L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 29 de maig del 2012

INFORME: La torna de la torna... Deixem clar tot el tema de la nova depuradora

Anys venent fum amb el cartell de la nova depuradora
 El passat plenari, el govern municipal que presideix Jordi Joan decidia tornar el préstec ICO de 900.000 euros que va demanar l’anterior govern en desembre del 2010 per a expropiar els terrenys de la futura depuradora. L’actual govern municipal informava que no es podien complir els terminis de l’expropiació  i per tant no tenia massa trellat continuar pagant més interessos quant era un préstec que vencia en desembre de 2012, és a dir, al cap de dos anys d'haver-lo demanat.  En ser un préstec finalista, si al desembre del 2012 no s'havia fet la inversió, els 900.000 euros s'havien de tornar al banc. D'interessos, ja se n’havien pagat 65.000 euros i ara en tornar el préstec l'Ajuntament s’estalviarà 25.000 euros.

La decisió del govern municipal sembla totalment encertada, perquè si no es podia complir de cap manera la finalitat del préstec ¿per a què pagar interessos?. Millor tornar-lo i demanar-lo de nou quant faça falta.


Però hi ha que no ho ha vist així i com no, interessadament i partidistament, acusa al govern municipal de falta d’interés, de no preocupar-se per la nova depuradora, de no voler el desenvolupament del poble i la platja i, afig, tota la retafila de tòpics a l’ús. I sempre recolzant-se en el mateix: la desinformació amb la qual el PP ha mantés a la ciutadania vallera durant tants anys del seu govern absolut. 

Durant aquests dies hem preguntat, ens hem interessat per eixos detalls administratius que s’escapen a la gent de a peu però que després són els detalls i la clau que fan entendre les coses i comprendre per què s’actua d’una manera i no d’un altra.  Heus-ne ací el resultat.

 Abans, però, heu de parar sempre atenció a les dades següents:

 FEBRER DEL 2009: L’ajuntament i la Generalitat firmen el conveni per a construir la nova depuradora. Una inversió sobre els 36 milions d’euros.


 DESEMBRE DEL 2010: L’ajuntament demana el préstec ICO de 900.000 euros finalista per usar en les expropiacions de terrenys. Com hem dit abans era un préstec que vencia als dos anys. Si en dos anys no s'havia fet la inversió els diners s'havien de tornar.

 MARÇ DEL 2011: El govern del PP informa que el dia 1 d’abril del 2011 donarà a conéixer l’empresa redactora de l’avantprojecte. No ho va fer.

 OCTUBRE-NOVEMBRE 2011. El govern de Jordi Joan adjudica i firma el contracte de redacció de l’avantprojecte de la depuradora per 140.000 euros sense IVA a la UTE  Abakal-KM. A finals de novembre es firma el contracte. O siga, que després de tot l'autobombo que s'havia donat el PP amb la depuradora, ha sigut Jordi Joan qui adjudicava l'avant-projecte. Però… atenció conciutadans, no el projecte sinó l'avant projecte. Perquè es feu una idea de quant verda estava i està la situació de la depuradora.

 MAIG 2012: L’ajuntament torna el préstec de 900.000 euros.

 Doncs bé, ara passa a passa us indiquem els tràmits a seguir amb un temps mínims necessari per a cada cosa i poder arribar a expropiar els terrenys. Llegiu, compareu amb les dades de dalt i formeu-vos-en la vostra opinió.

Jordi Juan al 5é mes de governar firma l'adjudicació de l'avantprojecte. El PP des de febrer del 2009 no ho havia fet.

