L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 20 d’abril del 2012

INFORME: ¿Caldrà un nou 11 de setembre del 1996 perquè s’execute la canalització del Vaca?


 Passeig Colom i adjacents una hora després de la trompada
El govern de l’Estat que presideix Mariano Rajoy (PP) no contempla en els pressupostos del 2012 l’execució del projecte de laminació del riu Vaca, una obra valorada en 40 milions d’euros i de vital importància per a Tavernes i la Valldigna.

Una vegada més ( I van.....!!!) Tavernes queda descriminada per un govern del PP (siga a nivell autonòmic o estatal) i es deixen sense complir promeses i projectes que teòricament estaven aprovats i per executar. A recordar, entre les obres més grans promeses i no executades pels governs del PP, el Parc del Cantalot, la ronda de circumval·lació i la nova depuradora. 

 
 Final del Passeig Colom una hora després de l'avinguda grossa

La plaça del futbol amb la fira - era festes del poble- una hora després l'avinguda grossa
 Ara, els pressupostos del 2012 del govern de Rajoy ens han tirat una poalada d’aigua ben freda al damunt en no contemplar el projecte contra les inundacions del Vaca, a pesar que és una obra amb la tramitació pràcticament acabada i que ha entrat en fase de licitació i són moltes les empreses que han presentat ofertes. 

No és el Vaca sino el Camí Gandia en plena inundació

El riu Vaca amb l'aigua saltant per dalt del pont
L'autopista A7. S'aprecia enmig un camió circunlant i l'efecte pantà que va crear
 No podem oblidar que eixa obra estava inclosa dins d’uns diners que venien d’Europa i que l’anterior govern, el de Zapatero, a través de la Confederació del Xúquer tenia clar i així ho havia dit que començava enguany. Si per a Tavernes i la Valldigna la paralització de l’obra és el que hem aconseguit amb el govern de Rajoy i el PP....  que torne Zapatero!!!!.

No cal recordar el que significa per a Tavernes i tota la Valldigna l’execució d’aquesta obra: solucionar tots els problemes d’inundació de la comarca; solucionar els problemes d’inundabilitat del casc de Tavernes i les zones industrials, unes inundacions les quals ens parlen les fotografies que incloem, totes de l’11 de setembre del 1996 , acabar amb els problemes derivats de la sentència judicial que declara il·legal una part ja construïda del Vergereti i també aconseguir els terrenys per a poder iniciar la circumval·lació.

Plaça futbol i Passeig Colom una hora després
Plaça del futbol i la fira una hora després
  ¿Vol el govern d’Espanya, vol el PP de Mariano Rajoy que Tavernes torne a viure escenes com les que podeu observar en les fotografies? En podem publicar centenars i centenars d’eixa vesprada de l’11 de setembre i altres centenars del dia després. Com en podem publicar centenars de les inundacions del 2007.

I preguntem: ¿Esperarà el govern de Rajoy, o qualsevol altre govern que vinga després a que Tavernes torne a viure episodis com els que estem recordant per tornar a repetir promeses, com les del 1996, que després no es compleixen? ¿Caldrà de nou que el president de la Generalitat o del govern si cal, com va fer Zaplana en el seu dia, aterre amb helicòpter a Tavernes , s’ombliga la boca de promeses de l’urgent laminació del Vaca i de l’autopista, i que passen 16 anys i no s’haja mogut un pam de terra en solucions? 

Final del Passeig Colom
Inici del Passeig Colom
Avui el diari Levante-EMV ens informa detalladament d’una reunió propiciada per l’alcalde Jordi Joan la nit de dimecres. L’alcalde ha mogut fitxa, ha mostrat la seua preocupació i interés per trobar una solució al problema i ha reunit als partits que tenen representació en les Corts espanyoles - PP,  PSOE, UPyD, EU, ER i Compromís- amb un únic objectiu: que cada formació trasllade al seu partit i representants al Congrés de Diputats de Madrid el fet que Tavernes i la Valldigna i el projecte del Vaca s’han quedat fora de pressupostos quan els diners estaven a punt i el projecte en fase de licitació. Cal convéncer als dirigents d’aquests partits que cal modificar els pressupostos o, com a mínim, traure eixos 40 milions del fons d’obres no assignades que té la Confederació del Xuquer per a obres contra inundacions en la provincia de València.
La fira on ara està el pavelló i la zona del camp de futbol
L'aigua eixia a mars per la paret trencada del camp del Vergeret
Cal que els partits vallers es moguen i, sobre tot a altes instàncies. Sabem que l’alcalde Jordi Joan porta ja un temps amb gestions tant a València com a Madrid perquè  el projecte comence enguany. Esperem que l’esforç siga el mateix per banda de la resta de partits i, en especial i per la part que li correspon, pel PP perquè, al cap i a la fi, governa a València i Madrid, i dit sense cap ànim de retret, és corresponsable del problema sorgit al Vergeret i que demana una solució per tranquil·litat dels veïns.
-

32 comentaris:

Anònim ha dit...

això vol dir que les noves construccions a la república de malta es queden sense el camí que permetrà que es legalitzen? estic un poc confós.

