L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 7 d’abril del 2012

¿Al PP li sap mal que Tavernes s'estalvie 24.000 euros a l’any o li sap mal que no se'ls emporte una empresa?


Eixa és la quantitat - 2000 eurets al mes- que el govern del PP li pagava a una coneguda empresa de Tavernes, dedicada a temes de jardineria i similars,  per fer allò que d’ací poc faran els empleats municipals.  Pero sense cap cost per al’Ajuntament, cosa que succeïa amb l’empresa.

¿Algú de vosaltres s’havia preguntat abans per casualitat que feien amb les restes de poda dels arbres del poble i platja? ¿ O que feien amb les restes de flors i corones que es posen al cementeri? Segurament no. Doncs, que eixa empresa local, que té una parcel·la a la zona de la Partida, ho fera desaparéixer. I cada dos mesos lliurava la factura corresponent a l’Ajuntament. 

Al final, el foc era el destí de branques, fulles i "ramerio" de podes segons les informacions que hem pogut conéixer al llarg del matí d’avui, i ja avisem que no són informacions de polítics. I era també, segons en han confirmat, el destí final de corones i flors del cementeri quan passades les setmaes s’assecaven i també de les restes de fusta d’algun taüt quan es buidaven els ninxols vells.

Mai no s’han tocat ni s’han emportat cap resta humana. Si quedaven alguns ossos, es deixaven en caixets dins dels ninxols, i sense mesclar les restes d’una persona amb les d’una altra” ens han confirmat treballadors i també que “sempre s’ha fet així. No sabem ara a que ve tot eixe folló que han armat. Si fem lo mateix”. Així de clar i en valencià ens ho han dit i confirmat: sempre s’ha fet el mateix.

L’Ajuntament de Tavernes per tal d’estalviar-se els dinerets, cosa que està molt bé, ha preparat en una terra de la seua propietat ubicada en la partida del Golfo allò que podriem dir un “cremador” fet a semblança del que fan els nostres llauradors i amb el mateix objectiu: cremar plantes seques i les restes de podes.

Segons ens han confirmat treballadors de l’Ajuntament, allí s’ha fet un gran clot amb la màquina de propietat municipal i tota la terra que s’ha tret ha servit per a fer un mur de vora dos metros al seu voltant. I s’hi han dipositat les restes de les podes que s’estan fent i les restes de flors del cementeri per a cremar. Fins i tot en han dit que encara no s’ha cremat mai, i que estava previst fer-ho per primera vegada aquesta semana, però no ha pogut ser per la pluja.

Doncs bé, a tot açò ha eixit el PP i, avui en el diari "Levante-EMV", el seu regidor Mario Enguix ha criticat al govern municipal i ha dit que “si han deixat escampats els records oferits als essers volguts” i que “si han embrutat una parcel·la” i que si “tenen poc interés a cuidar els camps”. 

Xe, Sr. Mario Enguix, que a eixe pas al final l’Ajuntament haurà de fer una ordenança on s’obligue als familiars a endur-se les corones a casa i que no les deixe en el cementeri. I fer també una ordenança que obligue a oferir corones de flors de plàstic i així no s’assecaran i podrán estar tota la vida d’adornament en els ninxols. Ara, això tindrà el problema que arribarà un dia que no es podrá entrar en el cementeri de tantes corones i flors de plàstics, però…. això seria un altre problema i ja es solucionaria.

Açò ens recorda el cas de la llenya de les paelles de festes del poble, quan el PP va criticar que es deixara en la zona de la Torreta i després va resultat que ells tota la vida l’havien deixada allí. Ara no vol que cremen les restes de poda i flors del cementeri, i sembla ser que sempre s’ha fet així.

I nosaltres ens preguntem: ¿no serà que al PP allò que li sap mal és que l’Ajuntament no li pague eixos 2.000 euros a l’empresa i s’estalvie els diners? ¿No serà que al PP el que li sap mal és que la gent veja de quina manera més senzilla es poden estalviar sobre els 24.000 euros a l’any?  

-

24 comentaris:

Robant en la partida ha dit...

Vaja, vaja, Mario i la seua càmera indiscreta. Veriueo !
Ell ja sabia on tenia que disparar la càmera, però no sabia el resultat. 2000 euros eh? Pillins, això no ho sabiem el poble. Mira que la Cotorra es xarradora.
I el pobre poble que eh, eh ??
Veriueo tot.

Anònim ha dit...

Tant els bous a Tavernes, com les jardineries i rotondes, la seguretat en els troyanos, etc. etc. I així anem coneguent... Es la forma que té la dreta de fer política, per traure rendibilitat electoral i comprar a la gent. El problema es que gràcies a la forma rancia de fer clientelisme i amiguisme pagant mes de un milió d'euros per posar 4 plantes o als troyanos mig milió així ens hem quedat, tots els proveedors sense cobrar.

la defensora ha dit...

