L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de maig del 2012

S'incrementa l'oferta lúdico-educativa per als menuts a l'estiu


 
L’empresa local d’animació infantil “Juanjo Tradicions” ha donat a conéixer que organitza també una escoleta d’estiu amb el local climatitzat al carrer Rei En Jaume, 5, front al casal de la Falla Prado. Està donat d’alta d’activitats pel nostre Ajuntament i té aire condicionat, serveis, extintors, equip audiovisuals. 

El servei d'escoleta será entre l’1 i el 31 de juliol, de dilluns a divendres, amb horari de 9’00 a 14’00 hores i servei de càtering de 14’00 a 15’30 hores.El preu sera de 90 euros per xiquet i mes amb possibilitat d’ampliar l’escoleta al mes d’agost, segons demanda.

S’ofereixen als assistents activitats lúdico-educatives amb tallers i manualitats i jocs i esports a l’exterior, així com possibilitat de deures, fitxes escolars i repàs.
 
L’empresa està gestionant la possibilitat d’organitzar una escoleta infantil a la Platja si finalment compta amb instalacions adequades.

- Remés per "Juanjo Tradicions"
-

23 comentaris:

Anònim ha dit...

Juanjo, no sé si es verdad, pero dicen que los scouts van a montar tambien una escoleta d'estiu, comienzan el 25 de junio hasta finales de julio. La haran allí en instalaciones de la parroquia, i con monitores de los scouts. Por 100 € ,también mas barata que el ayuntamiento.

Juanjo Sala ha dit...

Sí, ja sé que en feren a nadal i pasqua, no sé amb quins resultats, però si repeteixen és perque els anà bé. Els números es quadren variant els xiquets per monitor, així podem oferir escoletes al mateix preu que l'ajuntament.
A més a més, crec que ells no contracten ningú, ni paguen local, i així s'estalvien molts diners.

Anònim ha dit...

Si l'oferta de escola d'estiu està garantida per entitats i empreses locals. Es necesari que l'ajuntament els faça la comptencia i licite un servei que tenim que pagar tots els ciutadans ademes de tindre que cedir instalacions municipals?
A vore si el servei se l'adjudica una empresa de fora que contracta a gent de fora com ja va pasar amb el tema de socorrisme i els del poble continuem sense faena,

Anònim ha dit...

Anónim últim , pense el mateix que tú, i , sí, els scouts ja han fet públic que van a fer-ne una i ahí on digueu, eu he llegit en la premsa.

Indesidenter ha dit...

Per què no som més seriosos i pensem les coses abans de dir-les?
O ens informem?

Ara resulta que és l'ajuntament qui fa la competència als demés, quant l'Ajuntament a través de Serveis Socials porta quinze o setze anys organitzant la seua Escola d'Estiu, primer al Divina Auroa quan es va iniciar a través de Serveis Socials com un complement a la gent amb necessitats educatives. Després poc a poc es va ampliar a tots però es continuava donant beques a eixes families necessitades. ¿Donarà també beques l'iniciativa privada?

Amic, són els demés qui ara -l'any passat, enguany... - volen oferir també el mateix servei.

Menuda barra dir que és l'Ajuntament qui els fa la competència!

Com si l'Ajuntament, que porta anys i sense ànim de lucre, estigués obligat a estar pendent de la iniciativa privada en un tema de Servei Social, que si l'ofereixen és perque veuen el negoci i més negoci encara si els cedeixen gratuitament les instal·lacions municipals, cosa que no crec tinga cap obligació.

La iniciativa privada que pague la taxa com qualsevol veí quant usem instal·lacions municipals.

Juanjo Sala ha dit...

