L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 30 de desembre del 2011

La imputació d’Urdangarín en el cas Palma Arena esguita la Generalitat i l'Ajuntament de València


 La imputació del gendre del rei implica la Generalitat 
 
El jutge va dictar l’aixecament del secret de sumari del cas Palma Arena i va formalitzar l’encausament d’Iñaki Urdangarín, duc de Palma i gendre del rei Juan Carlos I. El jutge li fa una imputació de delictes de malbaratament de diners públics, falsedat documental, frau i prevaricació per la gestió al front de l’Institut Nóos, una entitat amb la qual tant el Govern de la Generalitat, presidida per Camps, com l’Ajuntament de València van signar contractes per valor de 3,7 milions d’euros. 

Si no hi ha cap novetat, será el 6 de febrer quan Iñaki Urdangarín compareixerà davant la Justícia per explicar un presumpte desviament de 6 milions d’euros provinents del Govern Balear, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València. El duc de Palma s’haurà de defensar dels delictes de malbaratament de diners públics, falsedat documental, frau i prevaricació. 

El jutge José Castro va alçar ahir el secret de sumari sobre el cas Palma Arena, on està imputat l’expresident balear Jaume Mata per possibles irregularitats en els contractes de la construcció d’un complex esportiu.

A noviembre va saltar la notícia d’una posible imputació del gendre del Rei després del registre fet tant a la seu de l’Institut Nóos a Barcelona, com a la seu de l’empresa Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA), on hi ha tres treballadors als que s’acusa d’un possible delicte de prevaricació. 

L’Institut Nóos va treballar amb moltes autonomies però com ací a València sempre anem per damunt com l’oli i som els primers en tots, segons ens té acostumats a sentir el PP, també la més afectada econòmicament ha estat la valenciana, on el Govern de Camps i l’Ajuntament de València signaren contractes amb l’institut d’Urdangarín per valor de 3,7 milions d’euros.

Així, es pagaren 3,5 milions d’euros per l’organització de les jornades Valencia Summit els anys 2004, 2005 i 2006. Aquestes jornades són bessones idèntiques a les organitzades a Mallorca en 2005 i 2006, amb un cost per a l’executiu balear de 2,3 milions d’euros. 

La inversió de diners públics en eixa fundació, sense ànim de lucre, no acaba ací, i el govern del PP va gastar 382.000 euros amb l’objectiu que Urdangarín promocionara la fracassada candidatura de València a seu dels Jocs Europeus. 

Mentre tot açò ha passat, el Consell Valencià governat i dirigit pel PP ha negat qualsevol informació sobre els contractes fent el contrari del compromís que va adquirir Fabra en ser elegit president de la Generalitat. O siga, algunes coses no han canviat i seguim com l’època de Camps.
 
Compromís vol que els directius de CACSA diguen la veritat
 
La coalició Compromís, mitjançant Enric Morera, ha demanat a els directors de la Ciutat de les Arts i les Ciències de Ciencias (CACSA) de València José Manuel Aguilar i Jorge Vela, imputats en la investigación sobre l’Institut Nóos, que estiren de la manta per a descubrir “qui va ordenar que autoritzaren el pagament amb factures falses a esta trama corrupta en què està imputat Iñaki Urdangarín”. 

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha afirmat que la decisió del jutge instructor del cas Palma Arena de citar com a imputat a Iñaki Urdangarin per les pressumptes irregularitats financeres de l’Instituto Nóos confirma "el saqueig de les arques publiques comes en la relació entre el govern valencià i Nóos”.
 
El diputat ha afirmat que “des de l’administració autonòmica es passà per alt el control als pagaments de factures a l’Institut Nóos, sent així col·laboradors necessaris d’este saqueig” i ha assegurat que els càrrecs de CACSA “van rebre indicacions d’instàncies superior per a què passaren per alt les evidents irregularitats”
 
-

9 comentaris:

III República ja ha dit...

Pobre Iñaki.... tot són varades al seu llom, se les mereix... però no vos pareix una llavada de cara el que ha fet la casa reial? Primer desvincular a les infantes del protocol, després el discurs al Parlament espanyol, després la publicació del que ens costa el Rei (No em crec res del que han dit), el que dic, una llavada de cara per què la III República ja es veu vindre.

Anònim ha dit...

Deu estar molt lluny perquè no es veu per cap camí ni cantó.
Amb els (bi) partits que ens governen, primer plourà naps. ¿No creus?

