L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 10 de desembre del 2011

L'Associació de Comerciants i Empresaris de la Platja de Tavernes (ACEPLAT) ha donat a conéixer un estudi propi sobre la viabilitat de la futura escoleta de la platja.


La informació l’hem poguda llegir a la premsa comarcal i també a “La Veu de la Valldigna” (a nosaltres no ens l’han fet arribar) i segons diu ACEPLAT l'escoleta tindria dos anys de pèrdues i al tercer curs ja tindria beneficis i que s’ha contemplat el servei de menjador, el fet d’estar adaptada a la normativa legal (cosa lògica, no?) i la mobilitat dels veïns de Tavernes, la residència dels pares i avis, les possibilitats d'establir-se en la platja, el reclam davant una bona gestió del centre, l'expectativa de les parelles joves, etc.


El que si ens ha estranyat és que s’informe de l’existència de l’estudi però no es done cap informació més:
-      no sabem quin cost s’ha contemplat en el servei;
-    quants alumnes es preveu que hi assistesquen i en base a quins criteris i fets reals calculen que hi haurà aquests alumnes;
-    quins paràmetres s’han usat per a valorar temes tan volàtils com la mobilitat dels veïns de Tavernes o la residència del pares i avis;
-    quina projecció tindria sobre l’increment d’assistència el fet d’una bona gestió;
-    com s’ha estudiat la piràmide poblacional i la mobilitat dins del mateix municipi valler i en base a quins criteris (s’ha fet una enquesta?) es coneix que hi ha bona expectativa de parelles joves per a residir a la platja. 


Després tenim altres temes importants que també desconeixem com són la previsió de cost per alumne; l’expectativa d’aconseguir subvencions que minven el preu a pagar per les famílies; el cost del servei de menjador; les persones a emplear i els horaris, pensant que l’existència de menjador suposa una atenció de jornada continuada.... 


En resum, i que no se’ns enfade ACEPLAT, tal com s’ha donat la informació poca cosa podem traure en clar. El gat escaldat de l’aigua fuig, diguem a Tavernes, població on els darrers anys hem vist fracassos tan greus i dolorosos com el d’un aparcament subterrani i una piscina, sense parlar de grans urbanitzacions de paper en la zona Marjaletes-Fontetes i en altres zones del terme. I potser la falta d’uns bons estudis de viabilitat estiga en l’origen d’eixos fracassos. 


L’estudi diu que és molt propícia la posada en marxa del servei i que els dos primers anys l’escoleta tindrà pèrdues i al tercer any poden vindre els guanys.Si hi ha dos, tres anys o més de pèrdues ¿qui les assumeix les pèrdues? L’empresa adjudicatària, la mateixa ACEPLAT o capa rota, és a dir, l’Ajuntament?  Tampoc sabem si l'estudi s'ha fet ara, en plena crisi, o fa uns anys en plena bonança econòmica, perquè si és de fa uns anys no cal dir que no serveix per a res. 


Des de La Cotorra ens comprometem a publicar l’estudi i/o posar els mitjans per poder-lo donar a conéixer a qualsevol veí/veïna interessada de Tavernes. Pensem que les vora 900 persones de mitjana diària que ens visiten ho agrairan. ACEPLAT ens el pot fer arribar al nostre correu lacotorradelavall@gmail.com . Donada la situació actual i vist el que ja hem vist en altres projectes municipals que hem esmentat, val la pena que la ciutadania tinga el màxim d’informació. Gràcies.
-

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Espere que despres de escriure esta noticia no torneu a criticar els retalls en educació per part de ningun govern.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ens confonga el rave amb les fulles i el contingut amb el continent.

Retallar és tallar, recurtar el que hi ha. Ací no és retalla res perquè no hi ha cap servei fent-se encara.

Tu, sigues qui sigues, saps que la gent d'ací La Cotorra està a favor de l'educació, de l'ensenyament i del progrés. Ja t'ho et diguem adalt: no ens confongues els termes.

Simplement estem demanen estudis clars i sense pressions fetes a través dels mitjans de comunicació sense cap base o estudi previ.

I estigues tranquil: tant que informarem i direm la nostra de les retallades en educació i demés que faça la Generalitat o el govern d'Espanya. Atenció al 22.

Anònim ha dit...

A mi em pareix molt bé això que demana la Cotorra. No em pareix be que diguen que tenen un estudi i que no l'expliquen en els diaris.
Espere que ho expliquen.

Anònim ha dit...