Indesidenter, di-te que tens raó en dir que l'Ajuntament no és competència de ningú, no és el seu objectiu guanyar diners ni aplegar a tota la gent, sempre primer els més necessitats.
El que algun anònim deu haver pensat és que si una empresa cobra menys de x i l'Ajuntament pel mateix cobra x+1, aleshores l'Ajuntament no està subvencionant el poble. Crec que per ahí van els tirs quan baixen el preu del contracte un 30%. A vore quina empresa dona un servici amb autobús, samarretes, piscines, paga de 700 a 800 € als monitors i guanya diners. Això vol dir que o l'empresa ofereix una escoleta de molt pitjor qualitat o perd diners.
D'altra banda, les escoletes privades podran oferir bons preus si treballadors i empresaris treballen el doble i posen molta imaginació. Este boom d'escoletes ha eixit sobretot perque l'Ajuntament si ja pagava tard, ara també pagarà mal, i per a això molts preferim provar sort pel nostre compte.
I sobre que el l'Ajuntament dona sense ànim de lucre no és del tot cert. Com a mínim este any els pares pagaran el que val l'escoleta i com tots sabem, davant la falta de diners en Ajuntaments, la financiació la paguem les empreses contractades. Com a exemple dir que l'any passat l'Ajuntament cobrà 200 quotes a 100 € i l'empresa contractada encara no ha cobrat. La pòlissa del cost de l'escola pot costar entre 800 i 1.000 €, que tampoc paga l'Ajuntament, a més dels 20.000 € recaudats que l'Ajuntament sabrà en qué els té invertits. Si això no és fer negoci...

Anònim ha dit...

Indesidenter, quina taxa paguen les mares que porten els xiquets al futbol?
Que jo sàpiga només es paga al frontó i les classes d'aeròbic/manteniment.
Seria molt fort que el Festivern no pagara res per les instalacions i terrenys (més neteja, policia...) i ñes empreses del poble paguen per xafar el futbol a l'estiu quan està buit.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el que dius Indesidenter, però en l'època de crisi en que ens trobem també es funció de l'Ajuntament intentar afavorir als empresaris locals. No sé si saps que l'empresa que va dur a terme l'any passat l'escola d'estiu municipal(que per cert va ser tot un èxit) encara no la te cobrada, però l'empresari si que va haver d'anticipar els diners per poder pagar els monitors,que a més a més eren gent del poble i d'alguna manera també incentivaba l'economia local. Enguany, com es habitual, s'ha obert de nou un plaç per tal que empreses(locals o de fora)concursen per vore qui es queda enguany amb la gestió de l'escola d'estiu, però a un preu de licitació inferior al de l'any passat, es temps de retallades i això ho podem entendre. Però, per part del govern municipal no haguera estat "moralment correcte" vore la manera de fer una adjudicació directa al mateix empresari de l'any passat? per tal de compensar l'endarreriment en el pagament. Amb aquesta adjudicació directa hauria garantit la continuitat d'una escola d'estiu municipal que te 16 anys d'antiguetat. A més,hauria incentivat l'economia local perquè es tracta d'un empresari local que contracta a gent del poble. Mentre que ara es corre el risc que vinga una empresa (de fora o local) però sense cap experiència en la gestió d'una escola d'estiu que amb pocs diners i poca experiencia no siga capaç de dur a terme un projecte lúdic com aquest.

Un tabernense ha dit...

¿Y de los scouts no decís nada?
Creo que estan encubriendo un negocio con una ONG.
Si no pagan monitores ni ningun impuesto, 100 € de escoleta aún es cara. Como iglesia que son deberian hacerla solo para los necesitados y gratis. Pero claro, si no los meten en el Patronato como los van a meter en su escoleta. Los demás que vayan a la privada o a la del ayuntamiento, que dan trabajo a la gente del pueblo.
Como votante y como católico me da vergüenza que se salten las leyes para unos y no para otros.
¿Irá Víctor Borrás con la nueva sección de inspección fiscal a comprobar que lo tengan todo en regla?

Anònim ha dit...

Es veritat que han baixat el preu del contracte un 30%?

He buscat la licitació a la web de l'ajuntament per saber ele preu de licitació i no la he trobat.

Si la licitació s'ha fet negociada sense publicitat estaria be saber si s'ha convidat a gent del poble o de fora.

Estruch ha dit...

