L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 21 de desembre del 2011

Per fi una veu en clau valenciana a Madrid: Baldoví li trau a Rajoy el Camps que porta dins


Només van ser huit minuts (més una segona rèplica breu), però van ser suficients per a, tot d'una, manifestar que amb la veu durà al Congrés els problemes dels valencians, i, alhora, evidenciar que, si s'haguera fet així amb anterioritat, els ciutadans de la resta de l'Estat sabrien a què s'atenen amb un govern en mans del Partido Popular. Huit minuts van ser prou per aconseguir que Mariano Rajoy no poguera continuar ocultant en el debat d'investidura el tipus polític que porta dins.

"Permeta'm que assumisca en esta Càmera la defensa de la Comunitat Valenciana"  va dir prop del migdia d'ahir, davant la mirada atònita de mig Espanya, un airat Mariano Rajoy en el seu debat d'investidura. ¿Defensar-la de què, señor Rajoy? Ningú havia parlat malament de les nostres terres, no havia dit una mala paraula de l'autonomia i només el diputat de Compromís, Joan Baldovi, feia el paper que li han encomanat 126.000 ciutadans que li han votat perquè siga el seu representant.

No, Joan Baldoví, tan sols havia manifestat un fet: el deplorable estat en què han deixat la comunitat setze anys de govern popular. I ho feia el mateix dia en què els valencians coneixien que el seu deute públic té el mateix valor que la grega, l'hongaresa, la portuguesa o la castellanomanxega, la dels bons escombraries en un discurs breu i rotund.

Baldoví, començava dient que "Compromís ja va anunciar la setmana passada quin anava a ser el sentit del nostre vot, perquè nosaltres ja coneixem com governa el PP, ja que fa 16 anys que governen vostés a el País Valencià i ja en sabem el resultat", avançava Baldoví, per després desgranar un resum en el qual no faltava ni la corrupció endèmica en les files del PP, ni els resultats de les seues polítiques, en forma d'impagaments a proveïdors, pèrdua del sistema financer valencià o números rojos en les arques públiques.

Res nou per als valencians, però sorprenentment sí entre els murs del Congrés dels Diputats. Un fet que treia Rajoy de polleguera. "Per què ve ací a parlar del govern valencià? Si és cert açò que vostè diu, per què li voten a ell i no a vostè?" li responia el líder del PP en el seu torn de rèplica, emulant aquell Francisco Camps de les sessions de control que defugia respondre al plantejat per l'oposició amb arguments que res tenien a vore amb l'assumpte tractat.

Rajoy estava  molest perquè li recordaren la nefasta gestió dels seus a les nostres terres i com ell empara ací desenes d'imputats corruptes en múltiples administracions. Baldoví, en el seu primer torn de paraula ja havia complit la comesa per la qual molts dels seus votants van dipositar la seua confiança en el seu partit: dur els problemes dels valencians al Congrés dels Diputats.

No obstant açò, la cosa no va quedar ací, perquè en el segon torn de paraula, Baldoví ja duia el primer tema propi i d'interès al Congrés: la factura impagada pel PP a Fira València pel lloguer del seu recinte per a l'acte en el qual Mariano Rajoy va reeditar el seu lideratge en el PP en 2008. Una factura que ascendeix a més de mig milió d'euros; impagament que unit a la mala gestió del patronat firal en l'era popular ha propiciat que més d'un centenar d'empleats es queden sense treball. En el seu torn posterior, Rajoy, que minuts, abans deia que s'erigia en defensor dels valencians, va preferir ignorar els problemes dels valencians amb el seu silenci.

Podeu escoltar el discurs de Joan Baldovi ací
:
                     
                                    Intervenció de Joan Baldoví


- Font l'Informatiu

- La notícia en Levante-EMV

- La notícia en El País

- La notícia en El Mundo

-

11 comentaris:

Estruch ha dit...

Tota la raó. Si encara acabaré fen-me, aligual que juancarloste però republicá per seny, baldovidiano, lo de bloquista eu vec més dificil, encara que Llucía i jo no pensaem tan diferent,almenys abans.

Anònim ha dit...

És brutal este Baldoví, quanta merda li ha tirat en cara al Rajoy en tant poc de temps...Molt digne de vore este discurs, deurien de vore'l tots els valencians.

Anònim ha dit...

Impresionant, sublime Baldovi cantant les 40!

UN afectat del Vergeret ha dit...

