L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 13 de gener del 2012

Moody's rebaixa els bons valencians a la categoria de "bons fem"

 
 
L'agència de qualificació de riscos Moody 's ha rebaixat dos graons, i deixar dins del grau especulatiu o “ bons fem“, la nota de solvència de la Comunitat Valenciana. L’agència té els seus dubtes sobre si serà capaç de complir amb els objectius de dèficit per al 2012.

Moody 's explica que ha decidit retallar la nota valencina “pels seus problemes de liquiditat i pels imminents i importants venciments de deute” als quals ha de fer front i manté sota vigilància la qualificació per a una altra possible retallada de qualificació en entendre que la posició de liquiditat és "molt precària" i depèn de les mesures de suport que prenga el Govern central.

Moody 's recorda les dificultats per a fer front el pagament de 123 milions al Deutsche Bank, i això diu l'agència, indica la cada vegada més complicada posició de liquiditat.

L’agencia recorda com diverses regions, entre elles la valenciana, van emetre bons dirigits a inversors minoristes el 2011, la qual cosa incrementa encara més els riscos de refinançament, tal com ha evidenciat la incapacitat de València de refinançar completament 1.500 milions en bons minoristes el passat mes de desembre. 
-

1 comentari:

Bello, economista ha dit...

Això no és res pel que ha de vindre. Segons calculs del Conseller Vela, que per cert porta 12 anys al front de l'economia valenciana a nivell de país, ens falten a més dels 1000 milions d'euros de les actuals retallades a les persones que cobren un jornal amb l'augment l'IRPF i la retallada als sexenis dels funcionaris; li falten per pagar en 2012 uns tres mil cincents milions d'euros. L'estat diu que no ens deixarà en l'estacada, però al mateix temps diu que ens donarà menys diners que l'any anterior i que ja en portem tres cents per no estar a la bancarrota.

Total que ens han deixat a la porta de l'asil i sens fills que puguen pagar-nos l'estada, estos del PP. Damunt comenten que no cobraran el dia 31 els funcionaris , bàsicament de sanitat i educació, i per fer front es pensa que ja que no volen tirar els interins, com diu el president Fabra, que ha tret tot a la llum, ara deixarà de pagar dos mesos als funcionaris, es calcula en maig i juny. Si voleu més, com deia ma mare, para el cabàs. Es va a acabar, es va a acabar la pau social.
Mentre no ningú ha dit que hi ha dos persoanes en vaga de fam indefinida a la Universitat, contra la politica econòmica de la Generalitat, i demanen la dimissió del conseller Vela.