L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 3 d’abril del 2012

Hi havia una vegada, un circ



Aquesta nit, de dilluns 2 d’abril, hi ha hagut plenari. Un plenari que es desenvolupava amb normalitat fins que es va convertir en un espectacle lamentable i que a més d’un li va fer caure la cara de vergonya aliena. Un espectacle que, segons els comentaris d’exalcaldes i exregidors presents, mai no s’havia vist a Tavernes.

I el plenari de dilluns, en compte de lloc on es debat, es fan propostes, es decideix tot allò que és bo per als interessos de Tavernes, es va convertir en una mena de circ gràcies a la desafortunada, al nostre parer, actuació del portaveu del PP, Manolo Vidal, que ara tot seguit expliquem.

Com antecedent cal dir que s’esperava un ple rar després del rumor que s’havia convocat  a protestar davant les mesures adoptades pel govern dins del Pla d’Ajust. No sabem qui podia haver convocat, però des del primer moment els rumors de possibles aldarulls es veia que no es complia. Això sí, moltes cares que mai, havíem vist en el saló de plenaris.

Sessió de tràmit, normalitat absoluta fins que en l’apartat de precs i preguntes el portaveu del PP, Manolo Vidal, acusava el govern de fer un Pla d’Ajust amb errades de calcul, de no saber calcular bé les partides, de dir que el pla no aprofitava per a res, que enganyaven al poble, per a presentar plans alternatius i demanar la dimissió del regidor d’Hisenda, Víctor Borras, per no saber fer calculs. Això si: ell mai sense assumir cap responsabilitat en el desastre econòmic que va deixar l'Ajuntament.


El regidor li va contestar recordant-li que amb els seus calculs ens havien portat a la situació actual, i va recordar que el pla tenia l’informe positiu de l’Intervenció.

 L’alcalde prenia  la paraula i com a resposta al parlament del portaveu del PP,  va començar la lectura del seu informe sobre el Pla d’Ajust. Passat uns minuts, i en plena intervenció de l’alcalde, el portaveu del PP, Manolo Vidal, deixava el seu seient, abandonava la bancada de l’oposició i se n’anava a parlar amb el públic, en aquest cas on estava la premsa. Un fet insòlit que mai s’havia produït en un plenari municipal: el sr. Alcalde li llig un informe que respon a les qüestions i precs posades per ell, però  aquest no li fa ni cas i  abandona el seu seient i se’n va a parlar amb el públic. I deixa amb la paraula en la boca a l’alcalde, quan ¡¡li està responent i aclarint-li allò que volia saber!!.  Sorpresa i algun comentari de "maleducat" entre la gent davant aquest fet inqualificable del portaveu del PP. I cares -que no sabem com qualificar- en alguns regidors del PP, cares d'aquelles que volien dir "Terra, tragam ara mateix" o  "no voldria ara estar ací passant la vergonya". 

 No sabem realment que buscava el portaveu del PP però com que tenim dret a opinar, opinem que buscava que l’alcalde l’expulsarà de la sala i d’aci que Manolo Vidal li diguera a Jordi Joan amb to de suficiencia – per no dir una cosa mes grossa-  que si no sabia el que diu el ROF.

Sí, señor Manolo Vidal, estem segur que l’alcalde sap el que diu el ROF, com ho sabem nosaltres: que vosté se’n pot anar del plenari. Faltaria més que si té una necessitat corporal immediata o una telefonada urgent no la poguera atendre. Però el que no pot fer vosté, per una simple questió de respecte i educació és, quan el senyor alcalde està responent-li les qüestions suscitades, que el deixe en blanc, li gire l’esquena, se’n vaja del seient i travesse mig saló de plenaris per anar a parlar amb la premsa, davant la mirada perplexa de tota la sala…. Això a nosaltres ens sembla –diguem-ho no massa fort- de molt poca educació!  Tan poca educació com les continues burles i rialles d’alguna regidora de la seua bancada sempre que parla algun membre del govern. No parlem del public, sinó d'una regidora asseguda en el seu escó!