 ELS TERMINIS DEL PROCÉS

 Adjudicar el contracte de redacció de l’avantprojecte i formalitzar el mateix…. sobre 1 mes

 Executar la redacció de l’avantprojecte …. 6 mesos

 Seguidament demanar autorització d’abocaments a la Confederació del Xúquer… 12 mesos

 Tramitar i aprovar conjuntament (Ajuntament-Confederació) el Pla Especial i l’avantprojecte de sanejament i depuració d’aigües residuals… 9 mesos

 Després contractar la redacció del projecte d’expropiació per adquirir els terrenys on construir la planta de tractament d’aigües residuals …. 9 mesos

Per tant, des de l’adjudicació del contracte d’avantprojecte fins a l’acabament de redacció del projecte d’expropiació (no parlem encara del propi procés d’expropiació) es necessiten, anant tot bé i sense cap endarreriment, com a mínim ¡¡¡35 MESOS!!! O Si voleu PRACTICAMENT 3 ANYS!!!

Per tant, quan el novembre del 2010 es va demanar el préstec “ICO Economia Sostenible 2010” per valor de 900.000 euros EL PP JA SABIA QUE NO HI HAVIA TEMPS MATERIAL PER A COMPLIR TOTS ELS TRÀMITS DE REDACCIONS DE PROJECTES EN ELS 2 ANYS DE VIGÈNCIA DEL PRÈSTEC QUE SERVIRIA PER FER L'EXPROPIACIÓ . Es necessitava, com acabem de dir i ho repetim 3 anys des de l'adjudicació de l'avantprojecte fins l’inici de l’execució de l’expropiació i el préstec ICO era finalista i només per a 2 anys.

Però no tot acaba ací. Després d’eixos 35 mesos que hem dit i ja redactat el projecte d’expropiació… és ara quan s'han d'iniciar unes noves passes: aprovació del projecte per l’Ajuntament, aprovar els preus; fer la notificació individual a cada propietari afectat de la valoració del seu terreny; que el propietari accepte el preu o si no, que presente la seua alternativa i si cal, fins i tot, si no hi ha acord final, arribar fins el Jurat Provincial d’Expropiació perquè marque el preu de l’expropiació.


O siga que als tres anys inicials de papers, caldria sumar un temps indeterminat per a procedir a l’expropiació efectiva i així adquirir les terres on ubicar l’estació depuradora. 

I hem de pensar que, igual que ho hem pogut esbrinar nosaltres, l’anterior govern municipal ho sabia. Tenia tot l'aparell jurídic i tècnic de l'Ajuntament al seu abast. Però els interessava més callar i fer creure a la ciutadania – era temps electoral- que s’estava treballant i que s'anava per bon camí. I no era així. En definitiva, que el PP deia que la depuradora estava ací, al tocar, però res de res, no tenien res, ni tan sols l’adjudicació de l’avantprojecte, tot era  electoralisme pur i dur. Això sí, els 65.000 euros que hem pagat d’interessos i que no oblidem ixen dels impostos de tots els veïns i veïnes tirats al fem.

¿LA GENERALITAT REALMENT PAGA LA DEPURADORA?

 I ara ve la segona part, també bastant grossa, i que aquests dies hem pogut comprovar que  el finançament de la depuradora també el desconeix molta gent, fins i tot persones que tots suposaríem ben informades. La veritat és que la Generalitat no pagarà els 36 milions de la depuradora. 

Sí, com llegiu. Heu llegit bé. A pesar de les declaracions i més declaracions del PP en els sentit que la Generalitat invertiria eixos diners en la nova depuradora de Tavernes cal saber que això no és així.

 La Generalitat no pagarà si finalment s’executa la nova depuradora de Tavernes: aquesta infraestructura la pagaran les urbanizatcions dels sectors de la platja contemplats en el Pla General d'Ordenació Urbana. La Generalitat només avançarà els diners de les obres i després repercutiria a cada sector, a cada urbanitzador de cada sector, a cada propietari dels sectors afectats la part corresponent per a recuperar la inversió feta.
I no cal dir com estan econòmicament els urbanitzadors: els del sector 6 no poden arrancar per falta de finançament. El sector 14 l'acaba d'aprovar la Comissió Territotrial d'Urbanisme però l'urbanitzador no té cap interés en començar. Del sector 17 que depèn de Bancaixa ni parlar-ne...

I això tampoc el PP ho ha dit mai ni mensy encara clarament.