Anónim 17:39, tal i com diu Juanjo Sala, i eu sap molt segur, l'empresa que l'any passat va donar el servici, encara no ha cobrat aquest,i, sí, s'ha rebaixat un 30% la quantitat del plec, per el que , segons Juanjo i qualsevol que tinga dos dits de front, , o té que menguar la qualitat precís, o apretar els preus dels treballadors fins a pagar-los el mínim legal i abusar de les hores de demés, aixó sí, no pagant-les : Amb el gran atur que hi ha, de segur que no es faltarà, així i tot , gent per a treballar al preu que siga, eixe es el problema.

Anònim ha dit...

Anòniom de les 17:39
Això t'ho podran dir Karina i Llum, sobretot Llum que és la regidora de contractació.
Si esta li ho pot contar a la Cotorra, que ho publiquen.

Anònim ha dit...

No sé si alguns comentaristes s'han adonat que quant es parla de l'Escola MUNICIPAL d'Estiu es parla de l'Escola del Municipi, l'oficial del poble, que organitza o es responsabilitza l'Ajuntament.
I com a tal es fa en les instal·lacions municipals en un gran pati i una gran escola, el centre Alfandech, amb l'ús de les instal·lacions municipals esportives, entre elles la piscina, amb ús de la Casa de la Cultura.
O siga no hi ha color quan els servicis que es dona per 100 euros front al cost d'altres.
Es com comparar pagar 100 euros per dormir en un hotel de luxe a pagar 90 euros per un hotel de dos estreles.

Anònim ha dit...

L'escola municipal ja es fa molts anys i disposava de les mateixes instalacions. Ara bé, el bot de qualitat d'uns anys a altres no ha depés de les instalacions sino de l'empresa organitzadora i el grup de treball. Es va millorar en formació dels treballadors, en organigrama, en eficiència de les instalacions, en valor afegit com piscines infantils, servei de menjador, excursió en autobús, 2 samarretes per xiquet, monitors uniformats i ben pagats, visita a museu, senderisme, material...
I tot això sense un bon equip personal ni diners es convertirà en un hotel de luxe amb servei de hostal.
Només dir que abans el poliesportiu practicament no s'utlitzava, l'ús de la piscina és pràcticament residual per impossició de l'Ajuntament, i la cas de la cultura s'utilitzava sols un dia i no era precisa...
A més a més les condicions d'habitabilitat de l'Alfandech són penoses amb 200 xiquets com a sardines en el pavelló infantil sense aire condicionat en plé agost, sense accés a l'aula d'informàtica ni material de l'escola.
Per contra altres empreses tenen aire condicionat i bons equips de treball, lo que coneixen molts usuaris.

Anònim ha dit...

Senyor anònim, o no tant anònim, perquè no deixa de fer propaganda encoberta i indirecta d'una oferta privada?
Ara resulta que els xiquets estan millor en un baix d'una finca tancada i sense pati ni res semblant que en un centre public amb totes, TOTES en majuscula, les condicions del centre.

Anònim ha dit...

El pati el té qualsevol empresa als parcs municipals que hi ha per tot el poble, els quals també usa l'escola de l'Ajuntament amb una empresa amb ànim de lucre.
o van a prohibir als xiquets del poble que utilitzen els parcs i columpios per estar en una escoleta privada?
Els anònims no tan anònims defenem vàries empreses locals que donen feina al poble i ofertes variades (mercat lliure contra monopoli).
Vosté tampoc és tan anònim, i damunt defensa només un partit polític.

Anònim ha dit...

Pense que t'has confundit de personan amb això de que tampoc soc tan anonim i que defense un partit. No crec que a la regidora d'Educació, Pilar Altur, o al seu partit li calga la meua defensa en el tema de l'Escola d'Estiu, i que tampoc li calga defensa a karina Vercher com a coresponsable per Serveis socials.
Ací no es questió de defensar o no un partit, el socialista de la regidora que du educació, sinó de defensa de l'Escola Municipal, amb els pros i contres que puga tindre, front a altres iniciatives que nomes busquen el negoci.
I això em pareix molt bé, les empreses i la iniciativa privada estan per a fer negoci, però que no ens vulguen prendre el pel i atacar la nostra intel·ligència volent fer-nos creure que un baix, el de enfront la falla Prado, per molt aire condicionat, es millor que tot un centre escolar, amb totes les instal·lacions que té.