Estruch tu també eres el primer titol universitari a la teua familia, per tant en les dretes tens poc a fer? I mira com parles del Vergeret que per a parlar s'ha de tindre informació que el Patricova no es igual a la platja que al riu, ja que allí hi ha terreny de l'estat i al riu es privat. Però parlar per parlar a algú li pot fer mal. I al final ja ho direm tot i sabrem cadascú on està. Pensa abans d'escriure que la lletra sempre queda.

Estruch ha dit...

Afectat de Vergeret, me he leído las alegaciones de PP y técnicos municipales y el Plan de Laminación el cual voy a conocer más a fondo y sobre el terreno estas navidades con una ingeniera de caminos tavernense que ha trabajado en Tragsa hasta esta misma semana,además tengo una amplia experiencia en obras como si me conoces sabrás, luego lo de hablar por hablar a mi jústamente no me lo apliques, en este tema te aseguro que se más que la mayoría de los del gobierno local.
En cuanto a derechas o izquierdas,
éste es un concepto caduco del siglo pasado, hablemos de liberales, socialistas , comunistas, socialdemócratas, de conservadores o progresistas, en cuya familia me incluyo como socialdemócrata convencido.
También te digo que, en política local, primero el interés general y luego las ideas.
Un saludo y felices fiestas.

Anònim ha dit...

Estruch, el projecte es va exposar fa algun any, i ara que està redactat definitivament, dius que vas a estudiar-lo.
No t'enfades però amb tot el que escrius fa la impressió que no tenies ni idea ni coneixies qua això existia i s'anava a fer i ara has descobert un caramel.
Així no t'avorriràs.

Un afectat del Vergeret ha dit...

Mira no estudies tant i pensa més. No es poden repartir culpes sense saber i tu que reconeixes que ja no ho has estudiat resulta que ja penses que alguns ho han fet mal. Però no tots estan igual, tu que saps tant sabràs la diferencia entre negoci, piscina, i seguretat amb els que comprarem un apartament als constructors que legalment construiren. T'ajude, per que no portes el DNI no eres il.legal. I jo que no et conec, t'assegure que com has tractat el tema ja en tinc prou de llegir-te. I això que m'han dit que tens titol universitari. Quin poble i quanta faena es veu que hi ha que fer. Més si entren persones que no saben i presumixen de saber de tot, fent mal al no pensar. Soc legal encara que no porte un document que per lios polítics no el volen donar. ja saps quan pitjor millor per alguns. El mal es que pareix que no sigues tu a soles.

Anònim ha dit...

Quanta raó tens, afectat.
I quina manera de posar-li traves a l'actual govern que només vol solucionar un problema creat abans.

Estruch ha dit...

Tu lo has dicho era un proyecto , ahora ya no es proyecto es un plan , lo conocí en cuanto se publicó, me lo enseñó Manolo Vidal, lo que pasa es que no suelo opinar sobre proyectos si no sobre sus resultados, cuando dejan de serlo para ser planes realizables, y en cuanto alegaciones no se puede opinar sobre lo que no existe, y estas son de hace dos meses.
¿Que queréeis seguir atándome por ser el único que da la cara y porque no compartís mis ideas? pues adelante, un favor que me hacéis, cada vez me va mejor , seguid, seguid, os animo a ello, puedo seguir contestándonos en este tema y en tantos otros,¿ os que creéis que me acabo de caer de la higuera? cuando muchos de vosotros aún estaríais estudiando yo ya estaba en política, allá en el 89, como secretario local y comarcal de UV, por lo que, como comprenderéis, aquí no ha aparecido de repente un iluminado, ya llevo la luz detrás desde hace muchísimo tiempo, lo que os queda, así que tila y bicarbonato, que tenéis Estruch para rato.
Felices Navidades y un próspero año estruchista nuevo .

Anònim ha dit...

Cuando tú aún cantabas el Cara al Sol en la escuela ya había gente cansada de correr delante de los grises i de tener el culo pelado del tiempo ocupado en estar sentado en assambleas de partidos que Paquito no permitía.
No te las des y sé un poco más modesto.

Estruch ha dit...

Yo nunca he cantado el cara al sol, so listo, a los quince años yá empezé ayudando a UCD y después al CDS, después en la universidad, me involucré en el proyecto de Roca y acabé como sabrás en UV, por lo que no supongas lo que no sabes,si quieres ofenderme lo has conseguido, pero al menos dá la cara y discutiremos de tú a tú. ¿
Si eras tan valiente en la època de Franco, de que tienes miedo ahora?
¿ de tus propios compañeros, nacionalistas supongo, más extremistas?