L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dilluns, 21 de maig del 2012

Avui és un gran dia per a molts proveïdors de l’Ajuntament: L’alcalde, Jordi Joan, ha firmat el préstec ICO que permetrà cobrar molts proveïdors


L’alcalde, Jordi Joan, ha firmat avui dilluns el préstec ICO amb el director de la sucursal del Banc de Sabadell a Tavernes,  Joan-Baptista Morant. En l’acte de la firma hi ha estat presents el regidor d’Economia i Hisenda, Víctor Borràs, la interventora del banc, i el secretari, la interventora i la tresorera de l’Ajuntament.

La firma del préstec tanca un període de treball molt intens realitzat els últims mesos pel govern municipal i farà possible que els proveïdors adherits al pagament puguen cobrar a partir de l’1 de juny.

L’import del préstec és de 2.691.142 euros i els interessos que pagarà l’Ajuntament de Tavernes en els pròxims 10 anys serà de 993.424 euros al haver-se aplicat un interés del 5’939%. Així diu, al nostre parer, molt poc a favor del Govern de Rajoy que està permetent que tot el negoci en els Plans d’Ajust per pagar proveïdors el faça la banca en aplicar aquest interés als ajuntaments. Així, el total a pagar per l’Ajuntament serà de 3.684.566 euros.

El govern municipal de Tavernes ha complit un dels seus objectius: aconseguir pagar una gran part dels deutes que arrossegava l'Ajuntament des de feia molt de temps. I aconseguir un préstec ICO ha estat possible perquè el govern municipal va elaborar el Pla de Sanejament d’acord amb les premisses manades pel Ministeri de Montero, amb la qual cosa va aconseguir que quedarà aprovat.

Perquè els nostres lectors ho entenguen i ho tinguen clar cal saber que,  per poder arribar al dia d’avui i firmar el conveni, el govern municipal ha seguit els passos següents: 
- en primer lloc, aconseguir la certificació dels deutes amb els proveïdors
- després elaborar el Pla d’Ajust
- aconseguir l’aprovació del Plenari municipal, cosa que es feia amb l’informe favorable d’Intervenció, però només amb el vot del mateix govern municipal. El PP va votar en contra del Pla d’Ajust tot i que és l'únic mitjà que tenia l'Ajuntament per poder pagar als proveïdors  a partir de l’1 de juny, donada la seua situació econòmica .

Una vegada aprovat pel plenari, es va sol·licitar i es va aconseguir del Ministeri d’Hisenda que aprove el Pla d’Ajust, amb la qual cosa es certificava que estava ben fet i d’acrod amb les normes i lleis del Govern de la Nació. 
-

9 comentaris:

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Sí, però el tipus d'interés es bestial, vaja ajudetes ens dona l'administració central, jo a eixe tipus també li deixe diners a l'Ajuntament : Hay amores que matan.

Anònim ha dit...

No, l'ajudeta no vé directa des de l'administració central, no. Pel camí es queda la gran part d'interesos els bancs on Madrid deixa els diners. El govern central guanya tan sols un 1% d'interés, però deixa els diners als bancs que pagaran el deute guanyant un bon pesic. Perqué no es podia ingresar els diners directament al BCE i este pagar els proveidors?
I damunt, estos amors que "maten" sr. Enrique, sòn incestuosos, pues es donen entre els diferents polítics i banquers, del mateix color o família. O no.

Un proveidor local ha dit...

Bò, entonces, els diners si ja estaran demà en el banc, podem anar a cobrar ja?

Anònim ha dit...

Si, i a eixe interés bestial pagarem la xapusera política del pp del poble. Ara ens hem d'endeutar per pagar als professionals de Tavernes, quasi roinats gracies als gavinots.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic, proveïdor local:

Pensem que ho deixem ben clar: Es començarà a pagar a partir del dia 1 de juny.

Suposem que vosté i tots els que estan en el llistat per cumplir les exigències del Ministeri d'Hisenda i haver estat inclosos en el Pla d'Ajust rebran els diners per transferència, que és com treballa en l'Administració i a més segur que tenen les seues dades bancàries.

Anònim ha dit...

I els interesos perque no els paga el pp local,que son el que ens han fet arrivar a deure tants diners i fer ara eixe prestec?no son malversasió de fons?

Anònim ha dit...

Com que ara no manen, no pots exigir res als del PP, això és parlar per parlar. El que si pots demanar és ara que mana el tripartit que signen un document per escrit on es facen càrrec si torna a passar el del PP. O siga, si quan acaben (tornen a manar o no) es deu més diners del que hi havien quan van entrar, els posen de les seues butxaques.
No caerà esa breva, que diuen els castellans.
L'única diferència és que es quedaven a les butxaques i ara sols els poden emprar en invertir-los en vots (i això que encara falten 3 anyets).

Anònim ha dit...

Comparar el PP amb el govern actual...
¡Que Santa LLucia el converve la vista!
Tu, veient el que estàs veient en l'aspecte econòmic municipal ¿creus que pot passar això? Encara creus que tots son iguals? (Bueno tots els del PP sí que son iguals, nomes hi ha que vora fa uns dies les mentires de l'Aguirre amb els diners que devia i que va amagar...)

Anònim ha dit...

Els del Bloc (o la majoria), també són iguals (entre ells), i no m'en desdic:
la diferència està en que els del PP feren negoci quan hi havia diners i el Bloc fa campanya governant de cara als vots i mirant molt a qui dona les obres i serveis.
El que no sabrem és que havera fet d'haver-hi diners. Imagineu-ho.