Un republicá de seny però juancarlista, no se si felipista, ja eu vorem. ha dit...

Tercera república? mentres funcione el sistema actual per a qué? Si el fill ens falla ( per a mi en quant falte o renuncie el pare deu de fer-se aixó si un referendum) doncs al carrer com el seu besavi.

El que deu de fer la Generalitat com estafada es unir-se a la querella contra ell.

III República ja ha dit...

Funciona? Amic, la monarquia és una institució opàca, no sabem res de res, tant sols el que volen que sabem, ens han venut el que han volgut, i ens han amagat tots els possibles draps bruts. Ara fa uns quants dies circulava per la xarxa un vídeo del juan carlos parlant de les excelències de la dictadura, i llançant-li floretes al genocida de Franco. El borbó encara no ha demanat perdó per aquestes declaracions, ni ho farà. Així, que el teu Juanca, donava cobertura a la dictadura, i admirava al general Franco, un genocida reconegut. No deu ser tant Sant com el pinten.

Anònim ha dit...

Però la constitució el consagrá i el refrendarem la majoría dels espanyols i el 90 i pico per cent dels nostres partits parlamentaris.
Aixó no li pasá a sa huelo el 14 de Abril del 31 i per aixó, cama!!!
Si algun dia a este li pasa el mateix, bon vent, però de moment no es així, els partits republicans son sols un poc per cent del parlament, per lo tant es un rei legitimat vullguem o no vullguem.

III República ja ha dit...

Legitimat? Pels partits polítics? Quin percentatge dels espanyols l'ha ref,rendat? No crec que cap partit nacionaliste accepte, ni tant sols la Constitució, també hi ha un percentatge d'abstencions, així, que jo no ho veig tant clar, a més a més, una cosa són els dirigent dels partits, i altra la base dels partits, per què l'altre dia al parlament val a dir que el PSOE també va aplaudir al monarca, però se de segur que molts dels seus votants són republicans. Així, que ja és hora de votar si els volem, o no els volem.

el republicá juancarliste ha dit...

Aixó es fácil, llistes obertes en quant a los dels diputats.
Però no digues que els partits no legimiten perque llavors no creus en la democracia, al menys en aquesta, l'abstenció i el vot nacionalista tampoc es per a tirar coets..
I en quant al refrendo, no m'oposse,però no esta l'economía per a gastos d'aquestos,a mes, estic segur que guanyaría de braç perque fins als republicns com jo preferim a aquest senyor que a saber a qui , no pase com el violador de president d'Israel. Abans de que entre el fill ja vorem.

III República ja ha dit...

Amic Juan Carliste, et quedaries de pedra si llegires la biografia no autoritzada del Borbó, el llibre es diu "Un Rei cop per cop". Hi han fotos, que mai s'han publicat a Espanya, parla dels negocis del senyoret, i de les amistats, també del 23 F, data que el va consagrar com un demócrata convençut, cosa que no crec. Crec amb la democràcia, i el que dius que el vot nacionalista no és per tirar cohets, no és veritat, hi ha molts vots nacionalistes, i molts d'ells sense representació parlamentària, i l'abstenció és bastant gran, ara mateixa no tinc les dades, però si que puc dir-te que és bastant gran... si sumem els nacionalistes, els republicans convençuts, els que no ho són tant, però que si congueren tot allò que passa a la casa reial, i els que no voten mai, el sac de gent que voria bé una república és bastant gran.c

juancarliste de moment ha dit...

No el dic que no, però amb aquestos moments es el que mès es convè, donà la situaciò crítica que vivim, així que encara siga per convenència, deixem-lo estar, li queden quatre tallades de monyo.

Desprès ja vorem que fem amb l'hereu, ja el dic que per a mi, abans asumir el "trono", per a mi i qualsevol amb dos dits de seny, jefatura del estat, refrendo, a mi personalment no m'agradaría gens que em representara el polit de dona que te, es una soberbia que li s'ha pujat al cap el cárrec, com passa moltes vegades amb els "nuevos ricos", que diferencia amb la Sartorius.Però bé, aixó será, com diu Llach en t'estimo,un altra historia i ja parlarem .

Una abraçada i bon any contertuli III república i espere seguir parlant amb gent com tu, inteligent, amb fonaments i tolerant, no com altres, que deprenguen de tù.