Anònim ha dit...

El Partit Popular i Manolo Vidal podrán donar-te moltes raons del que passa perquè segur que deu estar supergestionant la solució al desficaci que ells van feren. Jo els ho preguntaria, aniría a vore'ls en eixes hores que diuen tindre d'atenció als veïns en l'ajuntament. I si ho contarás ací la resposta.

Estruch ha dit...

UPyD ja eu ha fet arrivar a Cantó, es suposa que este acord era secret i no s'havia de publicar en ningún lloc per no posar més ferro al tema fins que no sapigam de forma certa que no es va a fer, dons hi ha un apartat dels presupostos generals de on es podríen traure diners al menys per a una mota provisional, i no inquietar més a la gent, però vist el vist, vaig a publicar-ho d'inmediat.
Es nota que La Cototra teniu informació privilegiada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amnic Estruch:
Podràs creure-t'ho o no, però no sabíem res de la reunió de l'alcaldia de dimecres. Ens hem assabentat avui mateix de tot pel diari Levante-EMV.
Sembla que encara no l'has llegit, el diari, perquè si així fóra observaries que no diguem res més del que s'hi publica, algunes coses de les quals ja havia publicat el passat 4 d'abril.
T'ho podràs creure o no, però és així.
L'únic que hem fet és donar-li un altre enfocament. I ens alegrem de la teua celeritat en informar Cantó. Això està molt bé i diu molt al teu favor.
Entre tots ho podem fer! Endavant.
I creu-nos: no en sabiem res fins avui del que havia organitzat el senyor alcalde. Massa prudent que és.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per cert que és això de la mota provisional que dius? El Levante-EMV no en parla res.

Ara si han de fer una cosa provisional com si fora un mur de terra (mota) perquè no se n'isca el riu NO HO CONSENTIU.
Si és fa, adéu per a cent anys i un dia el projecte de laminació, perquè ja no es calfaran tant el cap en solucionar-ho!!.

Anònim ha dit...

sos l'anònim seguis sense entendre res. Esta vinculat el projecte del riu amb el problema de les vivendes de republica de malta?

Estruch ha dit...

La mota no sería provisional en el sentit de que sería de usar i tirar, m'expresat mal, volía dir que es demanarà , seguent realistes, que al menys es faca la mota prevista en el proyecte de laminació o algo similar però definitiu , a fí d'acabar amb la inundabilitat de Vergeret, i amb previsió de retornada d' aigües al riu en cas de inundacions per plutja per dalt.

Anònim ha dit...

Reunió secreta? el dia que l'alcalde convocà la reunió als diferents partits, el mateix Enrique Estruch ho publicava al seu blog.


http://quaderndereflexions.blogspot.com.es/2012/04/ultima-hora-todos-juntos-y-al-unisimo.html

Anònim ha dit...

Secret algun acte en què Estruch i Ferrando puga dir "yo estuve allí"? He, he.

Enrique Estruch ha dit...

Qui ha dit que la reunió era secreta? Lo que acordarem es no dir res del contingut, que es com diu este blog que no hi ha un duro previst als PPGG del estat2012 per al riu ,per no escarotar més el tema, mentres buscaem una alternativa, que es en la que estem treballant tots els partis junts a tots els nivells que pugam cadascú, en el nostre cas, en Madrid que es on tenim representació provincial.

Has llegit també el meu últim article sobre aquest tema al meu blog? doncs ja saps de que va la possible solució, qui vullga saber més, ahí teniu la rerencia del blog amablement facilitada pel últim anónim.

No més em queda transmetre tranquilitat, que el tema va per bon camí.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Senyor Estruch: Tu erre que erre.

Ara dius: "Lo que acordarem es no dir res del contingut, que es com diu este blog que no hi ha un duro previst als PPGG del estat2012 per al riu".

Encara que no tenim cap perquè justificar el que fem, ja li ho hem dit i li ho tornem a repetir: no sabíem res d'eixa reunió. Ara ens assabentem que no era tan secreta i si no era secreta, segur segur que es va parlar ahir dijous del contingut. Ja veu com ha arribat a la premsa.