Com es nota que del cementeri no teniu ni idea,sempre sa cremat dins del recinte, que per cert encara està allí el cremador,hasta que seprona va prohibir cremar prop de la muntanya.
desde entonces que es contrata la empresa per a poder endur-se les flors y restes de caixes,en concret tot el que es podia cremar.estem parlant de fa un parell d'anys mes o menys.
cotorra, informa't bé y no digues el que no saps.que els que esteu en el bloq segur que no haureu xafat el cementeri en molts anys,sort per a vosaltres y desgracia per als que anem, que es deplorable el que pasa en el cementeri y en relació a les corones desde que està la nova consejala el unic que fà es enmerdar-ho tot y no solucionar res,tens el exemple en l'horari.
les corones se les emportaven les floristeries pero per el que deus de saber ja no deixen.

Robinjut ha dit...

al segon anònim:

No t'animes tant, amic, i exigim als d'ara que no facen igual. ja es senten cosetes massa clares sobre clientelisme i amiguisme o no clientelisme ni amiguisme amb proveidors d'abans.
Alguns direu que hi han contractes, concursos, oposicions...
Sí, sí, igual que abans també hi havien, i en les feines importants s'enduien el parné sempre els mateixos.
Governar pel poble vol dir donar-li la feina al que treballe millor i més barat, i això no ho fan sempre els amics, sino no caldria que foren amics per adjudicar-los res.

Robinjut ha dit...

Cotorra el que he escrit no va per l'últim anònim, sino pel penúltim, pots corregir-ho per no prestar-se a confusió.
Gràcies de bestreta.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això que no tenim ni idea no ens ho digues a nosaltres: els ho hauràs de dir als mateixos treballadors de l'Ajuntament, d'on naix la informació.

I ja ho diguem en la notícia: la informació no és dels polítics sino dels treballadors.

I donem algun detall com el de les caixes menudes quan es buiden o s'arreglen els ninxols perquè es veja que es informació de treballadors.

I tu ho corrobores i ho confirmes quan dius:

"desde entonces que es contrata la empresa per a poder endur-se les flors y restes de caixes,en concret tot el que es podia cremar".

O siga que hi havia fins fa poc una empresa -com hem dit- que cobrava 2000 euros al mes i ara son els treballadors de l'Ajuntament qui s'ho emporten per a cremar al cremador que han fet en la terra de l'Ajuntament del Rafol.

Està tot ben clar i d'acord amb el que hem dit.

Anònim ha dit...

jo voldria saber si eixes empreses han rebut eixos diners o pel camí....

Carrilbicialaplatja ha dit...

La millor manera de sanejar un ajuntament no es ni retallant funcionaris, ni fent plans de sanejament, ni llevant ajudes socials simplement el q hi ha q fer es eliminar totes les contratacions fetes per pur amiguisme.

Anònim ha dit...

Els residus vegetals han de gestionar-se mitjançant una empresa autorizada per Conselleria, no es poden cremar a una parcel.la. Hi ha que estalviar en altres coses, i cumplir en la legislacio vigent en materia de residus, sobretot si es tracta d´un Ajuntament.

Anònim ha dit...

I els llauradors si que podem fer cremes del nostres residus vegetals? Jo puc cremar la llenya que pode del meu hort, de fet la creme tots els anys, i l'Ajuntament no pot cremar la llenya dels arbres quan poda?
La veritat no ho entenc eixa diferència encara que estiga en la llei. Parlem d'eixos residus vegetals o d'altres classes?
Si algú ho pot explicar vindrà bé per a tots.

Anònim ha dit...

cotorra aburreixes.....k ganes tinc k t,envajes del poder,au cacau

La Cotorra de la Vall ha dit...

Que a cas La Cotorra governa Tavernes?
Ara 436.000 lectures en 3 anys i una mitjana de 30.000 al mes diuen el contrari d'eixe avorriment teu. Si estas amargat.... xocolate!!!

valler indignat i informat ha dit...