I per què eixa actuació de Manolo Vidal? Potser perquè hi havia la tele i calia ser protagonista. Ho podeu vore a l’Informatiu de “Tele 7” , la televisió comarcal, avui dimarts a les 8’30. ¿O era per alguna altra cosa?
-

18 comentaris:

Anònim ha dit...

és el que passa quan no es té vergonya.

El Sr. Don Manuel Vidal tal i com ha deixat d´endeutat l´Ajuntament de Tavernes si tingués vergonya i li restés dignitat no surtiría ni de casa ja que en materia económica per eixemple, deuría de no obrir la boca per a rés, i de fer-ho, sols per demanar perdó a tot el poble.

Es clar, no son els seus diners, es clar, ell ha treballat o millor dit cobrat per les 24 hores que deia pel poble. Fins i tot quan dormia, treballaba i cobraba per i del poble.

Peró quan no es coneix el que es la vergonya no es pot ni tindre molta ni poca, tan sols no es té.

Sobre educació, be, potser li puguen donar altre titol al politécnic de Gandia o a la Universitat, eixos que son tan facils d´aconseguir per a certs carrecs polítics.

UNa veina que va estar al ple. ha dit...

Quan hi ha feina, hi ha que fer-la i vosaltres Victor Borràs i Jordi Juan l'esteu fent. I l'esteu fent bé quan lladren tants que abans callaven mentre cobraven. Es diu clientelisme. No esteu fent-lo i us recordaran per traure la situació. Ara controlar les partides dels regidors, ací està la vostra missió. I gràcies en nom de la majoria del poble, ja que ens doneu confiança per a poder eixir d'este desgavell econòmic.

Anònim ha dit...

Com es pot ser tan prepotent i cínic, per portar un pla d'ajust fet en 3 dies, en tres dies!!! Quan la gent del govern porta un mes fent números amb la interventora (sabrà més ella que Vidal, ja no se li pot dir ni Sr.)!!! Com s'atreveix el màxim responsable de l'endeutament de Tavernes a donar lliçons d'economia??? Ell que tot s'ho gastava, el responsable de les factures perdudes i amagades!!! El culpable d'arruinar a proveïdors i famílies!!! Anit Vidal (ja no se li pot dir senyor) va demostrar qui és: un personatge sense educació que aconseguí ser alcalde per mèrits d'altre, un especialista de l'endeutament i un provocador infantiloide. Gràcies a Vidal la casa del poble, per primera vegada en democràcia, es convertí en un circ.

Anònim ha dit...

Si si, pero encara no eu vist que el pla que vareu presentar estan mal calculats els ingresos?
Dic jo que tindreu que mirar ho, si un portaveu vos indica que hi ha un error de bulto i indica on esta, home com a minim estudiarlo.
Si no els que pequen de prepotents i de tot el que esteu anomenant aci a vidal sera jordi juan.
Dic jo?

Bowie ha dit...

Manolo hace tiempo que perdió los papeles, ahora está ahí para foguearse por exigencias del partido y allanar el camino al próximo candidato a la Alcaldía, (que seguro no será él), parece ser que le dieron bastante caña por perder en las pasadas elecciones. Todo lo anterior, más lo que desconozco, hace que en la actualidad haga el ridículo, hemos pasado de la época "ilustrada", en
la que dejo en quiebra el Ayuntamiento, pero por contra estudió tres o cuatro grados, (que no le han servido para tener educación, elegancia ni categoría), a una nueva era gobernada, por gente joven y capaz (Borras, y Juan), en la que por lo menos están trabajando PARA el pueblo, y no sirviéndose de él.

Una cosa está clara, Jordi Juan, está comenzando ahora su periodo de Alcalde y aún no sé por que pasará a la historia de este pueblo, lo que si es constable es que Eugenio Perez ha pasado por ser el Alcalde que PERMITIÓ el paso de la Alta Tensión y Manolo Vidal por gestionar de manera incorrecta los vastos ingresos de la época más buena de la economía y además llevar el pueblo a la ruina y ademas aún se da la licencia de corregir los cálculos de otros.

Anònim ha dit...

creo que como votante del pp pido la dimision de Manolo Vidal no nos puede representar.

Anònim ha dit...

