L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 30 d’abril del 2012

Compromís es reuneix amb AVA



 
El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, s’ha reunit avui a migdia amb la direcció de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA), encapçalada pel seu president Cristóbal Aguado, per a parlar de la situació del camp valencià i oferir la col·laboració de la coalició en totes les institucions on és present.

Segons Morera, “és evident que l’actual crisi afecta a un sector tan important com és l’agricultura i que ve amb una crisi des de fa molts anys, a la qual cal afegir la manca d’ajudes per part d’Europa o de l’estat per a posar fre a la competència deslleial de tercers països. No oblidem que quan es parla d’agricultura a Europa, els representants de l’estat mai defensen l’agricultura mediterrània, la nostra, i això fa que cada any deixen de conrear-se moltíssimes fanecades i es perden molts jornals també”.

El parlamentari valencianista ha apuntat que les reunions tant amb AVA com amb la Unió de Llauradors i Ramaders, “són necessàries per a poder col·laborar i posar Compromís a la disposició d’estes organitzacions que defensen els interessos del camp valencià, el qual pot ser un motor econòmic molt més potent del que és en estos moments”.

Morera ha traslladat que ara, “també oferim la nostra presència en Madrid, amb Joan Baldoví, qui participa en la comissió d’agricultura del Congrés i ja avancem que anem a preguntar al ministre per la marginació que pateix el camp valencià, perquè el senyor Arias Cañete no s’ha dignat a visitar les zones afectades per les gelades de febrer, que han estat de les pitjors que hem tingut des dels anys 50 del segle passat, però si que ha demanat ajudes per la sequera abans de tindre cap indici de mancança d’aigua”.

- Segons Compromís
-

1 comentari:

Jaume Talens ha dit...

No hi ha eixida col.lectiva a la taronja. Ne podran malviure però hem de trobar un susttitut al camp. He intentat negociar-me les meues taronges amb gent de Tavernes collint, horetes, per a fer 1500 kilos i donar feina, front a que es perden, i m'he trobat molt frustrat. Enecctes un hort i acaben furtan-te les taronges que no acabes de collir. Quan ho han fet per tercera vegada, se't queda una cara de babau. Et telefonen i et diuen, Jaume tan torna't a furtar les taronges. I aixina porte, ja , quatre fanecades i quart que han desaparegut. Si tinc sort i ocl.loque aquestes últimes, quasi hauré recuperat el que podia vendre al comerç normal. Però, ja veus, al meu cunyat le furten les taronges, denuncia qui són els que ho han fet i ha quedat igual. Un camionet molt conegut de Tavernes arriba a la jutge de Sueca i que ha passat , doncs, res. En fi, hem de vendre-les qui puga i tinga temps i diners inicials, i aixina i tot, dic que com eatà el Magrep, amb ajudes, no tenim futur. Pensem amb la gent jove del camp, orientem que podem fer de les nostres terres per a que la nostra gent menge d'elles. I el que tenim és el camp, ja que d'industries ja vegeu com està la situació. Va pels joves del Consell Agrari. En pricipi, gràcies a un bon promotor agricola local plantaré advocats i que els meus fills facen hores per trebalñlar i viure. Ja us contaré.