Em fa gràcia que li diguen als comentaristes de certs blogs que no critiquen d'aquesta o altra manera al senyor enrique estruch o altres tertuliants, i que permeten posar de verd en amunt a l'alcalde i tot el que estiga relacionat amb ell, siga bloc, familia o amics. Atacant d'una manera desproporcionada i difamatoria amb arguments de carrer sobre els problemes que arrastra el nostre poble. Problemes que són deguts o per culpa del govern anterior. Ja siga el deute de l'ajuntament (-16milions als bancs, -4 en tresoreria), piscina, pàrking (les grans estrelles), per no parlar de PAIS o alta TENSIÓ, o minucieses com la crema de vegetals o guardar la llenya de les paelles (és a dir, fer el que s'ha fet sempre). I la gent del pp que voldrieu i feu qualsevol cosa per tombar, alarmar, crear polèmica o catàstrofe, s'atreviu a donar consells de com ha de ser un alcalde? En quina cara? A una persona propera, humil, responsable que ha d'actuar solucionant de la millor forma possible problemes que han provocat altres. Quan baixareu de la burra? Quan s'adonareu que heu deixat al poble sense marge d'actuació? Que esteu fent el ridícul en les vostres notes de premsa. Tenieu en el caixó 700 i pico factures per pagar a proveedors i altres, heu cobrat per anticipat un canon de l'aigua fins 2026 que corresponia a altres legislatures, havieu consumit al entrar el nou govern el 90% del pressupost de l'any, voleu més detalls? Quan baixareu la cara per deixar a tantes i tantes empreses del poble per cobrar? Quan obrireu els ulls i voreu que mires per on mires la gestió ha sigut pèssima travessant anys de bonança inclusive? I molts dels que governaven cobraven 5000, 4000 i 3000 euros al mes i portaven escoltes... Per sort, això ja no passa.
Parlem dels pisos del Vergeret i la seua zona inundable? O del Parc del Cantalot començat 4 vegades? O el carril bici que ni acaba ni comença de 200.000 euros? La piscina inacabada per una empresa que rep dels tècnics municipals un 0 patatero? El parking que fa aigües de molt abans de construir-lo? Qualsevol tema és bo i una vergonya al mateix temps.
Bona nit i gràcies.

Robinjut ha dit...

A valler indignat:

Tens raó en tot el que argumentes sobre els atacs de l'oposició al govern, quan ells no han estat exemple per les barbaritats amb que els hem deixat governar (deixat, sí, perque són varies legislatures que els hem votat. Els diners ens cegaren).
El que trobe que sobra són les alabances a l'actual alcalde, perque serà responsable, però d'humil i proper al poble, tant ell com el triunvirat, justets, justets. Esperem a vore de quina manera ixen de la crisi (es a dir, qui acaba pagant-la).
Esperavem de tanta gent jove que havia entrat al govern nous aires, però els trobem massa tics de polítics d'altres generacions passades (autoritarisme, rancunia i odis al contrari, amiguisme).
I per damunt d'ideologies, el primer que un polític deu oferir al poble és gestionar per a tots, sense mirar noms ni ideologies, estar per damunt de tot això.
A partir d'açí, anirem fent poble.

Anònim ha dit...

Rancunia i odis al contrari, o als exteus com alguns?

Anònim ha dit...

Tenen tics polítics?? No són propers? Els ha tocat la pitjor papereta per culpa del PP, que fàcil era governar com Manolo: que voleu? Això, pues això! Tu que vols? Açò altre? Pues açò altre... I mentrestant l'economia del poble a fer punyetes, com ja sabem tots... La gent del poble confon l'ajuntament amb un caritas-INEM-subvencions de bades... i ara als nous governants els ha tocat dir NO, i tots sabem que passa quan ens diuen no... És eixe el motiu pel qual no són propers? Com no feien com altres que balafiaven ja no són simpàtics?? Jo vull un govern que treballe i complisca, no un que siga irresponsable i ho balafie tot.

Robinjut ha dit...

Al malpensat de les 11:34
Qui són els ex-meus, valent? amb eixe comentari, em tornes a donar la raó: rancunia i odi, i ddamunt sense coneixer la gent, com tú has fet amb mí, sabut.

Al "apolític" de les 13:56
Qué té a vore l'economia amb l'humiltat o la disponibilitat? Com els d'abans ho cremaren tot ja puc ser més bort?
Sobre els arreplega subvencions, pregunta-li als del Festivern, a saleta per les festes del poble, al Nyau o a Chofre, ells et guiaran sobre com solicitar-les.
En una cosa coincidim, jo també vullc que el govern treballe i complisca. I done eixemple.

Anònim ha dit...

El malpensat diu:

Pensa mal i encertaràs, diu un conegut refrany.
I tu el dones massa a conéixer.

"apolitic" a robinjud ha dit...

Si tu vols polítics que siguen amics de tots (sempre i quan no sigues "apolitic" i ni del PP, comprovat en primera persona), donant palmadetes, xocant la mà i fent el pallasso als plenaris, tens a Manolo Vidal. Si vols gent més seriosa i responsable, que és el que busque jo per al meu poble... Hi ha altres... Busque, compare i si encuentra algo mejor, vótelo.

Robinjut ha dit...

No tens ni lleugera idea, malpensat.
Continues demostrant-me vore la política com el que no deu ser, una lluita d'interesos pel poder on tot val, quasi com una religió.
Per cert, no comentes res sobre els subvencionats del govern (no soc malpensat com tú, no he dit els teus amics).
Quan ú és honest i humil, ho demostra primer que res a casa seua i deixa estar altres families, que ja tenen prou mal.

