L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 de desembre del 2011

La Sindicatura de Comptes situa al Consell Valencià del PP en fallida tècnica

El conseller Vela 

Les conclusions de l’informe anual de la Sindicatura de Comptes revelen que el deute de la Generalitat en 2010 és 3.711 milions d’euros. El Consell es troba en una situació de fallida tècnica que portaria qualsevol empresa privada al tancament, però el conceller Jorge Vela ha qualificat la situació  positivament i considera adequada la gestió dels pressupostos i que és oportú continuar la política fiscal seguida fins ara.

El document que elabora anualment la Sindicatura de Comptes revela els resultats de l’auditoria referida a 2010. Xifra en 3.711 milions d’euros el deute pendent de pagament a 31 de desembre del mateix any. Tot i que les dades fan referència a l’exercici de 2010, quan al front de la Generalitat estava l’equip de Francisco Camps, els nous gestors han evitat fer la més mínima autocrítica cap als companys de partit.

Les dades fetes públiques per la Sindicatura, la Generalitat repeteix en el 2010 el balanç negatiu que va tindre en el 2009 quan tancava l’any amb 1.913 milions de fons propis negatius. Això suposa que el passiu -la totalitat dels deutes- és major que l’actiu -el valors dels béns i drets que posseeix. Una situació que els experts defineixen com de fallida tècnica, és a dir, que si el Consell fóra una entitat privada, es veuria obligat a abaixar la persiana i tancar, ofegat pels deutes.

Tanmateix, la valoració que ha fet la conselleria d’Hisenda és que els comptes es troben dins de la legalitat i Vela no ha dedicat massa paraules per a parlar de l’endeutament financer del Consell i només s’ha limitat a dir que “l’informe assenyala que no hi ha sorgit cap incidència significativa, pel que el reflex comptable és l’adequat”.


Des de l’oposició, Jorge Alarte, qualifica la situació econòmica del Consell “d’excepció” i  “d’extrema gravetat”, perquè “compromet el futur econòmic de les futures generacions”. El secretari general del PSOE valencià ha reiterat la gravetat de la situació financera valenciana, ja que diu que  l’informe evidencia l’existència d’un fons de maniobra negatiu de 8.800 milions d’euros, per la qual cosa ha alertat que “la meitat del pressupost és impagable.

La coalició Compromís, en paraules de Mireia Mollà, indica com  “l’informe de la sindicatura corrobora que el govern del PP ens ha portat a la ruïna, sense que oferisca una fiscalització completa de la Generalitat”. Per a Mollà es dibuixa “una situació d’insolvència absolutament insostenible” que està causada per “l’augment exponencial de l’endeutament, les nombrosíssimes factures sense pagar, les irregularitats en el 85% dels expedients de la Generalitat, la situació en causa de dissolució de les empreses públiques, els sobrecostos en la Ciutat de les Arts i les Ciències i el balafiament en grans esdeveniments”.

En eixa línia s’ha pronunciat Marga Sanz, d’EUPV, que opina que l’informe “ens mostra un panorama summament preocupant” i demostra que s’ha realitzat “una gestió recaptatòria nefasta”. Sanz ha dit que “l’acumulació de factures ens deixa una sensació d’incetersa sobre el deute total” i ha ha exigit al Consell “una fiscalitat progressiva, que afecte aquells que més tenen i una lluita clara contra el frau fiscal”.

- Segons L'Informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Torne a dir ¿este es el model que vol Rajoy per a España?