecte de decret contempla que el preu del crèdit en primera matrícula anirà des dels 16,15 euros d'aquelles carreres amb un menor nivell d'experimentalitat, com a Dret, Filosofia, Història o Filologia, a 24,64 euros en altres com a Medicina o Infermeria.


En el cas d'Administració i direcció d'empreses, els 60 crèdits del primer curs passaran a costar 1.045 euros, enfront dels 784 del curs passat, mentre que els estudiants de Medicina pagaran 1.478, enfront dels 1.139 que van pagar el passat any.
 
Respecte a les segones matrícules aniran des de  28,26 als 43,12 euros, segons el nivell d’experimentalitat, la tercera situarà el preu del crèdit entre els 60,55 i els 92 euros, mentre en la quarta i següents es pagarà entre 80,73 i  123,20 euros per crèdit.

En el cas dels masters, aquell que habiliten per exercir una professió regulada el preu anira entre 16,15 i 24,64 euros, mentre la resta es fixa amb preu únic de 42 euros, amb la qual cosa un postgrau de 60 crèdit valdra 2.500 euros.
-