L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 13 de desembre del 2011

El diputat Joan Baldoví, de Compromís, ja és a Madrid.





 Tots els dies no pren possessió de l’escó un diputat nacionalista a Madrid. De fet, és la primera vegada que un diputat valencià nacionalista accedeix a les Corts Espanyoles des de la democràcia, i eixe singular personatge és Joan Baldoví, del Bloc,  diputat per la coalició Compromís. I membres del Bloc de Tavernes s’han desplaçat a Madrid avui per donar-li recolzament  i ens han enviat a La Cotorra les fotos que il·lustren la noticia (gràcies pel detall). Dalt  veieu a Baldoví (Baldu per als amics) parlant amb l’exregidor Miquel Bononat.



El dia començava bé. El viatge des d’Atotxa al Congres l’han fet en bicicleta i ha estat la iniciativa molt ben rebuda pels madrilenys. Això es començar reivindicant el transport ecològic i de defensa del mediambient. Els cotxes en casa, i més a Madrid on els dies són de vegades grisos per la pol·lució com ens cantava Quico Pi de la Serra a “Un dia gris a Madrid”.


Els vallers i alguns amics han pogut entrar a les Sales del Congrés, ens diuen que…. ¡amb credencial de periodistes!!!!! (Serà per això que ens han enviat les fotos i la crónica, per a justificar l’entrada??) i com no s’han fet la tradicional fotografía davant dels lleons de les Corts.

La Cotorra gràcies a ells ho ha pogut contar. Ah, també sabem que li han recordat a Baldovi els temes pendents que tenim a Tavernes. 
-

19 comentaris:

Estruch ha dit...

Con tres viejas glorias del bloc de Tavernes, abans Unitat del poble Valemciá, amb molt de seny, una abraçada.

Anònim ha dit...

Una bona noticia que després de tants anys, els valencians tinguem representació a l'estat espanyol. Ara cal vore que fa el Sr. Baldoví.

Anònim ha dit...

Tenim moltes esperances amb el Sr Baldoví. En molts anys sentim que a una gran part dels valencians ens represnta. Molt encertat predicar amb l'exemple d'utilitzar la bicicleta per anar a treballar. Ànim.

Acompanyants del diputat BALDO. ha dit...

El que estem demostrant es que Tavernes i els seus problemes estaran presents al Parlament Espanyol. Una de les primeres peticions serà les ETTs iels collidors de taronja, i com no el tema del riu Vaca pels veíns de la zona pugune estar tranquils. Ahir ja ho comentava amb Julia Otero i Onda Cero. Avui el rebrà el rei a Baldovi i si es possible li dira les revindicacions d'un poble universal com es el valencià i tots els seus problemes de corrupció, atur, i ajudes a les petites i mitjanes insdustries base de l'economia productiva, així ocm l'orgull que sentim de ser valencians amb les nopstres arrels de modernitat. Un luxe us assegure, estar al costat del sistema per a canviar allò que no funciona. Per cert, un deu a la policia nacional de com es va portar, els ujiers i el personal del congrés dels diputats al tractar les nostres credencials i als nostres acompanyants que ens permeteren estar al costat de tots i totes les diputades. Que conste que a banda de la nostra curiositat de coneixer des de dins la nostra sala de representació de la sobirania, ho ferem per Tavernes que esperem que prompte es senta el seu nom al Parlament com uns hem dit. Gràcies Cotorra pel vostre seguiment i informació. Per cert que la gent de Tavernes havia triat el lloc de dinar tots junta a Madrid a SANABRIA, barat quantitat i bo. De res per una bona publicitat.

Baldovi Roda, diputat. ha dit...

Sóc Baldo, diputat a Corts espanyoles, vull agrair-vos a la Cotorra el seguiment que heu fet de la primera sessió a Cortes de la nova legislatura. Per supost que Tavernes com tots els poble de Valencia s'han de sentir representats en la meu persona i el meu equip, però vull agrair sincerament, ja que sempre ho recordaré, la gent de Tavernes que em va acompanyar fins arribar al Congrés, i per l'agradable dinar. Sempre al vostre costat, Visca Tavernes. Baldovi Roda.