Molt d'acord amb l'anònim anterior. Encara que jo no vote al PP, i crec que no ho faré mai, al menys mentre estiga tota eixa cort de personatges recolzan-lo!!!!!!

Anònim ha dit...

Anònim de les 9:06 perquè estan mal fets els càlculs? Perque ho va dir Manolo Vidal? Després de vore el que li ha deixat d'herència al nou govern i vore tots els calculs que ha fet els darrers 4 anys, jo també dic com li va dir Victor Borràs: el seu Excel (pel full de càlcul) ja veu on ens ha dut.

A més, sembla ser que els càlcusl no s'han de fer com els ha fet el PP de Tavenres, sino que el govern de Rajoy ha enviat unes altres directrius i un programa de calcul concret i especific per a Plans d'Ajust que no dona el mateix resultat que un full Excel. (supose que usara formules diferents i parametres diferents. No el conec)
De tota manera tot el que va dir el PP anit indirectament afecta l'Area Econòmica Municipal que son qui han fet els càlculs i han fet l'Informe i a qui van deixar en mal lloc.
Si el PP va dir que Borras i Juan havien fat mal els calculs, realment deien que Intervencio i Area Economica havien fet mal els calculs en ser els autors i haver informat positivament.
Supose que alguna cosa haurà de dir ara Intervenció després que el PP presentara oficialment i en ple tres plans d'ajust. I redactats en tres dies (quan l'altre ha costat un mes a tot un departament municipal), uns plans presentats com si foren xurros o com si fora un pla de bellesa en tres dies.
Si a tu això el dona credibilitat, a mi no me'n dóna cap. I menys veient que ha passat amb els calculs "manoletins" els anys anteriors.

Ja sabrem quina valoració fan els que l'han de fer: Intervenció. I no se perquè, el PP i Manolo va a fer el ridicul. Seria molt, molt, molt estrany que se li passara una errada de 26 milions d'euros a la nostra Interventora, un model de bona gestió, eficacia, responsabilitat i sobre tot professionalitat.

Anònim ha dit...

Em pareix poc "democràtic" que ni es miren el pla de presupostos que ha fet l'altre partit perquè s'ha prés les molèsties de fer-lo i perquè el que han elaborat ells conté errors. Almenys estudiar-lo. El que passa és que l'única cosa que saben fer és donar les culpes de tot a l'antic govern i no assumir ninguna responsabilitat ni ningun error. Si Manolo va perdre les formes alçant-se de la cadira emntre parlava l'alcalde, el tripartit està pecant de prepotència. No sé què és pitjor...

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 9:06, error de bulto??? tu creus que este personatge pot trobar en tres dies un error de bulto i que la senyora interventora no el voria??? a cas creus que este pobre home sap més d'economia que una interventora d'ajuntament?? Un pla que porten treballant en ell tot un mes, creus tu que pot tindre un error d'eixes magnituts. Tu saps el que deia manolínarruinaelpobleinopagaproveedors?? Et posaré un exemple ridicul com ell fa: jo cobre 1000 € al mes, per tant d'aci 10 anys (12 mesos x 10anys =120 mesos) jo tindre en el meu poder 120.000 €. Pero Manolín no diu que he de pagar una hipoteca (475€), la lletra del cotxe (200€) llum i aigua (i damunt aquests conceptes pugen 50€ i 30€), el mòbil (40€)... Quants diners estalvie al cap d'un mes?? tindre 120.000€ en deu anys?? Així ha actuat ell i així ens ha anat...

Anònim ha dit...

nooo, no estan mal per que ho diguera Vidal.
Estàn mal per que estan mal. Son números, no opinions i per tant es deuran revisar, i si estàn mal els números de Vidal pues se li explica i si estan mal els de Borras pues deurà rectificar.
Entenc que es el que es deu de fer.
Si el pp presenta un pla alternatiu es tindra que revisar.

Anònim ha dit...

