L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 18 d’abril del 2012

A València com a Tavernes: El pitjor enemic dels empresaris valencians


Fabra i Vela ja no poden amagar la realitat de la seua política
 El PP i la Generalitat que governa per fi, i després de mesos d’evasives, han assumit que deu més de mig milió de factures a proveïdors, per un valor de 4.069 milions d’euros. I això és, ni més ni menys, la quarta part del que destinaran les autonomies de l’Estat a pagar a proveïdors, segons el Pla Especial preparat a Madrid.

Ara el PP ja no pot tirar la culpa a Zapatero dels roïns comptes públics valencians. Ara mana Rajoy i ha hagut de destapar la mentida que fa mesos que intenta amagar: més de 10.000 empreses estan sense cobrar del Consell, en total 4.069 milions d'euros. 

El conseller d'Hisenda i Administració Pública de la Generalitat, José Manuel Vela, anunciava ahir que la Generalitat ha remés al Govern central 578.000 factures pendents de pagament per aquest import. I cobraran gràcies al pla de pagaments a proveïdors anunciat recentment pel Govern de Madrid. 

¿I qui assumirà la responsabilitat política, comptable i inclús penal?.  EUPV indicava que el mig milió de factures impagades “representa el fracàs del PP al front de la gestió econòmica de la Generalitat” i acusà directament d’aquesta situació Vela, qui ha gestionat els pressupostos de la Generalitat durant l’última dècada i mitja. 

Com a Tavernes.

Com veieu, el cas de Tavernes però a escala autonómica.  Perquè ací a Tavernes, cal recordar que el PP va deixar de pagar a proveïdors locals per valors milionaris: 6’4 milions d’euros en total, dels quals 2’7 milions entraran dins del Pla d’Ajust de Madrid (ja sabeu que totes les factures  no entren). Sense oblidar els 600.000 euros del préstec ICO que ja va demanar el govern municipal actual el passat estiu per pagar també proveidors de forma urgent.

Els 6’4 milions d’impagats (entre ells els 2'7 del Pla d'Ajust) se sumen als 16 de deute en el bancs,  al prestec ICO de l’estiu, als diners que van cobrar per anticipat del canon de l’aigua potable, als posibles 2’4 milions per a liquidar l’aparcament, als que vindran de la piscina…. 

I damunt el PP de Tavernes té la barra de criticar la política económica que es veu obligat  a fer el nou govern municipal per culpa de les teranyines que ells deixaren en la caixa única de l’Ajuntament. ¡Com si algovern de Jordi Joan li agradara fer retalls i disminuir subvencions o endarrerir els pagament per gust! Si ho fa, és per obligació i ja sabem la culpa de qui és!

- Basat en premsa d'avui
-

8 comentaris:

silmin ha dit...

si 6'4 milions a proveidors no pot sumar 2'7m d'ajust i 600.000 del ico altra vegada, es pot dir

6'4 pro.+16 bancs = 22'4
o
2'7 PA+ 0'6 ico + 3'1 prov. +16 b = 22'4

segueix sent una barbaritat almeu entendre i en quant a l'aigua, el qu ja has cobrat pot comptaro com a balafiament, però no com a despesa. Encara q val per a fer-se una idea de la desfeta que han deixat... ara vorem com acabem l'any ...

Anònim ha dit...

Cotorra, canvia ja la cançoneta que aburrixes!!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs, no entenem perquè hem de canviar de cançoneta. És el que hi ha. I cada vegada que es parle de números es repetirà. o és que el sap mal que es conega la realitat del PP?

Silmin: Efectivament hi havia una mala redacció. I ja ho hem rectificat.

Quant a la segona part. Simplement recordar-te el que va dir l'alcalde en base a l'informe de Tresoreria i Intervenció i que pots llegir complet el dia 1 d'abril:

"Totes estes dades són sense tindre en compte l’endeutament de l’Ajuntament en els bancs. Cal afirmar que l’Ajuntament de Tavernes deu a diverses entitats financeres quasi 16 milions d’euros. El deute suposa una ràtio d’endeutament de quasi el 110%. Actualment, les administracions locals sols poden demanar préstecs per a fer inversions si tenen una ràtio inferior al 75%. Per tant, el nostre Ajuntament no tindrà accés al crèdit bancari per a fer inversions. A més, hem d’emfatitzar que l’endeutament és més alt si es té en compte que en l’any 2009 l’empresa concessionària de l’aigua potable va avançar al nostre Ajuntament 2 milions d’euros en concepte de l’avançament del cànon de l’aigua en el període de 2012 a 2024. Així, el Partit Popular es va cobrar per anticipat uns ingressos que li corresponien a altres corporacions municipals i a altres legislatures per tal de quadrar el pressupost de 2009. D’este fet també estem pagant interessos. Recordem també que en l’any 2006, el PP també es va cobrar per anticipat el cànon de l’aigua en el període que comprenia de 2006 fins a 2011. En resum, l’Ajuntament de Tavernes es troba en una situació de liquidesa molt limitada, un dèficit pressupostari preocupant i sense capacitat d’endeutar-se per a fer inversions. A més, hem d’afegir que tard o prompte este Ajuntament s’haurà de fer càrrec del pàrquing del Passeig del País Valencià, una operació que encara es troba en fase de negociació però que costarà als ciutadans de Tavernes més de 2 milions d’euros. Açò també gràcies a la mala gestió del PP.

