L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 17 de maig del 2012

TEMA DEL DIA: La majoria de professors dóna el vistiplau a noves retallades



Els vaguistes ompliren ahir la Plaça de la Verge
Que la majoria del professorat dóna el vistiplau, que està d'acord amb les retallades, és la impressió que es desprén del seguiment del primer dia de vaga en el sector de l'educació pública no universitària. Si era el 10% de Conselleria o el 35% dels sindicats els que van parar, la veritat és que malgrat el dur atac del Consell i l'Estat a l'educació i al professorat, la immensa majoria van acudir amb normalitat a les aules, tot llançant l'inequívoc missatge: encara poden suportar més.

Milers de professors (20.000 segons els sindicats convocants), molts arribats de tota la Comunitat Valenciana, van col·lapsar ahir al matí els carrers del centre de València. El seu objectiu, denunciar la precarització de l'educació pública realitzada mitjançant els últims decrets signats per les administracions estatal i autonòmica, amb un increment del nombre d'alumnes per aula i de les hores lectives del professorat, al mateix temps que s'acomiaden milers de professors interins, la qual cosa sens dubte conduirà a un empitjorament de la qualitat de l'educació impartida.

La imatge que podeu vora a la foto era espectacular, però empal·lidia en transcendir el seguiment de la vaga general en les aules de la comunitat. Eixe 10% de la Conselleria era assenyalat amb gran satisfacció per la consellera María José Català: el professorat és molt profesional i havia fet que fóra un dia normal a l’escola, i acusava els vaguistes de perjudicar els alumnes.

Els sindicats valoraren positivament la primera jornada de vaga, encara que també es lamentava fora de micròfons que el missatge transmés davant este seguiment menor no fóra precisament esperançador. Els sindicats apuntaren com a factor de desmobilització que a alguns centres s'ha "jugat amb la por" dels interins, que afronten les retallades en la pitjor posició, però que podrien témer que seguir de la vaga poguera perjudicar-los en una futura contractació; així com la ja habitual "contaminació de la vaga" impulsada des de la conselleria i determinats entorns polítics en mitjans i xarxes socials.

En tot cas, els sindicats valoraven en públic de manera positiva esta primera jornada d'una vaga que té hui continuïtat en una nova jornada d'atur i tres marxes a les 12 hores en les tres capitals de província de la comunitat. Després de la de hui, la següent jornada ja serà el dia 22, coincidint amb la jornada estatal i sumant al professorat universitari. 

- Basat en "L'Informatiu"
-

7 comentaris:

El Fary ha dit...

Yo ya sabía que esa huelga no iba a tener éxito, tal como está la situación económica de muchas familias muchos docentes no han podido "permitirse el lujo" de hacer huelga y quienes la han hecho es porque no están tan mal económicamente como van diciendo por ahí. Es lamentable que el sector de Enseñanza "abandone" a sus alumnos y sus aulas para salir a la calle a protestar por sus recortes salariales (trienios, sexenios y la subida del IRPF), la retirada de ayudas sociales y al aumento de la ratio. Pues tal como está la educación en España (a la cola de Europa, claro), los profesores deberían llevar más de 30 años manifestándose por una nueva ley educativa donde se exigiera más a los alumnos, que se pudiera repetir desde los 5 años de Infantil hasta 2º de Bachillerato, no dejar pasar de curso con 2 asignaturas suspendidas y sobre todo, una buena disciplina y la autoridad del profesor de cara al alumno. El alumno que desobedece las normas del profesor, 1 semana expulsado del colegio y a la de 3 veces, expulsado del colegio para siempre. Así se acabaría pronto la tontería. Tenemos una Educacion Pública que ha ido bajando el nivel de exigencia a los alumnos y de poca responsabilidad para el profesorado que ha ido bajando el rasero para que promocione de curso el mayor número de alumnos...y aun así, fracasamos. ¡Qué pena! Y más penoso es ver cómo en los colegios públicos se adoctrinan a los niños para manifestarse y protestar contra los recortes, van todos equipados con las chapitas, las pegatinas en las carpetas y en el colegio donde trabajo hay un mural con unas tijeras enormes con post-its escritos por los niños, donde se ven reflejadas las quejas contra los recortes, pidiendo becas, subvenciones¡ y hasta la "Independència, som Països Catalans"! Para llorar...:'(

bello conciliador ha dit...

