L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 12 d’abril del 2012

¡Ai, el que ens ve al damunt amb el PP: Menys llibertat d’expressió i més control social!


Actuació policial al Cabanyal
Rajoy vol un nou Codi Penal en el qual resistents pacífics i convocants de manifestacions s’equiparen amb criminals. No més 15M ni primavera valenciana. Prohibit manifestar-se exercint la resistència passiva. El Govern de Rajoy té por del poder de la protesta cívica, pacífica i, per ara i fins a nova ordre,  lícita. Per això vol ara equiparar els qui alteren "greument l'ordre públic" amb membres d’una  “organització criminal”. Després d’antisistema i enemics, els qui no s'empassen el discurs oficial seran ara criminals, segons la reforma del Codi Penal anunciada ahir pel ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. 

Una vegada ha aixafat el dret constitucional al treball i a l’accés a un habitatge dignes, una vegada ha conculcat drets bàsics com l’ensenyament, la sanitat o els serveis socials i ha desinvertit tot el possible perquè l’economia de l’Estat continue en retrocés, Rajoy vol ara també retallar els drets socials de la lliure reunió i la llibertat d’expressió.  Mort Manuel Fraga, el gir punitiu de Rajoy recorda, però, velles proeses del pare del partit. 

La reforma no s’aplicaria només a les places i carrers, sinó que pretén també abastar la Xarxa, seguint així amb la criminalització dels usuaris d’Internet a què s’entesta la doctrina neoliberal.  El PP té por dels missatges que circulen a les xarxes socials fora del discurs oficial i del poder mobilitzador que aquestes puguen generar.

Així, el nou Codi Penal considera també "delicte d'integració en organització criminal" concertar “concentracions violentes per qualsevol mitjà de comunicació com a Internet i les xarxes socials”. També serà delicte de desordres públics “penetrar o obstaculitzar l'accés a establiments públics”

Interior vol també incloure "com a delicte d'atemptat contra l'autoritat la resistència activa o passiva gran (sic) davant les forces de seguretat i incloure entre les modalitats d’escometiment les amenaces i comportaments intimidadors, l'envestida i llançament d'objectes perillosos i considerar com a agreujant la comissió d'aquestes conductes delictives". Fernández Díaz va dir que Interior treballa en esta reforma des de fa dos mesos, juntament amb el Ministeri de Justícia d’ Alberto Ruiz Gallardón. 

Criteris partidistes versus drets legals
 
El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, alertà ahir sobre el desig del Govern espanyol de “voler controlar les xarxes socials com ho fan les dictadures”.  “Eixe serà el segon pas que donarà Rajoy. El primer ja és greu, atés que és el Govern el que decideix què és una concentració violenta o no i davant eixe criteri subjectiu i partidista, poc han de fer els ciutadans que volen exercir els seus drets legals a manifestar-se democràticament”.

Baldoví considerà a més que esta és la resposta del Govern del PP “a la Primavera Valenciana, quan tothom va poder contemplar la brutalitat policial que es va emprar contra estudiants innocents, pacífics i desarmats. Per al Govern del PP no existeix la violència policial que sí que ha vist tothom gràcies a Internet i a les xarxes socials”.

- De L'Informatiu
-

5 comentaris:

XELO ha dit...

Sembla que el que passa fora del poble no interessa al Tavernenses, no tenen opinió. No sé si no saben o no contesten. A mi eixa llei que prepara el PP em fa una por! després de les retallades als drets socials, van a per les llibertats. Fotuts i sense dret a protestar, que és delicte! I segur que eixe no prescriu. Sembla que altra volta Europa acaba al Pirineus.

Robinjut ha dit...

Sort que al poble no hi ha policia nacional.
Només ens queda no eixir del terme o que Jordi ens envie a Chofre i sus muchachos a la pròxima manifestació.
Fins ara si passaves prop d'una protesta et podien donar vara, a partir d'ara ja poden fins tancar-te 2 anys, per passar per allí.
Kafkià, i nosaltres muts i quiets!!

Anònim ha dit...

Torna el franquisme senyors i senyores,volen acabar amb la llibertat d'expressió.
I ara es pregunten en alguns canals pepers de la tdt(Inter....),com es possible que TVE encara no estiga controlada totalment per el PP,jaja de risa.

Amant del saber ha dit...

Estimats tots en el moment que els pacifistes de la primavera de València ens declaren enemics. Els que van a una vaga legal els detenen denunciats per pobres persones que tenen uns establiments i els busquen i acaben a la presó son sintomes com deia Xeló de vore per on van a conduir els drets fonamentals de la democràcia, recollits a la constitució que se la passen pel forro quan volen. Per cert qutre politics son els corruptes evidentment no tots, però quatre fan mal i son tots els manifestants, i faltaria coenixer alguns d'eixos quatre qui són.
Recordarem a Rubalcava i a la policia com va actuar en les concentracions del 15 - M . Menys mal que encara ens queda Europa democràtica, amb permís del mercats com diria Ferran Garcia, tot i que sempre hi ha matisos, millor el Santander que el BBVA. Ja sabeu. Però venen malts temps per a la lirica ja que volen que sigam Xina i el seu Tiananmen. I alguns tocant els nassos contra la cultura dinamitant les parets històriques.

Robinjut ha dit...

Amant del saber,
del Santander t'en podrien contar unes quantes, crec que és el banc on té la megafortuna del petroli furtat al seu poble pel dictador de la Guinea Ecuatorial. I aixina moltes més, producte d'estafes, armes i ves a saber que més. També van imputar amb Garzón el seu president pel cas de les conferències a EEUU, però els jutges van decidir no traure cap "botín", crec que va prescriure el cas.
De banquers no crec que se'n lliuren molts, normalment quan més poderosos, més corruptes. Si ja ho diguem per açí, que de treballar ningú es fa ric.