L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimarts, 31 de gener del 2012

El PSOE indica que recorrera la sentencia que absol Camps i Costa. El jurat va assegurar que Camps va pagar els seus vestits malgrat la falta de proves

 

La sentència del cas dels vestits feta pública ahir confirma que els cinc jurats que van absoldre Francisco Camps donen "per provat" que l'expresident "va pagar" per les seues peces "a José Tomás", encara que en tota la vista ni l'acusat mateix, ni els testimonis, ni els perits, ni les proves, apuntaren com les peces van acabar en les seues mans.
 
"Jo em pague els meus vestits, és clar que em pague els meus vestits". Esta frase pronunciada per Francisco Camps en relació a si havia rebut vestits regalats per una trama corrupta, acusació que acabaria fent-lo seure a la banqueta dels acussats sospitós d'haver comés un presumpte delicte suborn impropi, va quedar immortalitzada al març del 2009. Està registrada per escrit en centenars de notícies i és possible vore-la en vídeo, interpretada pel seu autor, en YouTube.
 
No obstant açò, durant la vista de la causa pel cas dels vestits, del qual va ser declarat "no culpable" la passada setmana, en cap moment l'acusat (o algun dels testimonis interrogats o les proves aportades per les parts), es va referir a la manera en què havia abonat les peces per les quals se'l jutjava.
 
"No recorde que ni ell ni ningú apuntara com va pagar", va ser, amb lleugeres variacions, la resposta unànime obtinguda ahir per este diari en consultar als companys d'altres mitjans que amb nosaltres van seguir el judici, a la pregunta de si recordaven que en algun moment es determinara un procés de pagament dels vestits, alternatiu a l'acusació que assegurava que no els van pagar, per a la qual cosa es van presentar desenes de testimoniatges i proves. 

L'evidència més notable del fet que mai es van presentar proves l'ofereixen les mateixes hemeroteques: no hi ha cap notícia que faça referència a un testimoniatge o prova que diga com es van pagar els vestits. No obstant açò, la sentència del judici feta pública ahir, apunta inequívocament al fet que totes les peces "adquirides a Forever Young [...] van ser abonades per l'acusat D. Francisco Enrique Camps Ortiz personalment al Sr. [José] Tomás".
 
Si s'acceptara el recurs i arribar el cas al Suprem, l'avaluació de les proves i testimoniatges ja no recaurà en un jurat popular sinó en els magistrats competents de la cúpula del poder judicial de l'Estat.

"L'única vegada que es va dir en la sala que Camps havia pagat a Tomás pels vestits va eixir en de la boca del seu advocat Javier Boix en els al·legats finals", coincideixen a recordar diversos companys, i no falten els que lamenten que les acusacions no insistiren a l'hora de preguntar a Francisco Camps en la segona jornada del judici com havia abonat les seues peces. "Durant la instrucció va canviar nombroses vegades de versió" recorda un company, que s'estranya que "no es posara l'accent en açò".
 
Com ja es va anticipar després d'escoltar el veredicte, els cinc membres del jurat que van absoldre amb els seus vots Camps i Ricardo Costa, van considerar —malgrat el devessall de proves i testimonis presentats al respecte— "no provat" que la trama realitzara regals als acusats, ni que pagaren les peces tal com indicaven els tiquets i factures presentats, ni tan sols que es prengueren mesurades als acusats per a l'elaboració de peces com van assegurar múltiples testimonis.
 
Una vegada coneguda la sentència, tant la fiscalia com l'acusació popular empresa per quatre diputats del PSOE tenen un termini de cinc dies per a recórrer-la. Ahir, a falta de concretar els termes del recurs, fonts socialistes van confirmar a l'Informatiu que per la seua banda hi haurà recurs. Si s'acceptara i arribar el cas al Suprem, l'avaluació de les proves i testimoniatges ja no recaurà en un jurat popular sinó en els magistrats competents de la cúpula del poder judicial de l'Estat.
- Segons L'Informatiu
-