L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 2 de maig del 2012

Les retallades socials motiu central de les manifestacions del primer de maig




Sindicalistes de diversa índole, membres de col·lectius socials i polítics en l’oposició, participen a València en dues marxes diferents per a commemorar el dia gran dels treballadors. La reforma laboral, les privatitzacions i el retrocés de drets democràtics van centrar les reivindicacions.           

El bon oratge i la multitud de concentracions que es convoquen dia sí i dia també contra les polítiques neoliberals deslluïren ahir la tradicional cita en defensa dels drets dels treballadors i de les treballadores. No obstant això, es comptaven per milers els ciutadans que ahir eixiren als carreres de desenes de localitats valencianes. 

Al cap i casal, la gent s’aplegà al migdia a la plaça de Sant Agustí, per participar a la manifestació convocada per UGT i CCOO sota el lema “Volen acabar tot: Treball, dignitat i drets” o bé amb la convocatòria de  la CGT, la CNT, l’esquerra independentista i diversos col·lectius socials, com el moviment del 15M o la coordinadora del Parke Alkosa, que obriren la marxa. Amb mitja hora de diferència, juntes però no barrejades, ambdues manifestacions expressaren en essència el rebuig frontal a la reforma laboral, a les retallades i a la privatització dels serveis públics perpetrades per Mariano Rajoy i Alberto Fabra.

A la marxa convocada per CCOO i UGT, que finalitzà al carrer Navarro Reverter, s’uniren també alguns polítics dels grups de l'oposició. El bloc alternatiu va acabar el seu recorregut al Parterrre .

També hi hagué manifestacions a Alacant (en la fotografia), Castelló, Elx i Alcoi.
-