L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 5 de maig del 2012

ARTICLE D'OPINIO: UPYD: lo que no nos une

¿Lo que nos une? (sempre en castellà, per supost).¿ La "alternativa necesaria"?

¿Qué ens unix, quina és eixa alternativa,UNA España Grande y Libre que soñaba Jose Antonio?

I es digueu Federalistes ? Jo no heu he arribat a vore, al revés he vist tot el contrari, fòbia e inclús odi a tot lo autòcton, al menys en les persones en les que més he tractat.

Jo buscava un partit "bisagra" tipus els lliberals d' Alemanya o Regne Unit, (no en quant a ideología) per no tindre que dependre, quant no hi ha majories absolutes, per a mi la majoria de les vegades males (ara mateix eu estem veient, el senyor Rajoy als peus del que diga la Merkel sense que ningú li puga parar els peus, esperem a França guanyen els socialistes = socialdemòcrates en realitat i li els paren als dos pel bé d'Espanya i els espanyols) d'uns partits (que no persones gràcies a Deu, al revés, conec a moltíssims bascos i a menys però alguns catalans, que per contra son de les persones més solidaries que he conegut, sobre tot els primers ) d'eixes "nacions",d'ideologia nacionalista, els bascos i catalans sobre tot, que sempre posen la ma però per al seu benefici sense importar-los la solidaritats amb la resta dels pobles d'Espanya si a ells els dona vots.

Buscava cabuda en un partit progressista (ja me he definit varies vegades com a socialdemòcrata) i federalista, i m'he trobat amb un partit tot el contrari,al menys a nivell comarcal i provincial en quant, no dic que tots, però quasi, a certes persones: castellanistes resentits, pixavins i fantasmes vestits de "Dandys" que es califiquen de "politòlegs" i que apenes s'afeiten encara, i que i volien donar-me , a mi que porte des de el 88 en política activa amb una paradeta de huit anys, classes de política.

En fí, ja en son dos, les persones que no les idees teòriques dels partits, que em defrauden.

Espere trobar una opció, on puga estar còmode , com vaig estar, a nivell local, en Unió Valenciana, a tots els nivells en Opciò Nacionalista Valenciana amb la meua estimada Llúcia, i en no heu he estat mai ,en quant vaig vore quí eren realment (amic Jaume, quant raó tenies, jacobins a tope) en UPyD .

Perquè pense, seguir en la política activa, però, mai es pot dir d'aquesta aigua no beuré, espere poder fer-ho des de organitzacions independents locals o com a independent, si eu faig en altres supra-locals.
 
Enrique Estruch i Ferrando
-.

Enrique

7 comentaris:

Robinjut ha dit...

Sr. Estruch, o ha estat molt encantat o ens ha fet creure que UPyD era altra cosa, cosa que encara que ningú sabia per on anava la seua ideologia realment, si que sabiem molt bé el que no era.
Ara a buscar acomodament on el deixen treballar, encara que com que es declara valencianiste, no li queda molt on triar, al rebutjar els partits nacionalistes espanyols.
Només li queda canviar el "heu he estat" per "ho he estat", i ja té mig peu a dins del Bloc-Compromís (allí també hi han independents).
Si no, com bé diu vosté, sempre tindrà l'opció dels partits locals.

Jaume Talens ha dit...

La politica no te sentit si o la fem de baixa cap amunt. Nosaltres, els nacionalistes d'esquerra ho intentem. I eixa es la diferència que ens acusen d'egoistes, principalment aquells que rebutgen le saportacions del 0'7 per cent a les ONGS que treballen per a solidaritat, i qu ens parlen dels interessos d'unes superestructures que si rasques una mica observes que no son més que interessos d'alguns lobis poderosos, ací a l'estat espanyol son les electriques, encara no estan lliberalitzades com demana Europa, i la banca. Per tant quan diuen Espanya, sr Estruch, obliden espanyols, normalment a tots, sols els que pot voste pensar. Però eixa novetat no ve d'ara, cal llegir els anys vint de la història d'Espanya i vore un dels milors presidents que ha tingut l'estat i les seues memòries, per supost i les d'altres. Noslatres volem la proximitat, com li deia com a Anglaterra, el diputat front a uns altres en un territori, llistes obertes, ciutadà elegeix per proximitat. Per això estem per les macomunitats, front a les diputacions o provincies, que tan mal sonen, els vençuts, ja veus i tenim un periòdic que fa gal.la d'això, de ser derrotats sense preguntar-se que es pel centralisme. I que més dona si no tenim cultura, i encara volen que no en tingam tanta. Però fent pedagògia, li dire que Miquel explicava als infants que noslatres primer som del poble, els demés de la dreta son d'Espanya, i els socialistes sols dels treballadors. I ell arredonia, que nosaltres en Compromís som del poble, des dels treballadors qu son tots els que treballen i lluitem dins d'Espanya. Per tant no és preocupe sempre hi ha treball que fer, ara no espere compensacions, els que ho fem pel poble no n'esperem ninguna al final de mes, tot ekl que podem esperar es situar els millors en els millors llocs per fer la nostrada politica, la que l'interessa al poble, pel meu cas i veig que el de vosté a Tavernes. Per tant lectura i reflexió, sempre hi ha que lluitar pels nostres, Sr. Enrique Estruch.

Anònim ha dit...

M´ha costat molt entendre el seu escrit.A més de les faltes d´ortograia, hi ha molts signes de puntuació mal posats.

Anònim ha dit...

Crec que Tavernes ha perdut un polític però Europa l'ha guanyat.

Enrique: sempre queda Europa per a tu

Jaume II ha dit...

Es una contestació ràpida, amb una mitjà que es mereix el meu respecte, però no he fet cap article per a pensar i repensar, sols deixar anar els dits sobre el teclat sense tornar a llegir el que havia escrit.
Demane disculpes públiques. Espere que els meus dits no hem tornen a traïr. Al menys espere que el destinatari, amb la seua comprensió, ho haja entés. De nou, excuses als filòlegs, en especial els respectables lectors de la Cotorra.

Anònim ha dit...

No entenc res del seu escrit sr. Estruch ....


"En fí, ja en son dos, les persones que no les idees teòriques dels partits, que em defrauden"

Anònim ha dit...

Senyor administrador del blog, li pregue em deixe contestar ràpidament als comentaristes :

Jaume, gràcies per les teues paraules, sempre en educació i tolerància i plenes de trellat, i per la teua amistat.

Robin i anónim 11:34, tranquils, el mon no s'acaba amb UPyD, hi ha un moviment local en marxa en el que estic inmers, i si tot va be, ens vorem en les properes locals amb un altra alternativa als de sempre i a lo de sempre.

Per últim, anónim últim : tant en Unió Valenciana com en UPyD , una cosa son els estatutsi i altra cosa el que fan els que tenen que desenrrollarlos y practicarlos, en la primera es vengueren per un plat de dentilles al PP i en UPyD son tot el contrari al nom del partit, sols unión en el sentit de una España, es certa, al menys el que jo he vist a nivell de les perosnes que tallen l'abadejo en la nostra terreta.

Anónim 9:01, eu senc, use un corrector d'internet nomenat Soft català, versió valencià, però com vostré sabrà, estos no entenen el sentit d'una frase o una paraula dins d'una d'elles , i per raons de faena no he pogut acabar el curs d'inici de valencià, ben greu que en sap.

A tots, discculpen les faltes i gràcies per llegirme..