Miquel ha dit...

Senyors de la Cotorra, no és la primera veu valenciana a Madrid, senyors, han estat altres, i no fa molts anys Agustí Cerdà, diputat per Esquerra Republicana parlava al Congrés dels Diputats dels problemes de la Valldigna, i dels Valencians, queda dit.

La talaia del valencià ha dit...

Voldria riure per sota el nas en llegir coses com: "Avui el rebrà el rei a Baldovi i si es possible li dira les revindicacions d'un poble universal com es el valencià", i no sols per eixe "poble universal" al més pur estil 'canalnouero', però... però, fotre!, sí, vaig a amollar una riallada, vaig a riure per les butxaques perquè la nostra altura de mires és... sí, "universal".

La Cotorra de la Vall ha dit...

Totalment d'acord senyor Miquel valencians hi ha
i hi ha hagut molts, entre elles la persona que vosté esmenta.
Un simple problema, almenys per a nosaltres, i com que no li ho volem dir nosaltres, li copiarem el text de la Wikipèdia (en català, clar):

... en les eleccions espanyoles de 2004 obtingué acta de diputat per Barcelona.

O siga que de veu valenciana poc. Per què vosté supose que no li pareixerà be que un diputat per Barcelona es dedique només als temes del País Valencià?
I per favor no discutim del tema. Tu saps, Miquel, en quin sentit ho deiem. Si hagués estat elegit dins de la llista d'ERPV, tot el món a callar! Seria una veu valencina elegit pels valencians, que no és el cas.
Sort, company!

Miquel ha dit...

Per ofrenar, noves glories a Espanya.... perdone senyora cotorra, pensava que vosté eixe mareig de catalans i valencians el tenia superat, però veig què no.... que també mira per damunt del muscle a tot allò que ve del nord, igual que feia el senyor Lizondo (diputat valencià, amb vots valencians, i sense cap coalició amb partits estatals). Quina llàstima, xe, pensava que m'hauria contestat d'altra manera.

Anònim ha dit...

no es l'unic valenciaá nou al congrés, tambe estan nous de altres partits,entre ells UPyD

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens sembla de molt mal gust la menció a ofrenar noves glòries, amic Miquel. Tant de bo tots tingueren tan clara la identitat nacional com la tenim nosaltres.
I el conflicte català-valencià ja fa anys que el tenim superat. Potser fins i tot abans que vosté sabera que existia.

Però no li parlàvem d'opcions politiques sinó de legalitats i realitats: el seu diputat va eixir elegit per Barcelona, no el varen votar els valencians.

Miquel ha dit...

De mal gust, amiga cotorra, es comentar per on va ser elegit Agustí, per què valencià és molt bon valencià, i amic de la Valldigna molt bon amic, ell va parlar a Madrid de l'alta Tensió, i amic de la Safor, va parlar sobre el tren Gandia Denia, i moltes més mencions al nostre País, així, que a mi igual em te si està elegit a Barcelona o a València, si sap dels nostres problemes i els exposa.... ja s'ho val. I ara una pregunta que llance al vent.... Qui manarà de l'amic Baldo (que no li veig males intencions, més bé al contrari)el Bloc, o Equo (Recordem Equo, és un partit espanyol).

Acompanyans de Baldo. ha dit...

Miquel, res ens pot llevar la nostra satisfacció d'acompanyar un diputat de la nostra cinscunscripció electoral, acompanyat per tres diputats a corts valencianes i com no noslatres els de la vall. Ho sent pels demés però la veritat es que ens sentirem satisfets i is tinguerem seny de segur que en seriem molt més la propera vegada. Però ja veig que en aquest moment sobrava la meua contestació, no se si la meua alegria és compartida per vostés. Per Tavermes i la seua situació crec que si, com explicavem.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No has entés o no ho has volgut entendre i t'ho hem dit: usàvem diputat valencià i nacionalista en el sentit de la circunscripció electoral on va ser elegit.
I t'ho repetíem: si hagués estat elegit a les llistes d'ERPV, tot el món a callar i nosaltres els primers.