Al final, com dic la veritat a tots, no sabreu on posar-me. Tampoc soc amic d'Estruch, eh?

Anònim ha dit...

Jo estic convençut del contrari: que tinc massa idea.
I tu ens ho demostres: Ara ens vol fer creure als demes que tu no veus la política com una lluita d'interesos.
Pareix ser que tu no has pogut tindre el que volies. Jo estic convençut que la teua animadversió al govern actual va per eixe camí. Potser serà perquè volies alguna cosa que el govern - tots no son iguals- no va a donar-te.
I per això sempre ens ixes al final amb el mateix: els subvencionats del govern. Jo no veig subvencionats, pero potser era el que tu volies: alguna subvenció.
I per això mires el treball dels altres com un mal fet a tu.

Robinjut ha dit...

Que roina és l'enveja, anònim malpensat de les 0:13
No t'he de fer creure res, els milacres a Lourdes.
Em dones llàstima tú i tots els que vejeu normal que la política siga una lluita d'interesos. Jo creia (ignorant de mí) que la política era un servei de gestió al poble, que és qui tria els polítics.
Torna-li la trompa al xic en qué vullc que em done l'Ajuntament, ni em fa falta ni vullc res de l'Ajuntament. Bueno, sí, que ens torne amb feina i honradesa la confiança que em posat els ciutadans a l'hora de votar-los, siguen els que jo he triat o no.
Eixa és la diferència entre nosaltres que tú has de parlar bé d'algú per algun interés i jo no tinc cap obligació i dic a cadascú el que pense.
I si no veus subvencionats seràs l'únic del poble que no vols vore'ls, jo ja te n'he anomenat alguns coneguts, dels quals els mérits principals han estat qui soc i no qué valc.
No fer la política caciquil de Manolo és bò per al poble (econòmicament tampoc en tenien altra), però això de que "ara ens toca a nosaltres" amb que han entrat ha decebut la gent progressista i honesta.
I ser progressista no vol dir ballar-li com un bufó a qui mana, quan diu ser d'esquerres. Mira sinó a IU en Extremadura, o el bloc manant al poble amb el PP, no fa molt...

Toni C ha dit...

Robinjut, d'això ja fa molts anys. Eren altres circumstàncies i el pacte es va fer pel poble, com aquest. I recorde que es van fer grans avanços siguent bononad regidor d'urbanisme i clar d'esports, com el pavelló, avantprojecte de la casa cultura, tribuna, asfaltat i clavegueram, etc. no sols ha existit eixa coalició al nostre poble que tant li agrada recordar a la dreta en eleccions o quan li convé. I el pp, com tots, tmb mana quan pot fent coalicions. En fi, jo em considere progressista i que vols que et diga? Jordi no es ni paregut ni en formes ni en com actua a Manolo. Sino mira l'espectacle de l'últim plenari. Que pose algú dels seus en carrecs de confiança no em pareix mal. El que es inadmissible i ha deixat al poble arruinat es tenir les 700 factures de Manolo per pagar i que empreses amigues de jardineria i seguretat, per exemple i entre altres, cobren milió i pico o mig milió respectivament per feines que no valen ni la meitat. M'entens? L'alcalde ara cobra mil i pico i no porta escolta, podem dir el mateix de manolo?? Tu mateix

Robinjut ha dit...

Correcte en el 99% de tot el que dius, Toni C.
Però la meua reflexió no vé per posicions ideològiques ni per casos de corrupció. Vé pel corporativisme i el clientelisme que massa vegades porta el poder mal entés.
Tots els de dretes ni tots els d'esquerres son roins, ni malfeiners, ni corruptes, però tots, quan manen solen rodejar-se de coneguts abans que de competents. També poden coincidir les dos coses, però no es sòl tindre massa en compte. I per això dic que sembla que tornem al "que és de lo meu".
Perque encara que ara la filosofia és de més honestitat i menys corrupció, i que també n'hi ha molt menys a guanyar, ja s'ha sentit que "això no anem a donar-li-ho als altres, que anaven amb el PP".
I lo dels càrrecs de confiança que vols que et diga, per a mí això és una farsa. Si ho comprovem a l'empresa privada, solen oferir-se els més llepons o poregosos, però si l'empresa ho té clar, ho seràn els millors, i estaran controlats.
A la pública la tàctica és putejar-los i a l'hora de programar i realitzar la feina, ja s'apanyaran.
Per a això cal canviar en la política de fer el que volen que veja la gent (per a que els torne a votar) a fer el que necessita la gent (encara que no ho sàpiga ni entenga).
D'altra manera, no canviarem massa les coses.