L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 1 de desembre del 2011

Els deutes de la Generalitat Consell també ofeguen l'economia dels ajuntaments valencianss



El deute que manté la Generalitat amb els governs municipals està empitjorant més encara la situación de les hisendes municipals. El president Fabra, que en un principi es va mostrar interessat pels temes municipals, no ha creat el Fons de Cooperació Municipal.

Molts ajuntaments valencians es troven en el problema que els impagaments de la Generalitat estan oprimint les arques municipals. A hores d'ara, la Generalitat que dirigeix Alberto Fabra, deu aproximadament 5.000 milions d'euros als consistoris. I quan els diners previstos no arriben, sempre és un problema per a qualsevol tipus d'economia.

El Consell Valencià, segons critica del PSOE, no paga “ni els diners que reben d'Europa” per a finançar plans d'ocupació als municipis, el que està provocant que els consistoris demanen préstecs que a la llarga incrementaran el deute. Quant al Pla Confiança,  només s'han abonat 85 milions d'euros dels 1.200 milions que va prometre Fabra, amb la qual cosa es crea una situación insostenible.

La inexistència d'un Fons de Cooperació Municipal és una de les possibles causes d'aquest deute. La creació del fons es va anunciar amb l'entrada de Fabra al govern autonòmic però als pressupostos del 2012 no apareix .

El problema de la financiació local no és cosa d’ara fa anys que existeix però ara s’afig el problema que el Consell Valencià no paga, tot i que al front té una persona que coneix ben bé els problemes del municipis per haver estat alcalde de Castelló. El Consell Valencià deuria als ajuntaments la quantitat de més de 1.500 milions d’euros per per serveis i obres realitzades.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

N'hi ha que pensar que ahir visitava un xicotet taller de Tavernes al que se li devien 35.000 euros que les asseguradores no li pagaven. I així tot. Si no donen llum els que deuen que han de fer els pobres que esperen cobrar sols per pagar? Pensem que ens demanen que cobrem menys i que consumim més. Em podeu explicar com ? .....
Els bons patriotics ? Sols ho poden fer els rics.

Anònim ha dit...

El rics no compren el bonos patriotics.I sabeu perque. Pues perque saben que ia un alt risc que cuant arribe el final del termini o no se cobre o t'els cambien per altres paperets. Es la versió moderna de la "pilota" que es utilizaba en les lletres de canvi. Al final del tot: fallida.

Anònim ha dit...

I ara en ve una de bona per a l'Ajuntament segons s'esta dient ja pel poble perquè caldra fer front d'aci pocs a vora 2'5 milions d'euros per liquidar el parking.
La gran gestió del PP.
I vorem d'on ixen els caragols per a pagar.
I mentre's tant Manolet i els regidors acolits del PP anant a fer cabrioles dialèctiques i passtissos de Nadal amb les ames de casa, "Tiriys" per suposat.
Ara segur que del parquing no va parlar.

Anònim ha dit...

sols als ajuntaments ? com diuen els opinants d'abans, de rebot a tots, per un costat o altre, peró a tots.