L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 29 de gener del 2012

Rita Barberá (PP) respon a Ribó (Compromís) que no procedeix preguntar si li han regalat bosses de mà. El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València volia saber si és cert que la trama Gürtel li va donar bosses de la marca Louis Vuitton



El ruixat de noticies sobre regals, amiguisme, comares i compares que hem escoltat aquests dies arran del judici a Camps, i on el nom de l’alcaldessa Rita Barbera eixia a col·lació i , sobre tot, després de tot el que hem escoltat i llegit del cas Emarsa i la depuradora de Pinedo, semblava ser el més normal prendre iniciatives per deixar en bon lloc i nom la classe política. Però sembla ser que la lliçó no està apresa i tot segueix igual o almenys eixa impressió fa.
 
L'Ajuntament de València, governat pel PP, ha de recuperar la credibilitat i ser més transparent, indicava el portaveu de Compromís, Joan Ribó, en defensar davant el plenari la creació d'un registre públic dels regals rebuts pels regidors i l'alcaldessa de la capital.
 
Però no, la majoria absoluta del PP en el plenari aixafava la iniciativa de Compromís a la qual van donar suport els tres partits de l'oposició. Al debat, com hem dit, planejaven les recents gravacions del judici a Camps, on un membre de la trama Gürtel li deia a un altre que anava a comprar una bossa de luxe a l'alcaldessa de València. O el saluda en què l'alcaldessa agraïa el 2007 al exgerent d'Emarsa, Esteban Cuesta, un dels principals imputats del cas, un obsequi que aquest li va enviar. Però res de res. Això no anava amb el grup majoritari, el PP, a València, i va rebutjar la proposta.
 
Ribo recordava que països, ciutats avançades i capitals espanyoles, ja l'han creat, el registre, i afirmava que “un regal pot ser un acte natural o pot servir de base per al suborn".
 
Era una continuació de la resposta de l'alcaldessa de València, Rita Barberá, que la sabem textual per haver-la fet per escrit: "no procedeix". I les seues preguntes sobre si havia rebut com a regals bosses de la marca Louis Vuitton i si havia rebut obsequis de Fira València es quedaven sense contestar..
 
Una resposta que, es deia, es contempla a l'article 1231.1 del reglament del plenari però que segons Ribo allí només diu que " l'escrit recollirà de forma concisa la formulació de la pregunta, que haurà de referir-se a fets, situacions, decisions, plans o mesures polítiques que afecten directament la gestió municipal o institucional ".
 
El regidor i portaveu de Compromís afirmava que la resposta és més típica "de l'autoritarisme i l'obscurantisme" que d'una cultura "democràtica i transparent".
- Segons  "Levante-EMV", "El Mundo" i "El País"
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Puc dir, perque presuntament eu contaba Lizondo, que presuntament la vist de bades i en quant a complements, una coneguda tenda d'objectes de luxe molt propera al ajuntament, la qual presuntament així es fá propaganda i a més, també presúntament, curiosament es proveidora de regals del ajuntament.