I no som nosaltres qui hem dit que no hi ha diners en el pressupost del 2012. Ho diu el diari Levante-EMV. El dia 4 i avui, dia 20.

Li copiem el que va dir el Levante-EMV el dia 4 d'abril en parlar de les obres de Acuamed a la comarca:

"En la parte negativa, nada aparece en el presupuesto del 2012 para la otra gran actuación contra inundaciones, la del río Vaca..."
i després d'explicar el que suposaria eixa obra per a Tavernes diu: "Bien es cierto que Acuamed dispone de una partida abierta y no detallada de decenas de millones de euros para obras contra inundaciones en la provincia de Valencia y por lo tanto no se descarta que una parte del dinero vaya al proyecto ya licitado del río Vaca".

I avui, dia 20, entre altres coses diu: "decidio emprender (el alcalde) esta insolita reunión de todos los partidos cuando comprobó que en el anteproyecto de los presupuestos generales del EStado del 2012 no aparece explicitamente el plan contra riadas del Vaca" i després tornar a repetir "Acuamed dispone en el presupuesto del 2012 de varios decenas de millones de euros para planes contra inundaciones en la provincia de Valencia".

Per tant no diga "que es com diu este blog que no hi ha un duro previst als PPGG del estat2012 per al riu". Diga: "tal com diu el Levante-EMV i recull este blog".

I ens va gràcia això de no escarotar el tema: O siga, tot el contrari del que pensem s'ha de fer.
La gent ha de saber que el govern actual i en especial l'alcalde s'esta movent, s'està trencant el cap des del passat agost amb gestions per vore si d'una se soluciona el tema del riu i del Vergeret i si no es fa la gent ha de saber perquè no es fa i quin govern ha impedit que es fera.

Anònim ha dit...

"Mentre buscaem una alternativa". Però a aquest home qui l'ha votat? Quin nivell 'nivelaso'.

Enrique Estruch, editor de Quadern de Reflexions ha dit...

Administrador del blog:

Lo de no "escarotar" era pel be del poble, per no crear més inquietut mentres no sapiam algo concret, doncs es veritat lo dels milions dels que disposa Acuamed sense partida concreta, però no sabem a que es va a destinar, ójala siga al nostre riu, per eixe camí anem a pelear.
La sugerencia va surgir del nostre Alcalde amb tota la bona fé per el dit i va comptar amb la aquesencia dels demés, però esta clar que algún interesat amic del Levante no ha cumplit, doncs dubte que pogueren saber perque per allí no estaven, a qui i a qui no va citar l'alcalde i altres dades molt concretes sobre el que es parlà.

No obstant, pense que seguir en el dir i contradir no ens va a portar a res, tots segur havem actuat de la millor bona fe en les nostres publicacions : lo important es que estem TOTS treballant junts per a buscar la millor solució al tema, no vos pareix?

Zanjem el tema i a seguir treballant tots muscle amb muscle pel be de Tavernes i que vegam ben prompte i eu pugam publicar la millor solució a aquest tema.

Una fraternal abraçada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els aires del bosc de Sherwood no et senten bé.

Ho repetim, perquè sembla ser que no saps o no vols llegir:

Podràs creure-t'ho o no, però no sabíem res de la reunió de l'alcaldia de dimecres. Ens hem assabentat avui mateix de tot pel diari Levante-EMV


I perquè t'ho faces mirar: ací hi ha més LP que L-EMV només uns exemples:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/11/la-generalitat-impedira-el-progres-de.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/03/lexcap-de-la-policia-local-ha-quedat.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/02/i-ara-la-polemica-de-les-hores-extres.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/09/xavi-castillo-va-costar-la-friolera-de.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/11/el-fracaso-del-banco-de-valencia.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/09/amb-tant-senzill-com-es-explicar-be-les.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/01/el-govern-municipal-duplicara-el-sol.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/06/morera-las-provincias.html

Anònim ha dit...

El sr. Estruch ha tornat a estropear un tema interesant amb les seues ganes de protagonisme

Anònim ha dit...

Este senyor, Estruch, que no representa a ningú a Tavernes, què fa presentant-se com a element indispensable i quasi actor (i no estic parlant d'actuacions tipus Toni Cantó) en l'afer del riu? Com es diu per ací, afany de protagonisme.

Estruch, editor de un Quadern amic ha dit...

