L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 11 de juny del 2012

Compromís ha sol · licitat a les Corts Valencianes una auditoria del deute públic valencià i de les entitats financeres que treballen amb la Generalitat.





Compromís vol garanties que la Generalitat treballa amb "una banca ètica i amb valors, i no amb la que ha especulat i estafat els ciutadans”.  Així ho ha explicat el portaveu parlamentari de la formació, Enric Morera, que ha presentat en roda de premsa la campanya "Rescatem persones", que Compromís ha posat en marxa a Internet, i amb la qual pretén assenyalar els responsables de la crisi, explicar el que ha passat i plantejar la solución que ofereix aquesta formació política.

Morera ha defensat la necessitat d'una auditoria del deute, perquè els últims anys ha crescut en 13.000 milions d'euros, quantitat que "no està justificada" donat que majorment s’ha destinat al pagament de despesa corrent, i no a l'execució d'infraestructures com escoles o hospitals.

Amb noms i cognoms

El portaveu de Compromís ha explicat que al web de la campanya s'identifica amb noms i cognoms als responsables de la situació actual, entre els quals ha citat l'expresident de Bankia Rodrigo Rato o l'expresident de Bancaixa  i expresident de la Generalitat pel PP, José Luis Olivas. 

Compromís ha demanat a la Generalitat un llistat dels membres dels consells d'administració de les caixes d'estalvi, per ara sense rebre res, i ha indicat que posaran la pàgina a disposició dels ciutadans perquè denuncien els "incompliments" del Govern valencià, en sanitat o en educació.

Compromís ha indicat que institucions com el Síndic de Greuges "no funcionen", i davant la quantitat de desnonaments d’arreu de tot el País Valencià (només al 2011 van ser 13.711) “proposem que els ajuntaments gestionen el parc d’habitatges de Bankia per a posar-les a la disposició de gent en risc d’exclusió social” ha argumentat el síndic de Compromís,qui també ha demanat que tot el cens d'immobles del Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) es pose a disposició dels ciutadans desnonats.

Crítiques a Rajoy

Morera ha indicat que els 100.000 milions d'euros que la Unió Europea va a prestar a Espanya per ajudar el sector bancari "vagen directament a les persones, perquè paguen les hipoteques", i no que servesquen per "els bons i els sous estratosfèrics" de la banca.  

Morera ha afirmat que en tot aquest procés, el president del Govern, Mariano Rajoy, "ha fet el ridícul i no ha dit la veritat", perquè considera "un préstec, allò que és un rescat" i ha remarcat que "no serà per a les persones, sinó per als bancs". També ha qualificat de "fal · làcia" que aquests diners vagi a reactivar el crèdit i s'ha mostrat convençut que els fons serviran per "tapar el forat que ens van deixar uns incompetents col · locats per la partitocràcia".

El portaveu de Compromís ha dit que les solucions del govern de Rajoy seguirán portat a Espanya "per la senda de l'error", i això repercutirà "a la butxaca dels ciutadans"

- Segons "El Mundo"
-