No diuen que tenen un estudi, sino que HAN PRESENTAT (lliurat) un estudi a la regidora Carmen Canet. Pert tant, eixe estudi ha d'estar, o hauria d'estar, a l'ajuntament, en mans de la regidora de turisme.

ACEPLAT, i al meu entendre, no té perquè fer públic res en aquests moments, per tant que amb qui està tractant ho és amb el mateix ajuntament, amb una de les seues repesentants. I mira que jo no tinc res a veure amb els d'ACEPLAT.

Este escrit em sembla més bé, un preparar el camí a una decisió ja presa per l'actual govern... i més no vull parlar.

Només era per matisar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Respectem la seua opinió però no la compartim. No és gens normal ni gens habitual que una entitat faça un comunicat de premsa per dir que ha presentat un estudi, i que no diga ni un sol detall d'eixe estudi ni defense el resultat.

I sobre que no té perquè dir res, i precisament en els moments en que la societat vallera està immersa en una enquesta al respecte... Discrepem. És ara quant ha de dir i explicar perquè pensa el que pensa.

I si podrà estar ja a l'Ajuntament, però pensem que és l'autor qui ha d'informar, no l'Ajuntament.

I quant a que siga per la nostra banda un preparar el camí a una decisió ja presa, pot vosté pensar el que estime convenient, però li assegurem que d'això res de res. Desconeixem quin és el pensament que té el govern. Això li ho podem ben assegurar.


I parle vosté amb total tranquil·litat. Parlar i debatre, comparar idees i pensaments des de la tolerància i el respecte com vosté ha fet està molt bé. És enriquidor.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Ara resulta que els membres de ACEPLAT SEREM UNA MAFIA a la italiana o a la rusa, amb interesos ocults... doncs no, sols volem que es potencie una font económica de les poques que ens queden i s'aprofite una obra feta i pensada abans proposarla.O es cregueu que demanem coses per demanar, sense estudiarles ?
Si voleu saber més, i abans de opinar, parleu amb el president d'Aceplat, senyor Martí.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hem de parlar amb ningú, Sr. Estruch. Simplement hem demanat el dret que, com a ciutadans tenim de ser informats. I pense que l'associacio ACEPLAT, com a entitat de Tavernes, clara i transparent no tindrà cap problema a informar els seus conciutadans i dir-nos perquè creu i en base a què que eixa escoleta es viable i s'ha de posar en funcionament.

I ho demanem també en tant que és una obra municipal pagada amb els diners del poble, siguen d'on siguen, que al cap i a la fi el Plan E es va finançar amb els impostos de tots.

No pensem que hem demanat res de l'altre món. I més quan, estem segurs, no hi ha res que amagar.

COMERCIANT PLATJA TAVERNES ha dit...

ACEPLAT en la meua humil opinió només treballa pels interessos particulars d'alguns dels seus membres i en ningún cas pal bé comú de la platja, personalment m'he sentit ESTAFAT per l'associació i em pareix que en alguns aspectes s'haurien de fer mirar els presumptes tejemanejes d'alguns sobretot a la zona sud de la nostra platja.

Anònim ha dit...

Jo tb conec a un tal E.E i F que tambe te molt de interes en desestacionalitzar la platja i em fa sospitar. Per cert jo vixc a la platja i no em falta de res.... Quina tranquil.litat mes bona!

Estruch ha dit...

Doncs parleu amb Martí, i eu sabreu tot. Decebut estafat, som ja 36 d'una seixentena de comerços estables de la platja els que estem en Aceplat, no serem tan roïns.
Anónim últim, no dones les inicials, dona el meu nom, no tinc res que amagar, i tu?

COMERCIANT PLATJA TAVERNES ha dit...

Uns 60 comerços estables? Vosté quan no sap un número se'l inventa! el meu negoci porta 25 anys en marxa i jo el considere estable. He sigut d'ACEPLAT i he vist amb els meus propis ulls com seu guisaven tot entre cuatre i els altres miraven i consentien, però senyor estruch vol fer-nos creure que vosté busca el bé comú de la platja o els seus tejemanejes personals? no enganya a ningú, vosté està en política pel que està i es fa molt pesat llegir-lo en tots els blogs, li aconselle que al seu blog publique notícies com les del Vergeret i tindra algo de credibilitat...

Estruch ha dit...

Ja les he publicat, i he estat en els actes per a informar-me, i tu?
Res, que som la mafia calabresa.
El meu supost be segur que beneficia al poble, i en política ja porte més de 20 anys, saps? Almenys dona la cara, so cobarde.

un rosaet ha dit...

TILA Y BICARBONATO....QUE ANEM PER A RATO