L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 24 de gener del 2012

Compromís proposa una comissió per a fiscalitzar els "grans projectes" a executar per la Generalitat



 Una comissió hauria evitat fer negocis privats amb diners públics
 
Els "grans projectes" estan assenyalats com un dels forats pels quals durant anys ha desaparegut bona part dels fons públics que ara són necessaris per a cobrir les necessitats bàsiques dels valencians. I és que els "grans esdeveniments" encara es gestionen sense transparència per part del Consell i davant la situació, Compromís va proposar ahir la creació d'una comissió permanent en Les Corts per al seu estudi i supervisió.
 
Perquè ens fem un poc idea de com està el pati: A dia d’avui, a excepció d'un reduït grup de persones, cap valencià coneix el preu exacte del cànon anual que se li paga a Bernie Ecclestone per fer a valencia una cursa de F-1. Tampoc els ciutadans han sabut el que s'ha abonat per alguns dels edificis emblemàtics encarregats per la Generalitat a Santiago Calatrava i en alguns casos ho han sabut per intervenció judicial. I això es paga amb diners públics. Uns diners públics que ara escassegen després d'anys, precisament, de gastar-los fóra del control parlamentari.
 
I precisament per a evitar esta flagrant irregularitat, el grup parlamentari Compromís va registrar ahir en el parlament valencià una proposta de creació d'una comissió permanent no legislativa per a l'estudi dels grans projectes i infraestructures. L'objectiu, segons informava ahir la coalició, és valorar la relació "cost-rendibilitat des del punt de vista econòmic, social i ambiental de les infraestructures, projectes i esdeveniments realitzats", així com també dels que es pensen realitzar en un futur, amb la finalitat d'arribar al màxim consens polític i social possible en este àmbit.
 
"Durant els darrers anys hem pogut comprovar com els diferents governs del Partit Popular han desenvolupat grans projectes i esdeveniments sense cap tipus de planificació, amb una megalomania que només buscava el rendiment electoral", va assenyalar la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, que no va dubtar a relacionar el cost "descontrolat" d'estos grans projectes amb la gravíssima situació econòmica que pateix la comunitat. "L'ha provocada —va apuntar— i alhora ha facilitat la corrupció i el saqueig de les arques públiques".
 
Per a Oltra, la comissió hauria de supervisar les grans infraestructures i esdeveniments que es pensa projectar perquè se n'avalue a fons la viabilitat i "es troben eixides per a les grans infraestructures ja existents", però no per açò hauria de deixar de costat les grans inversions que ja estan en marxa, com les dedicades a l'Àgora, la Fórmula 1, l'Aeroport de Castelló, o la Ciutat de la Llum.
 
"Una comissió així ens ajudaria a invertir de manera responsable i racional els diners públics, i gestionar de manera transparent i participada els grans projectes i infraestructures", va concloure la diputada de Compromís, ja a l'espera que es cree un òrgan que no hauria de suposar un inconvenient per a ningú. Per què si no hi ha res a amagar, la decisió ha d’estar clara. ¿O no?.
-