L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 18 d’abril del 2012

El BOE i el Pla d'Ajust de Tavernes



El BOE. Muntatge amb la capçalera i el punt 4

 El Ministeri de la Presidència publicava ahir al BOE l’ordre de 16 d’abril amb l’Acord de la Comissió Delegada per Assumptes Econòmics de l’1 de març que engega els mecanismos de finançament per al pagament als proveïdors de les Entitats Locals. Parlant clar i ras: L’ordre que li facilitarà a Tavernes un prestec de 2’7 milions d’euros perquè puga pagar als proveïdors de “tiempo ha”.  El termini de l’operació un màxim de 10 anys amb 2 de carència.

L’ordre en el seu punt 4 ho diu ben clar: les entitats locals hauran de presentar un Pla d’Ajust que reunesca els conjunt de requisits que s’hi detallen. ¿I per què diguem i us informem de tot açò? Simplement perquè es veja i es sàpiga que, quan en el plenari passat el PP acusava al govern de fer mal els calculs del Pla d’Ajust, eixa acusació no s’aguantava sobre cap base ni fonament. 

La intervenció municipal ja va emetre el seu informe on quedava ben palés que era el PP qui no havia fet bé els calculs i havia usat novament la metodología que ja el va fer equivocar-se en les previsions d’ingressos i despeses en el periode 2007-2011. Ja sabem el resultat: ruïna total de l’economia de l’Ajuntament i proveïdors impagats. (Nota: no repetim les xifres, que després diuen que no sabem una altra cançoneta). 

L’informe d’Intervenció ho diu: el PP s’havia botat les normes exigides pel Govern de la Nació per a fer els càlculs i no havia tingut en compter els 18 factors exigits, que en el mateix informe s’esmenten.

Ara, el BOE d’ahir, en el punt 4 ho deixa ben clar: no es poden considerar els ingressos “a la babalà” com sembla ser va fer el PP sinó que “s’han d’arreplegar ingressos corrents suficients per a finançar les despeses corrents i l’amortització de les operacions d’endeutament, inclosa la que es formalitze en marc de la present norma”. Més clar aigua. 

I continua: “les previsions d’ingressos corrent que continguen hauran de ser consistents amb l’evolució dels ingresos efectivament obtinguts per la respectiva entitat local en els exercicis 2009 a 2011”.  Més clar aigua. O siga, no és prou dir com el PP “ingressareu això i allò, els diners a cabassos per IBI” sino que calia aterrar, tocar terra, i basar-se en el que realment es va ingresar entre el 2009 o el 2011. ¿Ho va fer així el PP? Sembla ser que no. I d’ací que l’informe d’Intervenció,  que està recollit en la nota de premsa del govern municipal, fóra tan demolidor.

I continua: “Un adequat finançament dels serveis públics prestats mitjançant taxa o preu públic, per a la qual cosa hauran d’incloure información suficient del cost dels serveis publics i finançament”. Està també ben clar: No cap servei municipal deficitari. Si és deficitari cal obligatòriament pujar les taxes i preus públics de manera que un servei estiga equilibrat: tant en costa, tant he de recaptar. O siga, el senyor Rajoy els està dient als Ajuntaments:  pugeu impostos, com faig jo. 

I ara el PP de Tavernes es queixa i critica al govern actual per les mesures. ¿Per què no ho van previndre abans? ¿Per què no pensaven en les posibles conseqüencies quan gastaven amb pólvora de Rei i moltes vegades sense consignació pressupostària? Si ells ho hagueren previst, si ho hagueren planificat, si hagueren complit els plans de sanejament que ells van redactar en passades legislatures, segur que ara no caldria Pla d’Ajust i tot el que hi penja darrere.
-


1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt ben explicat cotorra, queda clar, ara a vore que s'inventen per a dir que el govern s'equivoca. Si tingueren vergonya baixarien el cap i tancarien la boca. PP de TAVERNES = POBLE ENDEUTAT I FUTUR HIPOTECAT.