L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 2 de maig del 2012

De Sindicatura de Comptes i acabacases.




Ara va i resulta que no és només el “tripartit” - nom que solen usar els peperets amb sentit despectiu per a dirigir-se al govern municipal. La Sindicatura de Comptes de la Generalitat (governada pel PP, no ho oblideu) també li dóna la raó al govern actual i confirma el que s’ha dit el darrer any i que el PP no vol ni sentir: que van deixar l’Ajuntament de Tavernes més pobre que les rates i ara no hi ha diners ni per a pipes. 

En resum: res que no sabíem. Es confirma que el PP ha actuat com els “acabacases” – que solem dir a Tavernes - i ha deixat al nou govern a la porta de l’asil. I no és res estrany si mirem que la Generalitat que governen està igual. ¡Menuts acabacases! en el sentit que solem dir ací a Tavernes i sense altres cognotacions: només deixar l’Ajuntament arruïnat.

Ho confirma l’informe del 2010 de  la Sindicatura de Comptes, fet públic fa uns dies, i que podeu llegir en el següent enllaç




Però hi ha més, com bé ha assenyalat la premsa en els seus comentaris a l’Informe de l’any 2010, el darrer que van governar complet, Tavernes era la tercera ciutat de la “Comunitat” amb més déficit pressupostari. Els números de la Sindicatura són: (negatius) – 1.960.187€ en el pressupost i (negatius) – 2.441.556€ de remanent de tresoreria. 

Eixe és el resultat del 2010. I arribats ací ens plantegem si per fer els pressupostos durant eixos anys i arribar al deficit del 2010 van usar també el mètode emprat en els “triplans” d’Ajust que van presentar fa poc com a solució: Si és així, aleshores s’explicaria tot i el perquè de l'informe de la Intervenció Municipal.

L’Ajuntament està en la ruïna. I arribats ací caldria fer-nos alguna reflexió i algunes preguntes: ¿Com han arribat a eixe extrem, a eixe resultat desastrós l’any 2010, després de dos Plans E de Zapatero y Pla Camps, que els permetia fer obres i subvencionades? ¿Com eixe resultat desastrós després d’haver cobrat les grans pujades de l’IBI que van haver entre el 2007 i eixe any? ¿Un desastre en l’economia municipal després d’haver cobrat també les plusvàlues de les terres venudes com a urbanes en el Marenys 2A? ¿Deixar en “bancarrota” l’Ajuntament quan ingressaven més que mai per impost ICO i similars? ¿Números negatius després de cobrar per avançat anys i anys el canon de l’aigua per quadrar el pressupost? En resum i com a conclusió: ¿Seran o no serán acabacases?

I ens preguntem: tot això ¿quants milions d’euros representa? ¿En què es van gastar? ¿on són?. Quan més ho pensem, més incomprensible resulta que, mentre els diners els entraven a cabassos, foren capaços d’acabar els pressupostos en negatiu. I ho deixem ací.

Sí, ja ho sabem: potser aquest tema ja l’hem tractat. Sí, potser ens repetim. Però dóna molt de coratge llegir i escoltar que si el “tripartit” lleva subvencions, que si el tripartit està retallant ajudes a les entitats, que si això i allò…  i dóna molt de coratge llegir en els llocs d’aquests acabacasses com de manera subtil  s’embotina i empenta a entitats i associacions a posicionar-se en contra, a revelar-se, a fer la guerra al nou govern per unes retalladles que… ¡no ho oblidem! són fruit de la seua  gestió económica. Nefasta, al nostre parer, i sembla ser que de la Sindicatura també 
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser perque el govern del pp donava subvencions i volia aplegar a tot quan no podia. Piscines, poliesportiu, matadero,pasejos,... L´Ajuntament sempre ha estat endeutat, si aixo li sumes la voragine urbanistica dels ultims anys, el voler assumir servicis per part de les entitats publiques que era economicament inviable, i tantes i tantes coses. En fi, normal que estiguem pelats.
No crec que la solucio siga d´un any cap a un altre, pero si crec que hi ha que retallar, EN DETERMINADES PARTIDES, NO EN TOT,pero clar aixo es un altre tema.
Per ultim, dirte que si podria dir-se que el terme "tripartit" o "tripartito" podria entendres com despectiu, pero clar esta el famos precedent del tripartit de Catalunya, tan utilitzat a la premsa.
Tambe s´ha de dir (o al menys ho pense) que lo de "peperets" es inclus mes despectiu.

Per cert, se sap algo de E.E.F?

Anònim ha dit...

falta en contar en estos 2.400.000 euros les factures que no caberen en el pressupost. estes factures escendixen a altre 1.400.000 euros. per això sempre s'ha dir que el remanen era de 4 milions.

Robinjut ha dit...

