L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 15 de gener del 2012

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) anul·la la resolución de Conselleria d’Educació que implantava l’ensenyament del xinés mandarí en els centres educatius d’ESO.


El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha estimat el recurs de STEPV contra les resolucions de la Generalitat per introduir l'ensenyament de la llengua i la cultura xinesa en els cursos d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), així com el conveni amb l'entitat Hanban per integrar a les escoles a professors voluntaris de xinès per no ser "conforme a dret". Contra aquesta decisió cap recurs de cassació.

Aquesta decisió es coneix dies després que el Tribunal Suprem anul·lara l'ordre de la Conselleria d’impartir EpC en anglès. Les dues iniciatives es van concretar amb Alejandro Font de Mora al capdavant de la Conselleria, qui va decidir implantar l'ensenyament del xinès com a assignatura optativa en el segon cicle de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i al Batxillerat a partir del curs 2010-2011.

El sindicat de l'educació SETPV, va recórrer davant els tribunals aquesta iniciativa. En la sentencia el tribunal anul·la la publicació del conveni marc de col·laboració en matèria d'educació entre la Conselleria d'Educació i l'entitat Hanban que integrava en els centres centres educatius professors voluntaris de xinès (DOCV  23-09- 2009).

També anul·la la resolució de 8 de febrer de 2010 que amplia l'anterior i realitza la convocatòria amb caràcter experimental per a l'organització de l'acció formativa específica d'introducció a la llengua i la cultura xinesa per a l'alumnat d'ESO en els centres docents de la Comunitat .

 L'STEPV destaca que el TSJCV els dóna la raó quan van qualificar de "ocurrències" les mesures "disfressades de plurilingüisme". Així mateix, ha volgut aclarir que no té res en contra de la matèria sinó de la manera com s'estava aplicant, "amb la privatització de la contractació de professorat, sense planificació" i fruit d'una política de "ocurrències" de Font de Mora .

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A algún amiguete chino querrían colocar, pues no olvidemos los chinos legalizados pueden votar en las elecciones locales.