Aquestes són les dades i els fets. Ara cadascú que en traga les conclusions i quan li diguen o llija en altres llocs versions interessades i desinformadores del problema de la depuradora, almenys que sàpiga la realitat. Com el refrany: que llija, compare i…
 I ara una pregunta que llancem i la deixem a l'aire, ¿com va ser capaç el PP d’aprovar un Pla General d'Ordenació Urbana sense tindre garantida la depuradora?

L’informació del plenari 

-
 

11 comentaris:

censurat en diaris i ventilats ha dit...

Una cosa més a tindre en compte... 65.000€ en interessos, 200.000€ en un carril-bici inservible, no sé quants mil més amb palmeretes, ´no sé més en empreses de seguretat... En fi... si no hagueren sigut per aquestes i altres més, no haguera calgut retallar ni en associacions esportives ni en més coses. Un desastre, este poble està en arruïnat gràcies al PP.

Un altre censurat ha dit...

Quatre vegades he enviat el comentari següent al ventilat. No cal dir que no s'ha publicat.


S'imagineu amb els 200.000 euros del carrilbici que no aprofita per a res i que ha de desapareixer amb el sector 6 les subvencions que s'haurien donat?
I amb el 1'4 milions de palmeretes?
I amb els 200.000 euros de les pistes de padel i tennis en la urbanitzacio privada del sector 12?
I amb els diners que es gastaren en Troianos?
I amb el llibre de turisme a tot color que havia de ser per a Fitur 2011 i que no va arribar a temps i ara ha d'anar al fem perquè porta la foto de un exalcalde?
I amb els milers d'euros diners que es va pagar a la Universitat per una especie d'estudis sobre el projecte del PAI adaptat a la nova normativa i que no han servit per a res?
I amb els 65.000 euros d'interessos que s'han pagat pels 900.000 euros de prestec no aprofitat pel PP per expropiar terrenys de depuradora?

Amb tots eixos diners, ¿quantes subvencions s'haurien donat als clubs esportius?

Seguim o no cal? Visca la manipulació!

Un afectat ha dit...

Gràcies per la informació. Soc un afectat de l'altra depauradora de la que estic pagant com a terrenys urbà, i no entenia la situació de la nova depuradora de la carretera, si al final quedarien com a estem, pagant com urbana i a l'espera per molts anys. Crec que encara han tingut sort del que els hvera pogut passar. Pero necessitem que aborden este tema de dos depuradores.

Estruch ha dit...

Molt aclaridor, molt bon article Cotorra, eixe es el camí i no el de "ventilar" merda que algo esguitarà, com fan altres.

Anònim ha dit...

I que ha pasat amb els terrenys que es van expropiar per fer la depuradora al lloc anterior,tenen els propietaris els diners i els terrenys?perque si els lloc es del ajuntament es podria fer allì algo per poder anar a pasar el dia amb torradors i parking,ja que la torre està feta un asco i ja no hi ha lloc per a tanta gent en pasqua.Perque si els propietaris tenen els diners i els terrenys com es diu per ahí,això es un chollo no?,deurien de tornar els diners o entregar el terreny.Algú em pot aclarir açó?,gracies.

Anònim ha dit...

Esto se tienen que ver las dos partes,ya que las personas que tienen terrenos en el sector 17, han pagado una plusvalía al vender estos terrenos, ya que pensaban que se iba a construir,además se paga como solar y esto si no hay depuradora nunca será nada .adiós progreso con tal de jugar a fútbol y los de los terrenos que paguen como solares.Pido un pleno para informar bien a. La gente implicada

Marenyero ha dit...