L'altre dia en preguntava un amic perqué escribía en este Blog, perque prou es posar el meu nom per a que escomençen a atacarme sense entrar al tema.
I este es un cas, estem , més que discutint diría jo aclarint un mal entés entre dos blogs, Quadern i La Cotorra, i de seguida apreixen els, amb perdó , "merda al mig" : Doncs, be vaig a seguir el consell d'aquest i altres molts amics i no es vaig a seguir el joc, no em vaig a rebaixar a contestar-los, perque a vosaltres, quatre últims anónims, qui vos ha donat vela en aquest enterro?
Menys mal que els caps visibles dels partits afins a este Blog, Jordi Juan i Salva Salavert , no son com vosaltres, al revés, ens tenim ,al menys per la meua part , una certa estima i fins el mateix Salva meu diu, no entres al seu joc.

Per últim, Administrador de La Cotora, no entenc este últim article, jo estic intentat una vegada aclarit el tema, el zanjarlo, i en ningún lloc torne a dir el que digueu que repetixc, al revés aclarixc en el meu article a la part de baix el que em digueu, no entenc a que ve aquesta última reacció.

I punt i final, si vos pareix.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Estruch:
L'últim aclariment nostre no anava per tu.

I ho diguem: Els aires del bosc de Sherwood no et senten bé.

O siga, anaven per un comentarista que té un nom semblant a l'arquer del bosc de Sherwood i que ahir en acusava d'haver filtrat el tema de la reunió al Levante-EMV i de recolzar-nos molt en allò que diu eixe diari, quan precisament és potser el contrari, com li demostrem amb alguns dels posts publicats.

I repetim: ni vam filtrar el tema del riu quan va eixir la noticia de la il·legalitat de les finques fa uns mesos i tampoc no hem filtrat res ara. Per una simple qüestió: NO HO SABIEM.

I nosaltres per correu privat també t'ho vam dir: no entres al joc de contestar valoracions personals.

I punt i final. Però no respongues. Tampoc passa res si algú creu que, per dir-la teua opinió, tens afany de protagonisme.

Bello, economista ha dit...

A mi de ciència certa m'han dit que el Sr. Estruch, Enrique, vol fer una OPA hostil a la Cotorra per emportar-se tots els lectors i si és possible a l'equip de redacció de la Cotorra. I em diuen que al final vol fixar a tot el bloc nacionalista valencià per a que li preparen la Campanya. Pot ser que no siga tan ingenu com sembla, almenys això em diuen els del PP que serà una bomba les pròximes eleccions. Jordi, Victor i Manolo Vidal o bé Eugenio ja estan en converses per a ser número dos de la seua candidatura. Segons sembla, el diputat Cantó, te la darrera paraula, per això esta preparant-se una conferència de tots els partits a Madrid, on si no ?
L'oferta per la Cotorra m'han dit que es exquisita i la Merkel i el futur president francés també volen competir, tot i que Rajoy els ha dit que com Argentina, si compren la Cotorra, expropiarà, sempre que no siga el sr. Enrique Estruch qui se la quede, no podem deixar un politci com aquest sense un medi afí. I afegeix, per això tinc el BOE, i ell quaderns de reflexions. NO ho entenguen com a publicitat, prompte ho llegiran en els periòdics i/ o a les pàgines sèpia.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Bé, reconduïm el tema?

Nosaltres, després de la feina de capturar les imatges -històriques per cert- de la cinta VHS de l'època i que molta gent segur que ni recordava, ens pensàvem que el debat aniria per un altre camí.
I no s'ha fet ni un simple comentari als fets d'aquell 11 de setembre del 1996, entre les 12 i les 5 de la vesprada. ¿Van ser 525 litres d'aigua en 24 hores?.

Anònim ha dit...

Yo sólo puedo decir como anécdota, que me enteré estando en Canarias y vi en la tele a uno de los Landete con agua a la altura de la cintura , y que la broma me costó un coche seminuevo de 3 años y 32.000 kms, además de que casi le cuesta la vida a mi padre el intentar salvarlo.
Mis suegros, en la calle del Cantalot, ni se enteraron hasta que la llamamos por teléfono por la tarde, claro, como allí no llegó el agua, pues ellos tan tranquilos.

Ójala se de una solución rápida al tema y no lo volvamos a pasar nunca más.

Quien imaginais ha dit...

Yo, como comprenderéis, no me atrevo a decir "ni mu" más del tema.

(Por cierto Bello, muy agudo e ingenioso tu comentario,te invito a que escribas en Quadern, necesito gente ingeniosa, crítica pero correcta ,pero vas desencaminado : sí hay en marcha una operación para que haya una alternativa a lo de siempre pero, tranquilos estimados contertulios, no la encabezo yo)

Filòsof ha dit...