I ara damunt dient que el millor pati son els parcs municipals. Si els parcs estaran molt bé per als xiquets que passen el temps lliure a la vesprad i anar a berenar pero per activitats educatives i ludiques d'estiu. No ho tornes a dir que si tens interessos en la iniciativa privada l'estas deixant en mal lloc.
Res, d'ara endavant totes les escoles a fer el recreo al carrer, als parcs publics on estan els xiquets millor i amb mes seguretat que al pati de l'escola. El que hem de llegir, mare meua!.
I l'Ajuntament no té cap monopoli. i la prova està en que els demes poden presentar la seua oferta als pares i mares i estos que trien. Monopoli? On estava eixa iniciativa privada fa anys? On estava l'interés per donar el servici?
Pense que hi ha xiquets i xiquetes per omplir quatre o cinc escoletes d'estiu, però és intolerable primer que comenceu dient que l'Ajuntament fa la competència a les iniciatives privades quan fa mes temps que fa l'escoleta i damunt que comenceu a dir coses com si la preparació dels monitors, que si les qualitats dels baixos front al pati de l'escola, piscina residual i més coses. No sé, pero em recorda allò de dis-me que presumixes i el dire el que no tens.

Juanjo Sala ha dit...

No m'agrada entrar en discussions, però contestaré per alusions a l'últim anònim.
El meu baix del carrer en Jaume està millor condicionat que qualsevol aula de l'Alfandech, ja que apart d'aire condicionat també té ordinador, fotocopiadora, projector, equip música, duxa i secador, ludoteca, material esportiu, cuina, vaixella i microones, serveis que no té cap aula de l'Alfandech. També cal dir que el servei de menjador municipal és extern al contracte, es dir, que es fa si li interesa a la empresa organitzadora, no perque vullga l'Ajuntament.
D'entrada, la municipal serà la més gran i preparada, però també la més masificada i més dificil d'organitzar. Ho dic des de l'experiència, dins i fora.
El que tinc clar,és que em negue a entrar en discusions polítiques, deixa que cadascú defense el model d'escoleta que vullga, perque la gent no és tonta i triarà la que li convinga, siga pública o privada. Jo no veig cap polèmica i els que la fomenten serà perque tindran altres interesos.

Anònim ha dit...

Home, Juanjo, per favor! que no crec que ningú parle de les instal·lacions d'un aula, sino de les generals que té un centre i que es poden usar si cal.
I si parlem d'ordinadors, projectors, fotocopiadores, equip de música, biblioteca, jocs, equipament esportiu..... i fins i tot dutxes i bany, encara que siga enfront a la piscina, l'Alfàndec guanya per golejada.
Estem parlant del centre mes gran de Tavernes, amb diferencia. Dis-m'ho a mí, que les conec de sobra.
Tema a banda es que si s'usen totes en l'escoleta o no. Tampoc m'imagine els xiquets en el teu local usant la fotocopiadora (per cert també n'hi han en l'Alfàndec) o el microones.
ARa en això tens raó. Cadascú que defense el model que vol fer dins dels objectius generals de ser un recolzament als xiquets i cada pare que trie. Hi ha xiquets i xiquetes crec que de sobra.

Juanjo Sala ha dit...