Jo cuant menys politica millor,pero cal dir que si el PP ha treballat tranquil·lament plenant-se la butjaca i ningú va dir res, per què ara esta "MERDA"?? no ho entenc ara es dediquen a afonar un partit que esta intentat sol·lucionar els deutes de l'altre partit bandolers sinvergüenses que no teniu vergonya el que haurieu de fer es callar i deixar que els demés treballen per vosatros es molt bonic entrar en una legislatura de 4 anys plenant-se la bujaca com el qui tira la pedra i amagà el braç un poquet de respecte al poble que aço es una burla... I recorde que el primer que va fer el BLOC va ser entrar al ajuntament recurtant els jornals per anar alçant el poble que això altres persones no ho havereu fet...

Anònim ha dit...

Anonim de les 10:31 vull que em faces un favor:

Dis-me un, nomes un cas, on el tripartit (que tu dius) haja manifestat un poc de prepotencia davant el monopartit i els haja despreciat.

L'únic que esta demostrant prepotencia i no saber guardar les formes és el PP. Ahir ho vam vore en el plenari. I sort que ningú del PP va fer cas a Manolo i a la jove de les rialletes quan va fer l'amago d'anar-se'n del ple. Si ho vam sentir molts: "que fem, mo n'anem? i es va quedar a la cadira veient que la resta del grup no es movia.

El que dic: A vore si em dius una vegada només on es veja prepotència i despreci del tripartit.

Noe Alberola Elena ha dit...

Aixó era un ple en un ajuntament o el pati d'infantil de l'escola.Aço com funciona,habla mucho que no te escucho,per que com el que hem dius fa pupa,ni et mire,ni t'escolte.Pero et falte el respecte por que es lo que más me gusta.Aquesta persona a perdut el nort,els papers i alguna cossa més.Si la gent de dretes es sent representada per Manolo Vidal,tenen més d'un problema,en els temps que corren,l'unió fa la força,en comptes de posar pegues a tot,més en quant la situació de l'ajuntament la provocada l'antic govern,treballen per depurar el forat creat que al fi i al cap deuria de ser la seua responsabilitat.El partit popular deuria de pendre messures i retirar a Manolo Vidal de primera línea.Per cert jo creia que estavem en l'epoca de la llibertat d'expressió,sense esperar represalies per exposar les nostres opinions,però hem sorpren la quantitat de gent,que baix l'anonimat fa valdre aquest dret.

Anònim ha dit...

Fent els comptes del PP jo seria millonari. Explicació de la falla (segons el PP):

2012 -> cobre X
2013 -> cobre X + Y
2014 -> cobre X + Y + Z

Per favorrrrrrr!!!!!! X només es cobra en 2012, Y només es cobra en 2013 y Z només es cobra en 2014!!! Al final de la correguda tenim X + Y + Z com diu el govern, no 3X+2Y+Z com diu el PP!!!
Prec al govern: pagueu un professor de matemàtiques bàsiques al PP que no vull tornar a presenciar un espectacle tan lamentable.

Robinjut ha dit...

Noe, em sembla perfecte queixar-se quan hi ha gent que abusa de la llibertat i es desbarra, però deixarem de ser anònims quan donen eixemple i ho facen primer els administradors dels blogs. En este poble hi han moltes envejes (esport nacional espanyol), i si ja es possicionen només segons de qui parles, no vullc pensar si saben quí eres.

Anònim ha dit...

AHIR ESCOLTÍ EN UNA EMISSORA DE RADIO A UN DIPUTAT SOCIALISTE QUE EL MILLOR QUE PODÍA FER EL PP ABANS DEMANAR-LI AL PSOE QUE ARRIME EL MUSCLE I ARRIBE A PACTES D'ESTAT , ES QUE DEIXE DE PARLAR DE "LA HERENCIA SOCIALISTA" QUANT APLIQUE QUALSEVOL MESSURA RESTRICTIVA O IMPOPULAR : DONCS AÇÍ PODRÍEM ESCOMENÇAR PEL MATEIX.

Un jubilat ha dit...

No vullc ni pensar com es deixarà Rús la diputaciò quan acabe la legislatura tinguent elements d'este calibre com a assessor.Si Rús també es gasta en esta legislatura els impostos que te que recaudar fins a l'any 2024 apanyats estàn els que entren a governar darrere d'ell.