L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 21 d’abril del 2012

Vicent Martínez Sancho presenta "La memòria dels absents" a Simat

 
L'exalcalde Olegario Mahiques alaba la sinceritat del llibre de Martínez Sancho
La casa de la Música de Simat reunia a un nombrós grup de persones de la Valldigna per assistir a la presentación del llibre de Vicent Martinez Sancho " La memòria dels absents". Un llibre que , com el seu autor deia, pot servir com a exemple a la Universitat per estudiar Història. 

El president  de la societat musical Josep Lluís Arnal expressava el goig de que hagués triat eixe lloc per a la presentación i presentava a Vicent Pons, enginyer industrial que parlava del seu amic Vicent Martinez. Vicent Pons el  presentava com a cièntific i humanista i se centrava en la importància de tindre un intelectual com aquest a la Valldigna. Una presentació molt elegant, accertada i concisa, que va ser molt aplaudida.

Vicent Martinez parlava de la importancia de la memòria: " sense memòria una persona és un malaltt, no és ningú" . I eixa memòria començava parlar del franquisme a Simat, del post-franquisme i de la història de la transició a la democràcia, on es centrava l'autor, fins el mil nou-cents vuitanta-set. Va parlar de la importància de la Valldigna que comparava a un organisme viu amb el seu cor que el situava a la Font Menor, per cert li molestava el poc respecte  que els ciutadans tenien cap a la font, i els pulmons que era el verd de la Valldigna, i com l'havien atacat amb els Clots per amagar el fem residual de les poblacions. 

I ens parlava de la democràcia que és el respecte cap a l'altre, adhuc si és un adversari o un contrari. Després de la carta signada del 375 de Simat origen d'una batalla política fins aconseguir la recuperació pública del monestir de la Valldigna, parlant  després de ls històtiques sigles del PSPV, i acabant amb la batalla per regenar els Clots. Presentava els documents que posseix que legaria a les seues filles i que esperava que sempre estigueren en poder dels historiadors. 

Com anécdota cal dir que l'exalcalde de Simat abans de la democracia, Olegario Mahiques, va dir que tot el llibre estava ple de sinceritat. “La memòria dels absents” és un llibre que s'hauria de presentar a tots els pobles de la Valldigna. A Tavernes el dia 4 de maig està previst la presentació el seu llibre sobre les centrals nuclears i confiem que després seguesca aquest.

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vicent ha publicat un excel•let llibre en què coneixerem les activitats d'un grup de gent implicada en millorar la societat i la política de la Valldigna, i gràcies a ell conexem una mica més a Vicent, persona intel•ligent, teballadora, compromesa amb la societat de la microcomarca. Aneu amb compte que aquest llibre enganxa . Gràcies Vicent per fer entendre com pot actuar la societat civil imés amb els temps que corren.

Anònim ha dit...

La foto és molt oportuna del primer que parla i damunt reconeguent que és molt sincer en el seu llibre Martínez Sancho.
A mi em va agradar molt el llibre , tot i que mal parle de coneguts meus que no ho esperava. Pero entenc que tot no pot ser bo, d'ací la seua valentia com a cronista.