Com que parles sense saber com són les coses, sino que tan sols te les imagines com deuran ser, t'aclariré altra vegada:
He contestat al tema de les aules perque tú ho has volgut comparar tot i jo sols compare sobre el que tinc, ojalà estiguera al nivell de l'Alfandech.
I ara t'explicaré la golejada com està: a l'Alfandech ens deixen usar estrictament aula amb cadires i taules, I RES MÉS. Ni s'usen pissarres digitals, ni ordinadors, ni radiocedes, ni per supost projectors ni llibres de la biblioteca. Tampoc podem utilitzar el material esportiu de jocs ni esportiu del colegi. No sé si saps que el colegi no és de l'Ajuntament, depen de conselleria i ens deixen utilitzar el que ens deixen. Jo d'ahí no opine, allí es treballa amb el que ens deixen i és cosa entrre Ajuntament i Colegi.
Dir-te que les duxes ni vestidors de la piscina tampoc les usavem, haviem de molestar el menys possible i això que cada grup anava 1 ó 2 vegades en tot el mes. Els menudets tenien aigua perque l'empresa va disposar de piscines inflables. I la duxa l'anomene perque de vegades algun d'infantil es fa pipi o caca i pot vindre bé.
Si, dius que coneixes les instalacions (com quasi tot el poble), però no el ús que s'en pot fer.
I quan parle de l'equipament d'un aula, sabràs que no tot ho pot utilitzar el xiquet, però si vé molt bé per al monitor. Al meu local no fan fotocòpies ni utilitzen la cissalla, ni engeguen l'ordinador ni l'equip de música els menuts, però sí els monitors. I al colegi no poden fer-ho. El microones es per calfar un hipotètic càtering o fer tallers de cuina. A l'Alfandech no hi ha l'opció. Dela fotocopiadora de l'Alfandech dir-te que no sabem ni on estava, perque evidentment no en teniem l'ús i haviem d'anar al pavelló d'esports o a serveis socials. Vam acabar fent-les al meu local, per comoditat.
Ara mira't bé la golejada, quant a un local particular ben equipat i amb total autonomia anteposes un local buit,sense equipar i mirant sempre el que toques.
I que conste que ni m'he queixat mai ni ho estic fent, tan sols estic puntualitzant les vostres comparacions. I gràcies que l'Ajuntament té la cessió d'eixe colegi, però cal explicar bé les coses.
El fet és que ja he organitzat escoleta privada a nadal i pasqua i per això la torne a oferir a l'estiu, perque els pares han estat contents.

Anònim ha dit...

Si les coses són aixina, el problema veig que no és la falta d'instal·lacions sinó l'ús que se'n fa.

I ací caldria que l'Ajuntament negociara amb qui fos - Direcció o Conselleria- per fer us de tot allò que contribuira a l'èxit i a l'objectiu educatiu de l'escoleta.

I la veritat jo sempre he pensat que els centres escolars són de titularitat municipal, no de Conselleria. Està clar que conselleria aporta diners i paga professorat, pero la propietat pense que és de l'Ajuntamt, sermpre els he considerat edificis municipals. ¿Algú més enterat ens ho pot aclarir?

De tota manera, has donat molta informació i això ve be a tots, incloint-me a mi, i en eixes condicions crec que l'Ajuntament hauria de fer en col·laboracio amb l'escola perque una part d'eixes instal·lacions s'usen i que l'Escoleta d'Estiu tinga una gran qualitat en serveis i demés.

Juanjo Sala ha dit...

Este matí s'ha celebrat la reunió d'obertura de sobres del contracte de l'escola d'estiu a la que he concursat. Com que és un acte PÚBLIC, crec que ho puc dir:

L'empresa Juanjo Tradicions ha obtés la següent puntuació:
-Part requeriments tècnics = 48 punts (sobre 49)
-Part econòmica = baixa fins a 11.460,96 € (IVA inclòs) sobre els 12.000,96 € d'eixida.

Les dades de l'altre aspirant, tot i ser públiques, no les diré, per deferència a l'interesat.
Dir que el guanyador del concurs ha estat Juanjo Tradicions.

Indesidenter ha dit...

Enhorabona perquè treballes bé i estic segur vas a fer una bona tasca.

Si puc aconsellar-te dir que cal ser més prudent i no "intervindre" tant en els foros com a part interessada.

I enhorabona al govern municipal perquè ha demostrat que moltes coses de les que es parlaven de favoritisme i que tot estava ja decidit, són inexactes.