Protestant se'ls ensenya a lluitar contra gent ocm vosté que vol excloure de la societat a persones que tenen tot el dret a tindre una educació digna, no de retors i monges, que evidentment aquestos no adoctrinen. Els nostres alumnes son matricules d'honor, premis extraordinaris de carrera, gent amb molta vàlua reconeguda per l'estranger, i evidentment tant crítics com per llegir la seua carta i saber-li ocntestar: vaja societat de vergonya que vosté ens proposa. I el que diu vosté, gent com vosté, que ni sap educar, ni li interessa l'educació.

La mentida mai ha estat el nostre lema. I damunt en llengua estranya, tio canya.

Un sindicalista ha dit...

Su país esta en la delantera de la corrupción politca. Con un enganyo fiscal generalizado. Con una prima de riesgo que si sale Zapatero, si Zapatero, se rie de todos vosotros - ustedes que sabian como forrar-se. En fin que gente como usted sobra en el nostre País Valencià que ja anem fent.
Vosté per no saber no sap ni com va superar Alemanya la seua crisi del nosranta. I va ser precisament repartint el que hi havia, en diners i temps per a ser feliços. I mai em fiaria d'una persona que pensa que l'educació sols son els diners que cobren els treballadors i les treballadores de l'ensenyament.
Vosté no sap ni seguir al seu sindicat. Ja que vosté es un model de sistema educatiu caduc i oblidat. Visca la llibertat, no a les cadenes.

Viva Sanpedro. ha dit...

Su país esta en la delantera de la corrupción politca. Con un enganyo fiscal generalizado. Con una prima de riesgo que si sale Zapatero, si Zapatero, se rie de todos vosotros - ustedes que sabian como forrar-se. En fin que gente como usted sobra en el nostre País Valencià que ja anem fent.
Vosté per no saber no sap ni com va superar Alemanya la seua crisi del nosranta. I va ser precisament repartint el que hi havia, en diners i temps per a ser feliços. I mai em fiaria d'una persona que pensa que l'educació sols son els diners que cobren els treballadors i les treballadores de l'ensenyament.
Vosté no sap ni seguir al seu sindicat. Ja que vosté es un model de sistema educatiu caduc i oblidat. Visca la llibertat, no a les cadenes.

Anònim ha dit...

Bon dia:
Igual tan radical no, pero el primer comentari diu coses q pensem molta gent. Tota la vida bregant per a q l ' ensenyança siga laica o q es llevaren simbols de la monarquia o d l'esglesia,,,pero quan a mi em toquen la butxaca si q polititze les classes amb pegarines, camisetes i menjan-li la mollera als alumnes q facen vaga.
Ahir en una xarxa social llegia una comparacio q em feia molta gracia:
Decir q un professor de secundaria trabaja 18 horas a la semana es como decir q Iker Casillas trabaja solo 90 minutos a la semana.

Amb exemples d'estos anem aviats, fins les40 hores q treballa la gent amb altres carreres universitaries, els en queden unes quantes.


Amics, ens hem d'apretar tots els maxos, a mi m han baixat el jornal i faig les mateixes hores, conec a gent q fa mes hires cobrant el mateix,,,, donem gracies , perque som quasi 6 milions de parats.

I per acabar, trobe a faltar una foto amb tots els representants politics d este pais, que s obliden de colors i de vots i q traguen d una p... Vegada a este pais de la crisi. Crec q aixo ens donaria mes confiança.

Anònim ha dit...

Jo afegiria, que amb gent com el primer en serem uns deu milions, molt prompte.

El Fary ha dit...

La cabeza está para pensar, no para parecer más altos. La mayoría de profesores son así, se dejan encandilar por unas cuantas frasecitas de los sindicatos y a salir a la calle a manifestarse! Profesores, sois marionetas de los sindicatos. Sindicato: Colectivo formado por personas que no tienen nada que hacer, más que manipular al sector docente para que hagan huelgas. Hay que ver cómo está el patio...Sólo sabéis quejarse del dinero que os quitan. Bello conciliador, això que vosté diu de "Els nostres alumnes son matricules d'honor, premis extraordinaris de carrera, gent amb molta vàlua reconeguda per l'estranger, i evidentment tant crítics com per llegir la seua carta i saber-li ocntestar: vaja societat de vergonya que vosté ens proposa", està molt equivocat, sols falta que mire l'índex de fracàs escolar que té Espanya. Que hagan las huelgas que quieren, pero el Gobierno debería plantearse poner una nueva medida: Todo el que haga huelga pierde una parte de su sueldo, pues esos euros que se pierden entre todos los que hacen huelga destinarlos a los profesores responsables que cumplen con su trabajo ese día.