L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 de gener del 2012

Demà dijous el sindicats de la funció pública han convocat una nova mobilització contra els retalls del Consell


 
Els sindicats presents a la Mesa de la Funció Pública convocaven ahir els ciutadans a protestar demà contra les retallades en el consell públic aprovades pel govern del PP de la Generaliat, on se succeeixen les reduccions de sous i els impagaments. 

Els sindicats valencians no donen treva a Alberto Fabra,  per molt que el president valencià s'afanyara ahir a reconèixer la “vergonya” que li produïa llegir a la premsa que els col·legis i instituts valencians es quedaven sense llum o calefacció a causa dels impagaments. I és que les retallades al sector públic van molt més enllà d'eixos fets tan simbòlics: els funcionaris es queixen d'un augment de treball a causa de les baixes que no es cobreixen (cosa que succeeix des de l'inici de la crisi), i recorden que no només se'ls ha baixat el sou, sinó que també han de carregar amb la mateixa pujada d'impostos que la resta de conciutadans. Amb la del Consell i amb la del govern central.
 
Per això, els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública, UGT, CCOO, CSIF, FSES i INTERSINDICAL VALENCIANA, anunciaven ahir formalment la convocatòria “unànime” d'una manifestació demà dijous a les 18:30 a les tres capitals valencianes. Sota el lema "No a les retallades en els serveis públics, depuració de responsabilitats en el Consell" , la manifestació, en el cas de la capital, s’iniciarà a la plaça de Sant Agustí i finalitzarà a la Plaça de la Mare de Deu amb la lectura d’un manifest unitari. Paralel·lament se celebraran també manifestacions a la mateixa hora i amb la mateixa finalitat a les ciutats d’Alacant , des de les escales de l'IES Jorge Juan –el primer a quedar-se sense subministrament de llum-, i Castelló, des de la Plaça de les Aules.
 
Els sindicats consideren que les mesures aprovades pel Consell de la Generalitat el passat dia 5 de gener suposen una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra comunitat ha près unes decisions restrictives amb aquest abast, per la qual cosa només queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió”.
 
Segons el comunicat, el Consell “vol fer pagar la crisi i el malbaratament dels recursos públics a aquells sectors de la població que no l’han provocada: és més fàcil estalviar més de 1.000 milions d'euros retallant salaris i serveis” i consideren que “ I tot açò, vulnerant els convenis col·lectius d’aplicació al personal laboral i la negociació col·lectiva i retallant en personal, prestacions i serveis públics”.
 
Les mesures aprovades”, continuen, “no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors”. Per això, totes cinc organitzacions feien ahir una crida a la mobilització massiva dels funcionaris i de la resta de la població -afectada indirectament amb un pitjor funcionament dels serveis públics- en el dia de demà.
-