L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 22 de desembre del 2011

MANIFEST CONCENTRACIÓ 21 DESEMBRE: EL SÒL PÚBLIC PER A L’ESCOLA PÚBLICA.



La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Safor-Valldigna us ha convocat, avui 21 de desembre, per  demanar una vegada més prou agressions a l’educació pública, l’educació de tots i totes.

Als successius atacs a la qualitat de l’ensenyament a través de les retallades educatives, a la dignitat del nostre professorat, el nostre alumnat i els nostres centres, als acords i els drets dels interins, als atacs a la nostra llengua amb el proposat decret de plurilingüisme, s’ha unit, com sabeu,  el fet que l’administració ha presentat una proposta de cessió del sòl públic a empreses privades per a la construcció de centres escolars, els anomenats centres CIS (Centres d’Iniciativa Social).

Considerem que aquests centres suposen un fre en la construcció de centres públics, els quals patiran, encara més, una reducció d’unitats i de professorat per culpa del transvasament d’alumnat de l’escola pública cap a aquests nous centres. A més, aquesta proposta significa un pas més en la privatització de l’ensenyament i una clara priorització de l’ensenyament privat davant del públic per part del govern valencià.

La Plataforma, des d’ací, insta al govern valencià a retirar aquesta proposta i a garantir les places públiques per a tot l’alumnat en totes les etapes educatives amb la construcció dels centres educatius públics necessaris per a atendre aquesta demanda, així com la rehabilitació i la millora de les instal·lacions en els centres que així ho requeresquen i l'eliminació de tots els barracons de la comarca. 



Des d’ací demanem als poders públics que complesquen l’article 27 de la constitució on diu que garantiran “el dret a tots a l’educació mitjançant una programació general de l’ensenyament, amb la participació efectiva de tots els sectors afectats i la creació de centres docents”.

 I qui ens garantirà que l'alumnat puga matricular-se en l'escola pública? Qui ens garantirà que el nostre centre no es quedarà sense llum per tindre factures per pagar? Qui ens garantirà que les nostres aules no estaran saturades? Qui ens garantirà que cobriran el professorat de baixa amb celeritat? Qui ens garantirà que es cobriran les places dels professors jubilats? Qui ens garantirà que no rebaixaran els nostres drets, els nostres sous o vulneraran els acords dels treballadors? Qui ens garantirà que l'alumnat no passarà la vida escolar als barracons?

JO SÓC DE LA PÚBLICA i no estic disposada a vendre el futur, l’educació de tots i totes per donar-li la clau a centres exclusius i excloents. No estic disposada a veure alumnat afectat per la síndrome de les retallades a l’ensenyament públic. Qui els atendrà, la sanitat pública que també retallen? Cal invertir en l’educació pública perquè no és un negoci, és l’educació per la qual tots i totes cotitzem, l’educació que ens permet un futur millor a la ciutadania.

PROU RETALLADES A L‘ESCOLA PÚBLICA.
EL SÒL PÚBLIC PER A L’ESCOLA PÚBLICA. NO ALS CENTRES CIS.


La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha acordat convocar una manifestació a València el pròxim dissabte 21 de gener en defensa de l’escola pública i contra les retallades que està patint constantment.


- Remés per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic
-