L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 10 de maig del 2012

La XVI Setmana Ciutadana entra en la recta final. El regidor d'Hisenda, Víctor Borràs, parlarà avui sobre la intervenció de l'Estat en l'economia municipal


 

Les xerrades informatives de la Setmana Ciutadana continuen i ahir va ser el torn d’Encarna Faus per parlar sobre el “Parkinson i de la presentació de la Coalició Local contra la violència de gènere.

L’assistència d’avui ha estat menor que la d’ahir dimarts, i realment ha sigut una llàstima perquè els temes sempre són interessants. Ha estat molt emotiu saber les vivències d’Encarna Faus amb el Parkinson i com ha treballat per publicar un llibre (“El Parkinson una lluita permanent) que dedica i es venia per arreplegar diners contra aquesta malaltia. 


Això ha sigut en la primera part de l’acte. A la segona s’hi ha presentat la Coalició Local contra la violència de gènere, que s’emmarca dins del Projecte Europeu Iceberg i que a Espanya participen Tavernes, Sueca i Cullera.

El Projecte Iceberg pretén trencar el silenci al qual els maltractadors sotmeten les seues víctimes, donar-los suport i recuperar el veïnat com a mitjà d’ajuda i denuncia de situacions de maltractament. I és ací on entra la Coalicio Local, un grup de persones que de manera desinteresada i davant la detecció d’un cas de maltractament intervenen parlant amb la víctima en la intimitat i proporcionar-li la confiança suficient perquè trenque el seu silenci i ho denuncie. 


La Coalicio local segons s’ha dit compta amb recursos humans com metges, psicòlegs  i altres a escala econòmica, laboral, jurídica o educativa per a valorar de manera individualitzada les necessitats i riscos personals de cada dona.

Els actes continuen avui dijous amb la presència del regidor d’Hisenda de Tavernes, Víctor Borràs, que ens informarà sobre la intervenció estatal i els efectes en l’economia municipal. Una bona ocasió per assabentar-nos un poc més sobre els ajustos que ha hagut de preparar Tavernes per salvar l’economia municipal.
-