L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 5 de maig del 2012

El professor de Simat, Vicent Martínez i Sancho va presentar ahir a la Casa de la Cultura el llibre “ L’ús de l’energia nuclear (Homo sapiens?).




La regidora de medi ambient de Tavernes, Vanessa Martí, de Bloc-Compromís, va ser l’encarregada de presentar l’autor, i introduir a les vuitanta persones que hi assistiren sobre el tema del llibre, així com la problemática sempre vigent arran d’aquesta energía.

Cal dir que Vicent Martínez i Sancho és de Simat i  va exercir de professsor a la Facultat de Física de la Universitat de Valencia durant 40 anys. Té l’honor d’haver escrit el primer llibre en català per a l’estudi de la física en la Universitat “ Fonaments de Física” que va ser editat en el 1991 per l’Enciclopedia Catalana. També és autor dels assaigs “Teoria de la Relativitat: Algunes consideracions sobre els procediments de mesura dels intervals espacials i temporals” (Universitat de València, 1982) i “Sobre el significat de la Relativitat” (PUV, 2004).

Després de les paraules assenyades de la regidora Vanessa Martí, el professor Martinez Sancho ens va fer a tots ben entenedor el problema de l’energia nuclear, cosa impagable. I enteníem com el seu llibre, sense deixar de costat la ciencia, vol previndre allò que pot ser un autèntic desastre mundial. I com exemple ens citava el cas de l’atoló frances de Mururoa, al Pacífic, que ha rebut més de 95 bombes nuclears i que posseeix dins de la llacuna central més de 5 kgs de plutoni, en tant que amb poca quantitat es pot posar en perill la vida de la Humanitat.

L’autor, i com no el seu llibre de manera més ampla, ens va fer conéixer  els errors de les nuclears i com totes han patit accidents, sempre qualificats d’incidents, parades, etc. I en tenim una, Cofrents, a menys de cent kms de la nostra població. 

En resum, com reconeixíem tots, una lliçó de física entenedora entroncada amb un problema mundial i sobre la qual no hi ha sembla una solución clara i alternativa, almenys per ara.
-

1 comentari:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Si es gran com a mestre, encara eu es més com a persona, lo que el fa doble ment gran.