Mirant-ho des d'altra òptica que la Cotorra, crec que és més fàcil gestionar les retallades que quan es donava subvencions a tothom (quasi mai justificades pel PP).
I és més fàcil perque quan no hi ha, sols cal dotar econòmicament l’estrictament necessari.
Però sembla, que el govern actual, com va fer el PP, tampoc repartirà bé entre tots. Sembla que llevarà les partides escandaloses i repartirà la retallada entre tots els demés, sense estudiar si fins ara cadascú tenia el que mereixia. El mateix que feia el PP amb els diners que no tenia, afavorir molt als més propers i repartir la resta entre tots.
Una llàstima que els polítics acaben traduint sempre diners en vots.
Molta gent això ho veu normal, encara que no visca la política.
Jo pense que una democràcia mal entesa és una dictadura de la majoria.

Anònim ha dit...

Governar es administrar. I administrar és haver de dir No moltes vegades. I administrar la misèria és molt dur i molt difícil. Quant de tot hi ha i tot sobra... que fàcil és!

Esperem alguna volta llegir-li alguna cosa "en positivo" com demanava un exentrenador del Barça o bé proposar alguna manera d'administrar la situació actual o bé propostes concretes.

I no vingues amb el conte que tu no eres el polític i no t'has presentat a unes eleccions. Si eres capaç d'opinar, també deus ser capaç de tindre idees i solucions pròpies i plasmar-les en un escrit. Fer comentaris com els teus és molt fàcil.

Ací el problema que tenim i el que és ben difícil és que el govern ha de donar content i solucions a tots, sense mitjans per a fer-ho.

I allò que és estrictament necessari per al govern, pot ser innecessari o banal per a un grup o entitat i no comprendre eixa manera d'administrar i fer crítiques i males cares. Un exemple: ¿Per al Tavernes UD (futbol) que serà més necessària la seua subvenció o la que se li puga donar al bàsquet, posem per cas? I així tot. O siga, que com diuen els castellans: nunca llueve a gusto de todos

Robinjut ha dit...

Al sr. anònim, que no sembla ser tan anònim:

No es veritat que sempre soc negatiu amb el govern. Si sabeu llegir entre linees, voreu que critique que el PP no gestionara bé els repartiments ni tampoc els justificara. Això vol dir que ara sí els justifiquen (siga per la crisi o per convenciment), però dubte que els repartisquen bé perque sembla van a seguir el patró peper.
Com ja dic, ara han fet bé de suprimir diferents partides que estaven sense contingut clar, com esglesia, sindicat regs, club tennis, etc.
D'altra banda, no m'agrada el que van a fer amb la resta: retall equànim a tots sense vore les necessitats o la realitat dels seus convenis.

PROPOSTA (per a que no digueu que no en faig):
Repasar els convenis i avaluar els balanços de les associacions i clubs locals, vore qué tenen, qué ingresen i en que gasten, i començar un plà d'ajudes DES DE ZERO, segons necessitats totals.
No és res nou, pràcticament totes estes dades les coneixen els polítics, les mateixes que ja coneixien el govern anterior i que també podriem ponderar tots els ciutadans que conegam lleugerament les associacions.
El problema és QUE FEM amb eixes dades. Llevem diners a qui no li calen tants, encara que represente una gran massa social?

Tú mateix dius que no és el mateix llevar-li al fútbol que al bàsquet. Seguint el teu comentari i centrant-nos a l'esport, el fútbol tindrà més despeses però també molt més autofinançament, i proporcionalment és de les associacions que menys ofereix a la societat vallera.
Ho explique: una associació amb gran despesa en instalacions, manteniment i mà d’obra municipal, amb ajudes i sponsors d’empreses i particulars locals, on es cobra entrada a un lloc municipal, on es cobra per jugar i/o entrenar, que autofinancia l'esport base amb els seus membres (on no tots poden accedir). Quina ajuda més necessiten estes persones?
És un exemple, el més cridaner, però no l’únic, i crec que açò ho enten tot el poble.
I és clar que als propis usuaris futbolers en principi no els agradaria la idea d’un més just repartiment. Però, qué pensarien si tornàrem a la Fundació municipal d'esports i gestionara els diners d'esport base directament l'Ajuntament? Que li semblaria a l'usuari si es tingeuren els millors monitors i assegurats? Que els semblaria que pagaren quotes justes e iguals totes les escoles de clubs? I si no obligaren a comprar pases, xandalls i equipatjes? No democratitzariem així l'esport a Tavernes?
Amb la política de subvencions feta fins ara, no tots poden estudiar música, ni entrenar futbol, ni beneficiar-se més i millor de Càrites (per a mí no és el mateix que l’esglesia) o Creu Roja.

Crec que ja teniu ací les propostes que tots veuen fàcils de fer, però per poca rentabilitat política cap governant ha fet NI FARÀ.
Per això jo parlava de la política continuística del govern actual. Són joves, són progressistes, tenen una crisi com a excusa per a canviar, però em dona que no ho faran a curt termini, i em fa por que tampoc siga a llarg.
Per a mí, per a estar en política no és prou tindre la idea, sino atrevir-se posar-li el cascavell al gat. Falta manant algun ratolí valent que no es done compte de que ho és.