L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 16 de gener del 2012

Vicent Martínez Sancho presenta dious 19 a l'Octubre el llibre “ L’ús de l’energia nuclear (Homo sapiens?),

 
 
 
El professor de Simat, Vicent Martínez i Sancho, presenta el dijous dia 19 a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València el llibre “ L’ús de l’energia nuclear (Homo sapiens?), un acte que tindrà lloc aquest pròxim dijous a les 7 de la vesprada. A més de l’autor, intervindran Nuria Sendra, d’Edicions del Bullent, i Facund Ballester, catedràtic de Física Atòmica, Molecular i Nuclear de la Universitat de València.

Vicent Martínez i Sancho , ha exercit la docència a la Facultat de Física de la Universitat de Valencia durant 40 anys adscrit al Departament de Física Teórica. Té l’honor d’haver escrit el primer llibre en català per a l’estudi de la física en la Universitat, “ Fonaments de Física” que va ser editat en el 1991 per l’Enciclopedia Catalana. També és autor dels assaigs “Teoria de la Relativitat: Algunes consideracions sobre els procediments de mesura dels intervals espacials i temporals” (Universitat de València, 1982) i “Sobre el significat de la Relativitat” (PUV, 2004).
 
 
Vicent Martínez i Sancho va ser membre fundador de l’Associació d’Amics de la Valldigna i una de les persones que en els anys 70 va iniciar a la Valldigna el moviment de defensa per la recuperació i salvació del monestir de Simat. Ha estat president d’Acció Cultural del País Valencià.
 
-

7 comentaris:

Estruch ha dit...

Estuve en su curso y salí un antinuclear convencidísimo, es además un gran profesor pues supo hacernos llegar un tema tan farragoso de una manera amena y es además una persona afable, muy afable. He pedido su libro a una librería y no me lo encuentran, ¿alguien sabe como lo puedo comprar?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que el pots demanar l'editorial "Edicions del Bullent".

Anònim ha dit...

I perque no presentem també el llibre a Tavernes? No seria una bona idea?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Està previst.

Anònim ha dit...

Una cosa es ser antinuclear i l'altra es vore la necesitat energética a nivell mundial ...

Adrià ha dit...

Vicent Martínez i Sancho, va ser premi Estel l'any passat, premi concedit pel col·lectiu d'Esquerra Unida . Per a l'esdeveniment, el Cor de Cambra QuinzedeMarç va cantar algunes peces al Cassal Jaume I de Gandia. Ho dic, per què hi ha un amic que ens diu de la necessitat mundial de l'energia nuclear, i pense que algú també ho pensava abans de la classe magistral que ens va donar el professor aquell dia a Gandia. Dades, i més dades, explicacions sobre el negoci del plutoni enriquit, amic, anònim, jo sempre he estat un antinuclear, (per raons ecologistes), però des d'aquell dia, ho soc també per les raons esbrinades per Vicent. Si pots anar a la presentació del llibre, fes-ho, s'ho val.

Anònim ha dit...

Hola Adrià,
Clar que es un negoci, acas la energia renovable NO es un negoci? o el carbo? o el petroli? esta clar que totes son un negoci. Jo també estic en contra per raons ecologiques (que estan mes que clares) pero no tant per raons técniques. M'explique an alguns punts:
* Ningu vol pagar la energia mes cara, veritat? La nuclear es la mes barata (la que menys co2 produeix, pero en cambi deixa residus que estaran aci durant quasi tota la vida)
* La gent malgasta la energia: este es un dels aspectes principals del problema, la gent no te conciencia amb aquest problema.
* Aleshores, si llevem les nuclears, que fem? El consum base (el que suministren les nuclears) que la gent necesita el donem amb combustibles fosils? Podriem pensar que per aixo tenim les renovables ... val, pero i quan no fa vent o sol, que? Aquesta solucio presenta molttttss problemes, que per ara no estan resolts (es un tema molt extens relacionat amb la regulacio de la red electrica i el almacenament de energia, no se si ho sabras, xo tot el q es genera electricament s'ha de gastar ........)
* Per ara, la solucio es molt costosa i crec q ningu esta disposat a pagarla (i tampoc se si ens ho podem permetre).

Es un tema molt llarg i dificil de explicar en tan sols un comentari (podriem parlar de la microgeneracio distribuida , un tema molt de moda...).
Pero per a resumir, podriem dir, antinuclear si pero amb limitacions.

Salutacions