Increïble Cotorra un treball com aquest no el fa cap blog de la Valldigna, i damunt en "dimes i diretes" quan la gent necessitem seguretat contra les avingudes, necessitem inversió pública pels nostres treballadors i treballadores locals, es queden en si jo vaig estar i tu menys. Però a continuar i si te raó Bello , no vengau la marca. Més val a soles que mal acompanyat.

uno que votó al Psoe por Carmen ha dit...

Aunque me salgo del tema, la verdad es que, desde que habláis tanto del tal Estruch, me he hecho lector habitual de su blog, por curiosidad.
Pero no escribo por esto, si no porque me llama la atención que el señor Bello, cuando habla irónicamente de que si Manolo, Eugenio, Jordi...habla de Víctor.
¿ Y Carmen Canet? ¿Es verdad lo que voy oyendo de que en el Psoe no cuentan con ella, de que hasta sus propios compañeros la ningunean o son filtraciones interesadas? En otro blog leí hace yá mucho tiempo un comentario de uno que se definía socialista en ese sentido
Yo la veo muy desmejorada y si es así ¿porque no dimite y se va a su casa? ¿ o ya que tengo entendido que no es militante del Psoe porqué no se pasa al grupo mixto, 8 frente a 8 y ella a decidir y verás como si la consideran todos y le ponen la espalda roja a base de palmaditas?
Si alguien sabe algo ¿ me lo puede aclarar por favor?

Bonic ha dit...

Pues jo se algo. Que Carmen passa de estas tonterias. Y esta comprometida por progresista. Lo siento. Prueba la proxima vez. Por cierto, usted no es de aqui. No me creo que votases Psoe, la gente progresista no suele hablar así. I Carmen "és molt de la seua terra". Però tienes tu derecho como el Bello a hacer ciencia ficción como algunos más que leo aquí. Por cierto que te ha parecido el reportage, insuperable verdad?

Bello, torbellino de ideas. ha dit...

Per cert, com es que la piscina te tots els permisos estan més a prop del riu que la resta d'urbanització a la qual tots i totes volem afavorir i es pot??
És pels negocis que eixien d'ella, de la piscina. ¨es més important la piscina que les vides de les persones que tenen tot el dret a la seguretat, ja que tenien el permís d'obres??
Centrem-nos: ara anem a per la construcció del riu per feina, i rebaixar l'atur a Tavernes i la seua zona.
Ací pillarem a molta gent que va de salva patries, al seu temps.

Resposta 1 ha dit...

La gent a la dreta no li importem

Estruch ha dit...

Bello : el dic el que se i perquè eu se :
Efectívament la piscina y tota la ampliació esportiva están fora de zona inundable perquè quant es va presentar el projecte , la CHJ no va posar reparos.
I eu se símplement perquè es lo que en contestà quant li eu preguntí a Eugenio el dia en que ens cità en la seu del PP per a explicar-mos la seua versió sobre Vergeret i ell i Manolo em digueren que ni ells mateixos seu explicaben, perquè la piscina y zona esportiva si habíen obtès permís i Vergeret no.
Cadascú que pense el que crega.

ambientòleg ha dit...

Quan vinga una plena, cap canal ens salvarà.
És una temeritat haver construït al costat del riu. I no ve de ara...
No al canal, sí a la neteja habitual del riu.
Riu formigonat, riu mort!

Bonic ha dit...

Només per agravi comparatiu, i per servir al poble de Tavernes, haurien d'estar tots i totes al costat de l'alcalde i les persones que han invertit en vivenda per solucionar el laminat del riu. Quede clar que el govern es respnsable de la situació actual però solament si tots tiren del carro, sino evidentment es passa a la història dels fets i deu assenayalr a tots els responsables del dasaguisat dels anteriors anys. Així que no anem en bromes i a treballar tots a una veu i dirigits per l'alcalde i el seu govern.

Enrique Estruch i Ferrando, coordinador local de UPyD ha dit...

Doncs, sí, Bonic, estic totalment d'acord, ara sols falta que tots els partits cumplixquen en lo que acordarem i presentem als nostres diputats a Madrid el tema, nosaltres ja em cumplti, ara vorem què fa el PP, s'ha de mullar ben mullat i a partir del que faca , la ciudatanía pendrà nota.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Des de hui ja no represente a UPyD,llegiu el article en quells blos que vullguen publicar-ho o en Quadern de Refelxions, gràcies