Resumint: sumant el deute en tresoreria, el deute amb els bancs i el pàrquing del Passeig del País Valencià, estem parlant d’un deute d’uns 24’5 milions d’euros. I veurem què passa amb la piscina coberta."

Això va dir l'alcalde i consta a l'acte del plenari. Números son números. O siga, t'has quedat curt en els 22'4.

I quan al canon: intervenció sempre ho ha considerat com un prestec de l'empresa, i com pots llegir a la quantitat prestada es van descomptar els interessos a pagar.

Anònim ha dit...

Cotorreta ja sabem tots que l´empastre esta fet, ara toca desfer-lo. Es a dir, reduir el deute o almenys no incrementar-lo. Si passen 4 anys i es deuen mes diners, o es deuen els mateixos sense haver-se invertit res sera lo que s´ha de valorar de la gestio del nou govern.

No ho cregueu aixi?

silmin ha dit...

home esperat a saber la quantitat exacta per a sumar el parking i/o la piscina, i no dic q siga un deute generat per aquest govern, tots sabem d'on ve...
si l'aigua fora un pestrec d'empresa llavors se'ls hauria de tornar i com a tal incloure's en el presupost... però que sí, que deixa al govern local més nigat de mans i peus...
total, la puntualització venia del fet que a principi d'any el deute era semblant a 22'4 i ja vorem com acaba per poder avaluar les accions de govern... encara que sigua un p... això de l'aigua.. "pos és lo que hay" i a més dels imports de les despeses directes de pisicina i parking tampoc els imputaré (jo no ho pense fer) interesos,comisions i demés referent a aquestos conceptes.

AVALUAR, no dic ni que siga bona ni dolenta, fins que no es vega a final d'any

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim que dius: "Es a dir, reduir el deute o almenys no incrementar-lo. Si passen 4 anys i es deuen mes diners, o es deuen els mateixos sense haver-se invertit res sera lo que s´ha de valorar de la gestio del nou govern".

No som economistes, pero simplement pensant en economia doméstica, nosaltres pensem que SERA MOLT IMPORTANT vore els ingressos (en el pressupostos) percebuts pel govern actual entre el 2011 i el 2015 i quina relació guarden amb els percebuts pel PP entre el 2007 i el 2011 i també vore l'evolució de les despeses que no pots fugir fer-les.

Parlant com en casa: No és el mateix passar casa amb 2000 euros al mes que guanyava la familia fa uns anys que passar amb els 1000 que guanyen ara, i menys si les despeses (llum, aigua, menjar...) i la hipoteca de casa es manté.

I després si vols ja ho fem més redó: analitzar quans Plans E i Plans Confiança ha tingut el govern actual entre el 2011 i el 2015 i els que va tindre el PP.

Anònim ha dit...

La gestió econòmica del PP ha estat desastrosa. La qüestió es per qué. La resposta es senzilla: no calia ni la dècima de part d'inversions, ni la despesa de manteniment. El que critica La Cotorra, en el fons, es que totes eixes obres i serveis innecessaris les haguera ignaugurat l'actual Alcalde, encara que la tresoreria municipal estaguera com ara o pitjor. Tot resumint pura hipocresia i por a revelar al veïnat que, La Cotorra, vol que els valleros continuem estirant-mos la butxaca per a pagar serveis que no toca prestar a l'Ajuntament i evita que rebem els serveis que son responsabilitat municipal, pero que no son per a lluïr-se. Afortunadament, no tot l'equip de govern comparteix la ideia de politica continuista, amb canvi de noms, que preten La Cotorra i el seu senyor i amo.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres simplement, al respecte i ja que més bé sembla que et dediques a deixar-nos en mal lloc, dir-te:

- Desitgem que Santa LLúcia no et conserve la vista com diu el refrany, sinó que et done alguna llum.

No n'has endevinat ni una.