Tot el demés ja sobra. Sempre estarà en la història del Congres i alla on vulgues diputat catàlà nascut al País Valencià igual que Solà sera diputat català, nascut a Xàtiva.

Un acompanyant ha dit...

Li fot a vosté que Baldo s'entreviste amb el rei?
Pense en le respecte a totes les persones i mentre l rei estiga com a cap d'estat es mereix un respecte personal i l'hem de situar en el coneixement directe dels nostres problemes. Si li fot a voste per poble universal? Ens referim a poble no provincia. Pro vincius, vol dir vençut, era la terminologia de les zones romanes. Ací noslatres voldriem i voliem fer-lo sinònim de global, amb la globalització. Però tendim amb un valencia univeral sense imperialisme, si a vosté li podia molestar aquest terme en quna a imposar-se a d'altres. Noslatres venim del nord, veim del sud de terra en dins de mar enllà, i si això no es l'univers diga'm voste que és?
Per cert jo sóc nacionalista ja que revindique amb un determinat terreny les meues revondicacions que ho fa tot el món. Com es diu l'econació, la meua és el País Valencià i amb molt d'orgull.
Si li molesta esta paraula estig satisfet de ser un bon valencià que pose la meua llengua familiar i oprimida com estandart de l'orgull de lluita pels meus drets. I això ho ha de saber el rei i qui siga.
Però no crega que per que vinga quan arribe la res publica noslatres serem els presidents. Com no ho hem sigut des que la Generalitat s'ha restaurat. Però per això no significa que hi ha formes més iguals de governar-nos. També tindria, com no podia ser d'una altra forma.
Per cert estiguerem amb Amaiur i ens demanaren que digueren que volien un grup parlamentari, com ho hem fet aquest matí.
Pau, bons alimnets, i fòra la corrupció al meu petit país.

Anònim ha dit...

Jo no sóc d'ERPV ni de cap partit, però com a mínim han tingut els cxxxxxx ben posats per dir-li al rei el que pensen de la seva figura representativa. M'hauria agradat que Baldoví d'hagués demostrat com un republicà (no d'ERPV), però no ho ha fet. Així que és un principi bastant sòlid que no hem dona confiança.

Anònim ha dit...

No sabia jo que ERPV tenia algun diputat a Madrid. ¿Qui és eixe diputat d'ERPV que ha parlat amb el rei?

Eixe diputat fantasma no ha fet res de l'altre món. Ha fet el que pertocava com a republicà. Dir-li al rei què pensava de la corona. No ha fet res de l'altre món.

Jo supose que Baldoví li diria alguna cosa de més trellat i més de profit per als valencians, que si tindre rei o no, com per exemple que lluitarà pels concerts econòmics i contra la corrupcio del PP, que per això no votava Rajoy, per recolzar Camps.

el rosaet ha dit...

estoy alucinado con la guerra que estoy leyendo , supongo que será ente gente del Bloc y de ERPV. Si entre los que pensáis en clave nacionalista discutis, mal vamos para entenderse con lo que no lo somos.
Por cierto, Cantó va a presentar una iniciativa para que cuando se reorganicen los partidos judiciales, La Valldigna pase, como es normal, al de Gandia.
Estoy seguro que Baldo lo compartirá y que entre todos haremos fuerza por el bien común, que no nos separen las ideas para ello.
Un abrazo a los amigos que tengo en el Bloc y felicidades por el diputado, me alegré mucho y más al verlo en la tele..

Anònim ha dit...

Perdó, volia dir Esquerra Repuplicana de Catalunya, que al cap i a la fi és el mateix que ERPV.

Doncs el trellat és pensar amb el poble, i que en aquests moments de crisi encara puguem pensar que calen sostenir les monarquies.

Enfi, com a valencià que sóc i de gent pobra que vinc, però al mateix humil, lluitadora i treballadora crec que cal evitar les diferències que existeixen entre els més rics i els pobres. Et recorde que actualment a Espanya hi ha vora 9 milions de persones amb pobresa total.

Per això defensaré sempre al poble i definiré sempre obertament antimonarquic i republicà.