Jo comprenc la situació perquè tinc 3 fanecades de tarongers en allò que era sector Marenys 2B i he estat més de 20 anys pagant com a urbanitzable i ara ha tornat a ser rústic. I no m'han tornat ni una pesseta.
De tota manera, no oblides que tots els del sector 17 (Marenys 2A) que han pagat plusvalua és perquè han venut i no han venut a preu de terra campa, han venut a preu de solar, i segons com han venut paguen.
Que els 40, 50, 60 milions de pessetes per fanecada ningú els rebutjava. Jo haguera volgut pagar 1 milio de pessetes de plusvalua i haver tret 150 milions de les meues tres fanecades.
Que hi ha gent que ara paga com a solar? És que legalment són solars.
El que havieu de fer es exigir-li al PP i als seus governs des del 1999 fins ara que vos expliquen com durant vora 10 anys, des del 2002 quan s'aprova el Pla Parcial del Marenys 2A i s'adjudica a una empresa urbanitzadora (Calviga i similars???) passen els anys i no es va fer res.
Que ho va retrasar? Qui no va incloure els estudis del Patricova en el primer pla? Qui va prometre hotel a primera linea,i no se quantes coses més d'Avinguda a primera linea, mercat, zones d'oci etc entre Padur i Magraner que ningú mai no ha vist?
A eixos és a qui cal que es demanen responsabilitat i explicacions.

I totalment el recolze en allò que dius. Una informació completa i detallada. Però no busquem els culpables en la banqueta diferent si es fa eixe plenari.

Anònim ha dit...

Igual me da que sean del PP que del Bloc lo único que se puede hacer en La Vall es explotar el sol,ya que no queda nada.Te recuerdo que haymuchas personas que cambiaron los terrenos por pisos y pagaron la. Plusvalía y. Sin depuradora no. Tendrán ni pisos ni tierra.Solo vuelvo. A pedir un. Pleno que se explique bien a la gente.

Anònim ha dit...

Ahora te da igual Bloc o PP. Seguro que cuando mandaban los de antes no te daba igual ni les pedias ninguna explicación.

Que tiene que ver los que vendieron su tierra, compraron un piso o varios en la playa (conozco a mas de 20, pisos para ellos y sus hijos) con la depuradora y el pago de la plusvalia. Si vendes, pagas la plusvalia.

Los que vendieron, cobraron y compraron. Los que se deben preocupar por la depuradora son los empresarios y negociantes que compraron para especular con los negocios inmobiliarios y se han quedado con el culo al aire.

Me parece que mezclas las cosas.

Anònim ha dit...

No mezclo nada, los que les dieron apartamentos a cambio de las tierras no tienen nada y si que pagaron la plusvalia, Veremos si es legal ya que estamos en ello.
Solamente envidiosos como tu se alegran del mal de los demas y con tal de que tengais sueldo fijo, casas en la playa ilegales, coche y poco mas os importa un pimiento de que con tal que los empresarios no especulen con su propio dinero ,no con el de los demas.y no se creen empleos por la envidia que teneis dentro, que se muera de hambre el resto de la poblacion.Ande yo caliente y riase la gente.¡Piensa en los demas e intenta que el pueblo vaya adelante no hacia atras.Igual como te lo digo a ti que pienso que eres del Bloc, se lo dije a los del PP porqwue solo miro la expansion de un pueblo que se va a la ruina.

Anònim ha dit...

No has acertado ni una, pero vale. Menuda empanada mental que llevas encima.
Si tu vendes, o cambias la tierra por algo, dices que apartamentos, y luego no te lo dan y tienes los papeles en contratos como Dios manda, acude al juzgado. Que tenemos que ver los demas? Si te consideras estafado, ve a los tribunales.
Y encima dices que no queremos que el pueblo vaya adelante? Vosotros que solo pensabais en enriqueceros, vender y vender. Asi nos ha ido con vuestras ganas de riqueza ayudando a especuladores que gracias a vosotros y el amor al dinero que teneis han traido esta crisis.
Seguro que si te hubiese ido bien ahora no estarias diciendo esto ni pensarias en beneficiar a los demas.
Y que me dices de esos que cobraron y siguen teniendo sus tierras, cultivandolas hasta que construyan. Que de todo hay, que algunos bien se estan aprovechando.
Ahora al final sera culpa de los que no tenemos tierras ni nada que ver con ese lio.